Здравейте колеги.Отказа ми управлението на радиото от волана. Помислих, че е от лентовия кабел, но не. На буксата като вържа омметъра съпротивлението си се мени. Като за всяка от копчетата е различно. Според мен проблема е някъде по нататък, но не съм сигурен. Някой да се е сблъсквал с този проблем.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Отказа управлението на радиото от волана
Collapse
X
-
Още малко нова информация. От разгледаните схеми видях, че при натискане на бутон Mute съпротивлението е нула. На другата букса, която е от към радиото реших да я дам накъсо за да проверя със 100% сигурност, че проблема не е в лентовия кабел, но радиото не реагира. Та значи проблема се крие някъде към радиото и днес ще го търся. На някой случвало ли му се е такова нещо ей така от нищо и да спре да действа. А тоя мулти волан си е ебаси удобството.Opel Astra J B14NET LPG / Daihatsu Terios
Chevrolet Aveo
-
Така значи извадих радиото и проверих цялата верига до буксата на радиото и всичко е перфектно до него. Обаче пак не работи от волана. Да не би радиото да има някаква настройка, която позволява командване от волана и в момента да е изключена. Просто нямам обяснение вече. Помагайте защото не ми останаха идеи.Opel Astra J B14NET LPG / Daihatsu Terios
Chevrolet Aveo
Коментар
-
Колега би ли написал какви съпротивления измерваш.Тези дни ще свалям касетофона и ако не забравя да взема уред ще измеря моите.Дано ти помогна, но да се скапят така че нито един бутон да не работиневярвам.По вероятно според мен е нещо общо.Fiat Marea 1.8/16v '96 HLX
Български газов инжекцион - Бардолини
Коментар
-
Колеги, вчера свалих радиото и на 8 и 9 клема на буксата на самото радио си меря съпротивленията при натискане на съответните бутони и всичко е в границите на нормалното според Fiat marea workshop manual. Самото радио не реагира. Дори както е извадено свързах на късо 8 и 9 клема, което е все едно е натиснат бутон Mute и радиото не реагира. Така че според мен проблема е в радиото. Но нямам идея от какво може да е станало така.Opel Astra J B14NET LPG / Daihatsu Terios
Chevrolet Aveo
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар