След като купих колата още несъм разбрал дали ми работи климатроника даите съвет как да го направя.Значи на топло държи постоянно зададената температура.Когато го тестрвам с вкючването и изключването на вентилатора и контакт на дисплея ми изписва ерор 00Но когато го пусна не чувствам никакъв товар върхо двигателя както и не чувам някакво щтракане отпред.Чувал съм че има коли при който зимата неможеш да го пуснеш.Колате е от подписа ми .
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как да разбера дали работи климатроника
Collapse
X
-
Да , някъде около толкова се включва. Даже мисля че границата е 4 градуса, но не съм сигурен. Мисля го защото при добре работещ климатик съм чувал че темп. на изхода на дистрибуторните клапи е около 4 градуса, т.е. това е най-студеното което може да произведе този фреон. На по студено е безсмислено да се включи компресора, защото ако имаш нужда от по-студено, просто ще си взима въздух отвън. Хубаво е зимата да се задейства поне веднъж месечно , за да се развърти системата, за около 5 минути. А тази грешка 00 дали изобщо означава нещо, или просто иска да каже че няма никакви грешки. Какво е дадено в аутодата, може ли някой да провери?ред. На брава/о компресора включва ако температурата на въздуха на входящия въздух се покачи над 5 градуса, +/- 0.5 , и изключва, ако докато е включен температурата падне под 3.5 +/- 0.5 градуса. ако температурата е точно 4 градуса например, и не е бил включен, няма да включи, но ако е бил включен, няма да изключи.
Коментар
-
Все пак трябва да изчакам да се стопли малко и да пробвам тогава дали ще тръгне.Тук във форума бях чел че при дефрос компресора тръгва и като задам на дефрос автоматично вентилатора е на макс , нагревателя на задното стъкло и огледалата се включва , както и климатика - само дето не се чува.
Коментар
-
Компресора не тръгва НИКОГА при по-ниска температура от колкото ви казах градуси, защото стойността на температурата на въздуха има приоритет пред MAX DEF. Идеята на работата му е да суши въздуха. Ако нагрееш със сешоар, може и да тръгне..... но моля ви не правете това у дома си. Дори и да тръгне ако нагрееш температурния датчик със сешоар, след известно време ще спре, защото на изпарителя има датчик за замръзване, така че явно инженерите са предусетили какво им кроим със сешоарите
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар