я кажете, тъй като електрото не ми е силна част...тъй като първата степен на перката не ми бачка, а се пуска директно вторатаи конкумацията идва висока и фаровете премигватако сложа реле пак ли ще е така?или не
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Монтаж на Хenon - Мареа.
Collapse
X
-
chaki написа:Според мен това си е чисто съсипване на кита. Хората са си го направили да можеш да си го монтираш елементарно. Но по БЪЛГАРСКИ тертип всичко трябва да се променя. Ето след подобни монтажи започват проблемите, това не ми свети онова ми премигва....spark написа:Не се вижда на баласта колко пише за I(max), но ако е до към 6 е нямало нужда от цялата хамалогия с релетата. Халогенната крушка черпи постоянно около 4.8А. На моите баласти пише I(max) 5.6A. Тествах с два уреда - цифров и аналогов, при палене на ксенона тока достигна макс до 5.2А и за около 10сек падна до 3.5А. И аз се бях засилил да слагам релета и бушони, но като видях че при пускане тока е само с 0.4А повече от тоя на халогенната крушка и релетата се обезсмислиха.
Коментар
-
1115 Когато човек знае какво прави (както е при теб съдейки от грамотно направената тема ) всичко е ОК. Колата си е твоя и си преценил че така трябва. Но има хора които четат темите и виждат че някой е сложил реле друг не и започват да се чудят какво става. Моето лично мнение е че каквото е необходимо то го има в комплекта или най малкото ще пише че трябва да се сложи едикакво си.Fiat Marea Weekend 2,4 JTD 130 HLX
2000г.
Fiat Tempra 1'8 ie 1990 /покойница/
Коментар
-
При ксеноновите лампи, проблема не е в големият ток на консумация. Не забравяйте, че ксеноните излъчват много смущения в захранващите кабели. От тази гледна точка, захранването директно от акумулатора (с реле) е добра идея - смущенията няма да попадат по жиците в купето и да смущават електрониката вътре. А и самият акумулатор действа като филтър, заради ниското си съпротивление.Fiat Ritmo 105TC
1600cc 105к.с.
Коментар
-
добре, защо по всички реклами на ксенон пише "елементарен монтаж, не повече от 20 минути монтаж, всичко е на букси, няма проблем да се върне старата инсталация...." А в тази тема не видях нито едно от тези неща - монтажът изобщо не ми изглежда да е толкова елементарен, и като гледам отнема поне по 1/2 час на фар, има някакво рязане на жици, някакви кабелни обувки, релета, бушони.... А връщането към старата инсталация ми се струва невъзможно предвид това хищническо пробиване на капачката. Кажете ми къде е истината в крайна сметка? Искам да видя ксенон на рефлектор на живо в тъмно иначе няма начин да стана от вашата ксенон-бригада. sev, в баласта няма ли стабилизатор на напрежението, който да не се влияе от такива неща като перка, стопове, мигачи и други? Би трябвало поне това да не са спестили. Някой знае ли защо на един комплект му е нужен по-малко от 6 ампера ток, а на друг - близо 20?
Коментар
-
ogi28b написа:добре, защо по всички реклами на ксенон пише "елементарен монтаж, не повече от 20 минути монтаж, всичко е на букси, няма проблем да се върне старата инсталация...." А в тази тема не видях нито едно от тези неща - монтажът изобщо не ми изглежда да е толкова елементарен, и като гледам отнема поне по 1/2 час на фар, има някакво рязане на жици, някакви кабелни обувки, релета, бушони.... А връщането към старата инсталация ми се струва невъзможно предвид това хищническо пробиване на капачката. Кажете ми къде е истината в крайна сметка? Искам да видя ксенон на рефлектор на живо в тъмно иначе няма начин да стана от вашата ксенон-бригада. sev, в баласта няма ли стабилизатор на напрежението, който да не се влияе от такива неща като перка, стопове, мигачи и други? Би трябвало поне това да не са спестили. Някой знае ли защо на един комплект му е нужен по-малко от 6 ампера ток, а на друг - близо 20?I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
ogi28b написа:добре, защо по всички реклами на ксенон пише "елементарен монтаж, не повече от 20 минути монтаж, всичко е на букси, няма проблем да се върне старата инсталация...." ...?ogi28b написа:Някой знае ли защо на един комплект му е нужен по-малко от 6 ампера ток, а на друг - близо 20.?Esper написа:...Дупченето на капачките или корпуса на фара няма как да се избегне.Ясно ти е че напрежението е високо и не може да се ползва оригиналния куплунг.:Esper написа:...Връщането към старата инсталация не би следвало да е проблем - към старите кабели на фара просто се запоява 1 кабел, който цъка релето - нищо повече.Ако във фара има място да остане стария куплунг на крушката, просто се изолира и се остава настрана.Какъв ти е проблема ако трябва да боцнеш обикновена крушка?Вадиш релето за баласта (на куплунг са), откачаш ксеноновата (пак виси вътре в фара), слагаш халогенната крушка и бодваш куплунга. Тва е.:
Коментар
-
1115 написа:Да пробвах да използвам оригиналния куплунг, но той е на място което се мокри и след като го полях с вода високото проби. Естествено крушката не запали.I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
Esper написа:...Вярно?!? Недей така бе човек, ще те убие тока за единия експеримент :D Материала на куплунга изобщо не е предвиждан за напрежения от порядъка на 20kV...То ако се загледаш ще видиш, че и кабелите са специални, високоволтови.То дето са казали хората:"Престараранието си е емало бабата на старанието"
Коментар
-
ясно за бързия и лесен монтаж. Благодаря Esper и 1115 за точните отговори. Иначе и на мен ми е неясно точно това - защо един баласт има пик 6 ампера, а друг - 12, а трети 20, а четвърти няколко си... Спрете да ги хвалите тия ксенони, защото сериозно почнах да се замислям.... а накладките ми всеки момент ще сдадат багажа, особено след такива преживявания след които трябва и спиране.... ("Истории" -Да прелетиш... -> най-новото)
Коментар
-
Scorpion_BV написа:Със сигурност този монтаж е доста по добър от стандартния. Недейте да се предоверявате на китаиците!!! А иначе аз искам да питам след като се сложи ксенона не светят ли лампите на таблото за изгоряла крушка на фаровете?
Коментар
-
ogi28b написа:ясно за бързия и лесен монтаж. Благодаря Esper и 1115 за точните отговори. Иначе и на мен ми е неясно точно това - защо един баласт има пик 6 ампера, а друг - 12, а трети 20, а четвърти няколко си... Спрете да ги хвалите тия ксенони, защото сериозно почнах да се замислям.... а накладките ми всеки момент ще сдадат багажа, особено след такива преживявания след които трябва и спиране.... ("Истории" -Да прелетиш... -> най-новото)BMW E90 320D
ех. FIAT COUPE 2.0 16V
ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар