На моето уно 1.3 му се развали таблото, на което има нарисувано купето, с лампички за информация.там се намира и лампичката за маслото , аз си ги карам така, вече 4 години, но за маслото май било важно. Та се питам дали не бих могъл да си направя сам една схемка, да ми показва. Всъщност какво показава тази лампичка?Когато дам контакт - свети, като запаля, след малко гасне.Така беше, когато работеше.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как да си направя датчик за маслото на Уно
Collapse
X
-
Re: Как да си направя датчик за маслото на Уно
Proidze написа:Та се питам дали не бих могъл да си направя сам една схемка, да ми показва. Всъщност какво показава тази лампичка?Tempra 1.6 i.e. S Lybra 1.8 vvt lx 088 9 242 369
-
Май е по-сложно
Аз обаче в таблото, зад километражите имам нещо, като контролер (компютър-силно казано)и през него минава всичко, ако го сваля, ми спират да светят и стоповете.Трябва ми начин да вържа нещо към датчика за маслото. може би лампичка, директно към клемата да датчика. А той къде се намира забучен?Отпред на двигателя, вдясно от щеката има нещо, но не знам дали не е за температурата на двигателя?
Коментар
-
Re: Май е по-сложно
Proidze написа:Аз обаче в таблото, зад километражите имам нещо, като контролер (компютър-силно казано)и през него минава всичко, ако го сваля, ми спират да светят и стоповете.Трябва ми начин да вържа нещо към датчика за маслото. може би лампичка, директно към клемата да датчика. А той къде се намира забучен?Отпред на двигателя, вдясно от щеката има нещо, но не знам дали не е за температурата на двигателя?TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
Re: Май е по-сложно
stef написа:Proidze написа:Аз обаче в таблото, зад километражите имам нещо, като контролер (компютър-силно казано)и през него минава всичко, ако го сваля, ми спират да светят и стоповете.Трябва ми начин да вържа нещо към датчика за маслото. може би лампичка, директно към клемата да датчика. А той къде се намира забучен?Отпред на двигателя, вдясно от щеката има нещо, но не знам дали не е за температурата на двигателя?
Коментар
-
Виждам датчика...
Двигателя е на фиат уно 1.3. Вдясно от щеката за маслото, под свещите има завит датчик, с кабелче и "Г" образно гумено чехълче отгоре.Предполагам, че е това. Другото е на скоростната кутия за задно осветление.Та ако хвана кабелчето и му вържа една лампа и после маса, ще действа ли като лампата на маслото на таблото, или е нужно друга електроника.При мен минава през една платка, която е развалена.
Коментар
-
Re: Как да си направя датчик за маслото на Уно
ivo написа:Proidze написа:Та се питам дали не бих могъл да си направя сам една схемка, да ми показва. Всъщност какво показава тази лампичка?Tempra 1.6 i.e. S Lybra 1.8 vvt lx 088 9 242 369
Коментар
-
Re: Виждам датчика...
Proidze написа:И това завито нещо разбира дали има налягане на маслото ли?Ако има нялагане, какво прави?Tempra 1.6 i.e. S Lybra 1.8 vvt lx 088 9 242 369
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар