Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проект: СВЕТЕЩИ ВРАТИ - Обсъждане

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ogi28b написа:
    blagun написа:
    При мен има такова осветление под двете врати!
    При теб това осветление работи ли винаги като отвориш вратата, или само когато си на габарити? Доколкото успях да свържа коя жица от едната страница на коя жица от другата отговаря, изглежда че това осветление минава през релето на габаритите, т.е. ако не си на габарити, не светят вратите. Така ли е, щото нещо не ми се вижда смислено ако е така. Или ще трябва по-внимателно да разгледам.
    Оги. осветлението работи винаги когато отвориш вратата, независимо от това дали са включени габаритите или не
    BMW E90 320D
    ех. FIAT COUPE 2.0 16V
    ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
    ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine

Коментар

Измислено е вече, при Павката има едни лентички, които са супер тънки и са направо готови за монтаж - 4 диода с резистори, с ценери, с не знам си какво.... направо ги боцкам на 12 волта, и "луната спи.... а някой краде жици, друг..." Самозалепващи, заляти са с епоксидна смола, или нещо от сорта,, точно като за целта. Купувам си примерно 2 такива , вадя 2 жици от под кората, и това е. И като отворя вратата - светва където ще стъпвам. И м/у другото тези лентички ги има в различни цветове, мога да си взема червени за отстрани на вратата, да свети назад , някой да не ми отнесе вратата. Сега, как се сваля кора? имаше една тема за смяна на дръжките, мисля беше добре обяснено как се сваля кората.

Коментар

ogi28b написа:
        Сега, как се сваля кора? имаше една тема за смяна на дръжките, мисля беше добре обяснено как се сваля кората.
        Ето, дано е от полза: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=4236http://www.fiat-bg.org/forum/viewtop...E1%F0%E0%E2%E0http://www.bravo-guide.co.uk/fix-a-bravo.htm#interior
        Space Star 1.9 DID

Коментар

Оги - карай си със съпротивлението което слагаш - то е правилното. Така ограничаваш по ток светодиода и го пазиш. Идеята е добра, Давай от акумулатора през предпазител и през ключа на вратата. Консумацията е достатъчна малка и няма да му навреди на тоя ключ.Не виждам защо да пускаш 2 или 3 вериги. Една е достатъчна. Нали ще светят заедно ? Хем долу където стъпваш и отзад като стоп светлина. Като затвориш вратата и ще гаснат. Добра е идеята - браво - дано скоро я осъществиш.
          Fiat Palio Weekend TD70
          ПО ВАЖНОТО ОТ РАЗДЕЛ "ДИЗЕЛ"

Коментар

ogi28b написа:
            Измислено е вече, при Павката има едни лентички, които са супер тънки и са направо готови за монтаж - 4 диода с резистори, с ценери, с не знам си какво.... направо ги боцкам на 12 волта, и "луната спи.... а някой краде жици, друг..." Самозалепващи, заляти са с епоксидна смола, или нещо от сорта,, точно като за целта. Купувам си примерно 2 такива , вадя 2 жици от под кората, и това е. И като отворя вратата - светва където ще стъпвам. И м/у другото тези лентички ги има в различни цветове, мога да си взема червени за отстрани на вратата, да свети назад , някой да не ми отнесе вратата. Сега, как се сваля кора? имаше една тема за смяна на дръжките, мисля беше добре обяснено как се сваля кората.
            Виж ги тези как светят като сила.Аз се бях метнал на такива "лунички" за кухнята да си слагам, ама пълна скръб, едвам осветяват на 10 сантиметра под тях
            A20DTH ЖТД ама не баш
            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Не бе, ще използвам сигнала за отворена врата, просто няма по-добър вариант. При мен той се взима от машинката за заключване Само трябва да се накумя да сваля кората, да проверя какво е положението с ограничителя който я задържа, взимам 2 от цитираните лентички от Павката, пускам 2 жици и играя. И после пускам снимки тука и това е

Коментар

.... и нищо не стана! Там къде си мислех че има ток, има дедовия. НЕма никой! Има някакъв ток, който обаче не е 12 волта, ами е 4-5 волта, някакъв контролен такъв. В общи линии открих че не ми върши работа.

Коментар

Да се разровя и аз малко из старите теми.Преди няколко дни си закупих едни диодни ленти за задните плафони над номера ,но се отказах да ги слагам там.Реших ,че стават за осветление на вратите и днес се хванах да окабелявам.Реших да ги свържа към предният плафон за да си светват само когато отварям вратите.Кабелите ги скрих под кората на тавана,под уплътнението на страничните греди и под корите на вратите.Решил съм да сложа по 2 бр 5см ленти с по 3 SMD диода.Лепвам ги с двойно залепващо на самата кора на вратата от долна страна на джоба.Снимки по късно или утре след като направя всичко.Лентите са от този тип.
                  FIAT FORUM BULGARIA
                  Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

krasio_79bs написа:
                    Реших да ги свържа към предният плафон за да си светват само когато отварям вратите.
                    Няма нужда да се качваш до плафона, той се командва от бутоните на вратите - взема минус, а плюс може да вземеш от всякъде.
                    FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                    Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

NikMar написа:
                      krasio_79bs написа:
                      Реших да ги свържа към предният плафон за да си светват само когато отварям вратите.
                      Няма нужда да се качваш до плафона, той се командва от бутоните на вратите - взема минус, а плюс може да вземеш от всякъде.
                      Късно е чадо.А и не ми се разглобяваха вратите.
                      FIAT FORUM BULGARIA
                      Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Ето го и резултата от заигравката
                        FIAT FORUM BULGARIA
                        Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Краси супер, такова нещо отдавна се каня да си направя. Само ми кажи, как прекара кабелите между купето и вратата?
                          00' Bravo 105 JTD

Коментар

nikolce написа:
                            Краси супер, такова нещо отдавна се каня да си направя. Само ми кажи, как прекара кабелите между купето и вратата?
                            По мързеливият начин Пуснах ги ниско долу по гредата и им оставих едно "ушенце" и от там под кората на вратата.Гледах и гуменият машон,но от там ми се видя бая играчка.Трябваше да свалям и корите и тя става една...По този начин развих 4 рапидки и я подпъхнах под кората.В средата на кората има един малък жлеб през който извадих кабела със диодите.Първо бях подложил парче кабел да видя дали нейде не го прищипва вратата и след това пуснах и захранването.Утре ако не забравя ще снимам как се вижда кабела.
                            FIAT FORUM BULGARIA
                            Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

krasio_79bs написа:
                              Гледах и гуменият машон,но от там ми се видя бая играчка.Трябваше да свалям и корите и тя става една...
                              Мен точно това ме спира. Да беше само като маркуч този маншон, не е, то са букси (обсъждани са по-назад в темата).Иначе паралелно с това мислех да си пусна и осветление в краката отпред. Там ще е детска игра, да се направи.Чакам снимките .
                              00' Bravo 105 JTD

Коментар

Утре ги имаш.
                                FIAT FORUM BULGARIA
                                Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Working...
                                X