Здравейте колеги,имам следния въпрос:Когато паля колата стрелката на температурата почва да се мърда рязко нагоре надолу няколко пъти после си отива най-долу и след като мина един два километъра вече стрелката си отива посредата където си и е мястоо колата си загрява нормално,просто ме интереусва дали има проблем когато при стартиране стрелката почва рязко да се отклонява няколко пъти.Благодаря предварителноЩе преместя темата в раздел Автоелектроникатъйкато проблема не касае само дизеловите двигателиМодраторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за темепературата?
Collapse
X
-
Може и да е кофти спойка на таблото, или кофти връзка по куплунзите. На мен тоя номер започна да ми прави отскоро "водомера" за нафтата, ама то се получи след едно кофти сътресение.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Re: Въпрос за темепературата?
Adrenalin написа:Здравейте колеги,имам следния въпрос:Когато паля колата стрелката на температурата почва да се мърда рязко нагоре надолу няколко пъти после си отива най-долу и след като мина един два километъра вече стрелката си отива посредата където си и е мястоо колата си загрява нормално,просто ме интереусва дали има проблем когато при стартиране стрелката почва рязко да се отклонява няколко пъти.Благодаря предварително
Коментар
-
Най вероятно е това http://www.fiat-bg.org/Downloads/Boo...dial_2.pdfАз го имах същия проблем и следвайки горното упътване го разреших.Най лесната диагностика дали е това е като почукаш по стъклото на таблото. Ако стрелката играе значи е това.
Коментар
-
Колега ilkor, това е доста полезно. Много добре си направил, като си качил тия снимки. Явно при мен проблема е в този куплунг за "водомера" на нафтата, защото като ударя с пръсти по таблото и се оправя, и много се влияе от вибрацийте, като мина през някоя дупка. Съветвам и колегата Adrenalin да провери неговия, преди да е разбутал датчика на двигателя. 99% проблема е там.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар