ogi28b написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проект: СВЕТЕЩИ ВРАТИ - Обсъждане
Collapse
X
-
Измислено е вече, при Павката има едни лентички, които са супер тънки и са направо готови за монтаж - 4 диода с резистори, с ценери, с не знам си какво.... направо ги боцкам на 12 волта, и "луната спи.... а някой краде жици, друг..." Самозалепващи, заляти са с епоксидна смола, или нещо от сорта,, точно като за целта. Купувам си примерно 2 такива , вадя 2 жици от под кората, и това е. И като отворя вратата - светва където ще стъпвам. И м/у другото тези лентички ги има в различни цветове, мога да си взема червени за отстрани на вратата, да свети назад , някой да не ми отнесе вратата. Сега, как се сваля кора? имаше една тема за смяна на дръжките, мисля беше добре обяснено как се сваля кората.
Коментар
-
ogi28b написа:Сега, как се сваля кора? имаше една тема за смяна на дръжките, мисля беше добре обяснено как се сваля кората.Space Star 1.9 DID
Коментар
-
Оги - карай си със съпротивлението което слагаш - то е правилното. Така ограничаваш по ток светодиода и го пазиш. Идеята е добра, Давай от акумулатора през предпазител и през ключа на вратата. Консумацията е достатъчна малка и няма да му навреди на тоя ключ.Не виждам защо да пускаш 2 или 3 вериги. Една е достатъчна. Нали ще светят заедно ? Хем долу където стъпваш и отзад като стоп светлина. Като затвориш вратата и ще гаснат. Добра е идеята - браво - дано скоро я осъществиш.Fiat Palio Weekend TD70
ПО ВАЖНОТО ОТ РАЗДЕЛ "ДИЗЕЛ"
Коментар
-
ogi28b написа:Измислено е вече, при Павката има едни лентички, които са супер тънки и са направо готови за монтаж - 4 диода с резистори, с ценери, с не знам си какво.... направо ги боцкам на 12 волта, и "луната спи.... а някой краде жици, друг..." Самозалепващи, заляти са с епоксидна смола, или нещо от сорта,, точно като за целта. Купувам си примерно 2 такива , вадя 2 жици от под кората, и това е. И като отворя вратата - светва където ще стъпвам. И м/у другото тези лентички ги има в различни цветове, мога да си взема червени за отстрани на вратата, да свети назад , някой да не ми отнесе вратата. Сега, как се сваля кора? имаше една тема за смяна на дръжките, мисля беше добре обяснено как се сваля кората.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Не бе, ще използвам сигнала за отворена врата, просто няма по-добър вариант. При мен той се взима от машинката за заключване Само трябва да се накумя да сваля кората, да проверя какво е положението с ограничителя който я задържа, взимам 2 от цитираните лентички от Павката, пускам 2 жици и играя. И после пускам снимки тука и това е
Коментар
-
Да се разровя и аз малко из старите теми.Преди няколко дни си закупих едни диодни ленти за задните плафони над номера ,но се отказах да ги слагам там.Реших ,че стават за осветление на вратите и днес се хванах да окабелявам.Реших да ги свържа към предният плафон за да си светват само когато отварям вратите.Кабелите ги скрих под кората на тавана,под уплътнението на страничните греди и под корите на вратите.Решил съм да сложа по 2 бр 5см ленти с по 3 SMD диода.Лепвам ги с двойно залепващо на самата кора на вратата от долна страна на джоба.Снимки по късно или утре след като направя всичко.Лентите са от този тип.
Коментар
-
krasio_79bs написа:Реших да ги свържа към предният плафон за да си светват само когато отварям вратите.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
NikMar написа:krasio_79bs написа:Реших да ги свържа към предният плафон за да си светват само когато отварям вратите.
Коментар
-
nikolce написа:Краси супер, такова нещо отдавна се каня да си направя. Само ми кажи, как прекара кабелите между купето и вратата?
Коментар
-
krasio_79bs написа:Гледах и гуменият машон,но от там ми се видя бая играчка.Трябваше да свалям и корите и тя става една...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар