Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нормално ли е напрежението да пада при включени консуматори?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Нормално ли е напрежението да пада при включени консуматори?

бях питал преди за перкатаоправих яно тогава се загледах и разбрах че при включени консуматори фаровете за части от секундата премигватсега по съвет на Илко измерих напрежението директно на акумулаторана празен ход и при пуснати къси е 14,17 Вкато пусна аварийни пада до 13,9при пуснат заден нагревател пак е толкова та въпросът ми е нормално ли е да пада така напрежението?и ако сложа реле за ксенона, ще мигат ли пак?
    2015 Renault Megane Expression GT
    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
    Всичко за FIAT Bravo 2007

Напрежението е нормално.С релета на ксенона би подобрил устойчивостта на работата им определено.И се стреми към максимално къси кабели, както и адекватно сечение - не по-малко от 2,5кв.мм на канал.
    I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

2.5 мм2 не са ли много?все пак кабелите на самия кит са не повече от 1мм2

Коментар

sev написа:
        Това е заради пусковия ток, който не е много ясно колко е.Мислиш ли че това презапасяване ще бъде във вреда за нещо?Аз не мисля

Коментар

Esper написа:
          sev написа:
          Това е заради пусковия ток, който не е много ясно колко е.Мислиш ли че това презапасяване ще бъде във вреда за нещо?Аз не мисля
          Пусковият ток е повече от 20А-мерил съм го. Аз сложих 3мм2.
          FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V

Коментар

sev написа:
            все пак кабелите на самия кит са не повече от 1мм2
            Какво, какво? Чак сега видях какво си написал Жълтите съвсем са откачили То ако може с бомбаджийска тел да ги свържат и това ще направят.Кво ли се учудвам...Едно време като се занимавах с ланаджийство се оказа, че дори и оцветяването жилата на UTP кабела има значение за цената му:По-ярко оцветения кабел е по-скъп от по-бледо оцветения.Та цената е виновна, даже не толкова жълтите в случая...Чай че се отплеснах.

Коментар

има и по-дебели кабели в кита, но има и тънки...

Коментар

Аз бих заменил кабелите с минимум 2,5 кв.мм и бих поставил релета.Релетата бих захранил директно от акумулатора.Задължително предпазител близо до акумулатора.Изобщо класическа схема за захранване.Колеги разберете - основната концепция на тези китове е да гонят цена а не устойчива работа.В тая връзка тезата "Що да преправяме фабричната конструкция" просто не е уместна.Кабели от 1кв.мм на ниската страна (12V) на инверторите е всякакво друго но не и техническо издържано решение.За схемната реализация на самия инвертор нищо не можем да направим ама барем можем да му подсигурим необходимия ток.От тук нататък всичко е до късмет.П.С: Аз подходих с 4кв.мм до входа на релетата (замених оригиналните), от там към баластите си останаха неговите си 2,5кв.мм.Около 1кв.мм са само кабелите около бобините на релетата. Може и по 0,75кв.мм да бяха, не помня.

Коментар

след толкова много лирични отклонения по темата :D мога да кажа че фаровете вече не мигатсложих релета, дебели кабелиблагодаря за съветите

Коментар

sev написа:
                    след толкова много лирични отклонения по темата :D мога да кажа че фаровете вече не мигатсложих релета, дебели кабелиблагодаря за съветите
                    Ееее, как можа - та темата е само две страници! ПС: Упс, поздравления!

Коментар

sev написа:
                      а защо няма снимки ? наистина ще помогнеш ако пуснеш подробни снимки.

Коментар

u_bo написа:
                        sev написа:
                        а защо няма снимки ? наистина ще помогнеш ако пуснеш подробни снимки.
                        нямам снимки, защото не остана време :D едното реле се оказа дефектно и в неделя като по чудо намерих друго

Коментар

Working...
                        X