Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фиат Уно замяна на табло

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Фиат Уно замяна на табло

    Здравейте колеги ! Нов съм във форума но ще ви бъда благодарен, ако някой може да ми помогне карам Фиат Уно 1.5 инжекцион със обикновенно табло, но сега ще купя Фиат Уно 1.2 карбуратор, което е бракувано за части и това фиатче има електронно табло някой от вас има ли си на идея дали обикновенното табло може да бъде сменено със електронното и дали скоростната кутия на 1.2 ще става на моят 1.5 ? Много ще съм ви благодарен ако помогнете
    Firma Italiq Auto Torino

    #2
    Още не съм чувал УНО с 1.2, може би е 1.1 или 1.3. Ако не е FIRE мотор теоретично става, обаааче по незнайни за мен причини а от друга страна нормални се чупеше стартера през 1-2 месеца. Все пак на стартер за 1.1 бях сложил да върти мотор 1.5. Но това не е единствено. Освен стартер, ще трябва да смениш полуоските, може би главините, прътите до скоростния лост., да не збравя и маховика със съединителя. И не на последно място предавателните числа са други, откъдето може да дойде по-голям разход, бързо набиране, но по-малка макс. скорост. Е да можех да карам на пета със 30- 40. Това ти го казвам при условие, че 1.5 е с скоростна кутия от ТИПО, а 1.1 е със старата кутия. Сега, ако са еднакви на външен вид, готов си да имаш главоболия докато я слагаш и след това, имаш време слагай, може да имаш късмет! Ако дори не са еднакви на външен вид - НЕ!
    FIAT BRAVO II 1.4 GPL
    FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
    FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
    FIAT UNO 1.5

    Коментар


      #3
      Re: Фиат Уно замяна на табло

      nemoralen написа:
      дали обикновенното табло може да бъде сменено със електроннотоМного ще съм ви благодарен ако помогнете
      Невъзможни неща няма.Ще са наложи непременно да приспособяваш инсталацията си за дигиталното табло. Освен това ще трябва да монтираш (предполагам) датчик за скорост - сега си с жило.Изобщо много работа а като цяло дигиталните табла са шит!На мен нито ми харесват като визия, нито пък са надеждни.Може би аз съм единствения в този форум, който да е нямал ама никакъв проблем с дигиталното табло на темпрата си Аз по-скоро бих положил същите усилия за да изхвърля дигиталния боклук ако си намеря аналогово табло.Ама ти си знаеш. Аз говоря изхождайки от типо/темпра и предполагам че проблемите при уно са същите.
      I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

      Коментар

      Working...
      X