Колеги, предполагам че ми е изгоряла една от лампичките на таблото, а именно тази която показва че имаш отворена врата. Всички други лампички си светват изгасват, но тази не. И да ми е отворена вратата и да не е, не свети. Трудно ли се сменя? Каква лампичка точно трябва да купя или диод и как точно се сменя? Разглобява се таблото или?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как се смяна лампичка на таблото?
Collapse
X
-
да :D маха се таблотоне е трудноза 10 мин ставасвалял съм го два пътипървия път се озорих, но след това беше леснобих те посъветвал да смениш всички крушки, за не се налага след време пак да разглобявашhttp://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=3942
-
sev написа:да :D маха се таблотоне е трудноза 10 мин ставасвалял съм го два пътипървия път се озорих, но след това беше леснобих те посъветвал да смениш всички крушки, за не се налага след време пак да разглобявашhttp://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=3942Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат
Коментар
-
На моето табло всички крушки са всъщност светодиоди. Единствено изключение прави лампата индикираща "дълги" на фаровете.Тя е крушка като тези за осветлението - 1,2W или нещо подобно - така пише на нея.А тези светодиоди не могат да изгорят ...Ето в този документ има снимки на отворено табло и се виждат светодиодите.Погледът отзад на платката (зелената страна) показва пък фасунките на крушките.http://www.fiat-bg.org/Downloads/Boo...tempdial_2.pdfWARNING - AFTER THE CONNECTORS HAVE BEEN REMOVED DO NOT TURN THE IGNITION KEY IN ANY WAY, THE AIR BAG LIGHT WILL LIGHT UP IF YOU DO !!!!!!
Коментар
-
Моят фиат е модификация SX и отдясно в групата индикатори функциониращ е само този за въздушната възглавница.Дори веднъж когато бях свалил таблото си играх и монтирах светодиоди и на липсващите позиции. Добавих по платката необходимите резистори и мостове на индикатора за отворена врата но след като го монтирах отново не функционираше. Вероятно сигналът не стига до таблото (което ми се струва по малкото вероятно) или съм пропуснал някой мост.Вероятно по новите модификации са със светодиоди, а по старите с крушки ...
Коментар
-
Ето как е според схемата: Такава индикация в Браво, изобщо, има само HGT, а за Брава - няма само SX, докато ELX и HSX имат.Връзката е през пин 15 на букса B в таблото, , на която ако нямаш жица, каквито и мостове да правиш, лампа няма да ти светне.Така че колега noriaga, колата от подписа ти няма индикация за отворена врата.
Коментар
-
ogi28b написа:Ето как е според схемата: Такава индикация в Браво, изобщо, има само HGT, а за Брава - няма само SX, докато ELX и HSX имат.Връзката е през пин 15 на букса B в таблото, , на която ако нямаш жица, каквито и мостове да правиш, лампа няма да ти светне.Така че колега noriaga, колата от подписа ти няма индикация за отворена врата.Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат
Коментар
-
ogi28b написа:Ето как е според схемата: Такава индикация в Браво, изобщо, има само HGT, а за Брава - няма само SX, докато ELX и HSX имат.Връзката е през пин 15 на букса B в таблото, , на която ако нямаш жица, каквито и мостове да правиш, лампа няма да ти светне.Така че колега noriaga, колата от подписа ти няма индикация за отворена врата.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар