Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за темепературата?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос за темепературата?

Здравейте колеги,имам следния въпрос:Когато паля колата стрелката на температурата почва да се мърда рязко нагоре надолу няколко пъти после си отива най-долу и след като мина един два километъра вече стрелката си отива посредата където си и е мястоо колата си загрява нормално,просто ме интереусва дали има проблем когато при стартиране стрелката почва рязко да се отклонява няколко пъти.Благодаря предварителноЩе преместя темата в раздел Автоелектроникатъйкато проблема не касае само дизеловите двигателиМодраторски екип на fiat-bg.org
    Fiat Bravo 1.9 JTD

Ама това кога се получава -докато въртиш на стартер, или когато вече си запалил
    Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Dido_Lyubenov написа:
      Ама това кога се получава -докато въртиш на стартер, или когато вече си запалил
      Това става когато вече съм запалил
      Fiat Bravo 1.9 JTD

Коментар

датчика не е наред...

Коментар

Може и да е кофти спойка на таблото, или кофти връзка по куплунзите. На мен тоя номер започна да ми прави отскоро "водомера" за нафтата, ама то се получи след едно кофти сътресение.
          Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Re: Въпрос за темепературата?

Adrenalin написа:
            Здравейте колеги,имам следния въпрос:Когато паля колата стрелката на температурата почва да се мърда рязко нагоре надолу няколко пъти после си отива най-долу и след като мина един два километъра вече стрелката си отива посредата където си и е мястоо колата си загрява нормално,просто ме интереусва дали има проблем когато при стартиране стрелката почва рязко да се отклонява няколко пъти.Благодаря предварително
            И аз има същия проблем. Какво да правим в колега?

Коментар

първо вижте къде е този датчикне знам на вашия мотор къде е, при мен е на термостатапочистете го и вижте дали ще се оправипри мен след почистване стана
              2015 Renault Megane Expression GT
              2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
              Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Най вероятно е това http://www.fiat-bg.org/Downloads/Boo...dial_2.pdfАз го имах същия проблем и следвайки горното упътване го разреших.Най лесната диагностика дали е това е като почукаш по стъклото на таблото. Ако стрелката играе значи е това.

Коментар

Колега ilkor, това е доста полезно. Много добре си направил, като си качил тия снимки. Явно при мен проблема е в този куплунг за "водомера" на нафтата, защото като ударя с пръсти по таблото и се оправя, и много се влияе от вибрацийте, като мина през някоя дупка. Съветвам и колегата Adrenalin да провери неговия, преди да е разбутал датчика на двигателя. 99% проблема е там.

Коментар

Working...
                  X