Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Задаващ се проблем с алтернатор на Темпра

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Задаващ се проблем с алтернатор на Темпра

Здравейте колеги,Забелязвам напоследък следния задълбочаващ се проблем около алтернатора на Темпра-та:Когато мотора запали, лампата за липса на заряд остава да свети.Като я форсирам до около 1500об/мин угасва и почва да зарежда.Заряда след това се запазва и на празен ход и лампата си мълчи.В началото го правеше от време на време а вече - винаги.Насочил съм се към четки и/или колектор но ми се искаше да сондирам и други мнения.Все още не съм го свалял та затова питам дали пък някой няма готов отговор Поздрави!
    I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

при мен го прави същото, само че лампата си гасне,но като премеря напрежението и си седи на 12-13волта, и електронното табло леееееко по слабо свети. когато изфорсирам и таблтоо светва вече по силно и като премеря вече е 14,5 напрежението. не съм сигурен дали е точно проблем това или просто така си работи. може би трябва при палене да се изфорсира за да се възбудят намотките за да почнат да зареждат. можер и да се бъркам.
    Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
    182A4.000 IAW49F
    LPG - Lovato EasyFast
    ----------------------------
    "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

Ами доскоро си гаснеше веднага след запалване, така че най-малкото затова не е нормално Лошото е че сутрин като запаля и не ми тръгва подгрева на филтъра - той е свързан именно с тази лампа.Изфорсирам я за да угасне лампата ( и да тръгне подгрева ) а това е брутално - баш така не се прави на студен мотор в кучешки студ.Та скоро ще му таковам таковата на алтернатора - не може да е така.

Коментар

На мене ми прилича на четки. Но каквото и да е, ще трябва да сваляш алтернатора, така че ще се разбере като го отворите.
        Fiat Ritmo 105TC
        1600cc 105к.с.

Коментар

Е, то е ясно.Лошото е, че не е на най-удобното място за сваляне - завряли са го на майка им в ...На крик, колело, кори... Всъщност някой беше писал наскоро за свалането на алтернатора, май Immortal беше.В такива моменти почвам да гледам с респект гоУфетката на чиче - егаси, всичко е толкова просто и достъпно за ремонт в тая каляска...

Коментар

Колега, свалянето на алтернатора на темпра е за 15 мин. точно (колкото да развиеш 5-6 гайки). Поне аз за толкова се справих (повече време ми отне слагането на ремъка после). Най-вероятно са четки. аз имах същия проблем - четки (смених реле-регулатора и покрай другите ядове и този се оправи).и не ти трябва крик и да махаш корите, само да бръкнеш по-дълбоко
            "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
            Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
            Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Мерсаж, ще я налягам следващата седмица.То аз затова и пуснах темата - какво да купя за да ми е под ръка като го сваля.То е ясно че най-добре е цял работещ алтернатор, но в случая ще рискувам с комплект четки Ще пиша какво е станало.

Коментар

комплект четки няма да те устроят. реле-регулатора е с капсуловани четки. такова трябва да вземеш (цялото реле, поне при мен така се оказа - алтернатор марели).
                Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Хъм, четките не могат ли да се демонтират?То е ясно, че не са предвиждани да се сменят само те, но по принцип съм сменял на бош релета без проблем.Ще го видим.Каква е приблизителната цена на едно реле?

Коментар

Т&Н 19лв. (казаха че е оригинално, ама нямаха като ходих). намерих някакво друго, 16лв. беше (ако ти е познат района сливница-мосю бриколаж, там има едно магазинче - точно на пешеходния светофар на слепите, преди шел-а като идваш от центъра, от дясно се пада, само електро материали за колите продават, от там си намерих). При такава цена, не си заслужава да се правят самоделки с такъв важен елемент, поне така си мисля де. Ако не съм изхвърлил боклука, мога да ти дам моето старото реле, за да го разнасяш по магазините да гледаш да е същото (че в онова магазинче ми искаха старото за да сравняват).

Коментар

сега видях че си от перник. значи май няма да стане да ти дам старото ми да го показваш (може по куриер, ако ти се занимава )

Коментар

Може да смениш само четките.За целта сваляш релерегулатора/мисля,че можеше да се свали без да се сваля алтернатора/и го носиш в магазина за да видят размера на четките.Аз ги купувах от магазина за авточасти на Иво в Битовия комбинат.

Коментар

Working...
                        X