Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Лампа "stop" на таблото на Brava

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Лампа "stop" на таблото на Brava

Здравейте,Тази лампа светва когато натисна педала на спирачката.Каква е според вас причината и начинът за отстраняване?Предварително ви благодаря.
    Прикачени файлове

изгорели крушки на светлините за спирачки или лош контакт съответно на някоя от тях
    Fiat Punto '01, 1.8 16V HGT Abarth

Коментар

Всички лампи светятНа стопове, фаров,мигачи..., изключвам само това,че на третия стоп светят само три крушки от 10(мисла че толкова бяха)

Коментар

и при мен пресветкаше тази лампа за изгорели крушки но всичко светеше, свалих ги ... имаха малко окис, изчистих го и всичко се оправивъзможно е и третия да е ... по запознатите колеги да кажат ...
        Fiat Punto '01, 1.8 16V HGT Abarth

Коментар

Ами да се надяваме, че някой ще каже със сигурност какво еБлагодаря за съвета

Коментар

колеги почти съм сигурен че това ви е от стоп машинката
            Fiat Marea Weekend ELX 1.9 JTD

Коментар

къде се намира и какво представляватази стоп машинка?

Коментар

намира се над педала за спирачките.има една букса откачаш я и завърташ самата машинка на принципа на крушките.
                Fiat Marea Weekend ELX 1.9 JTD

Коментар

тази лампичка е свързана единствено с лява и дясна стоп-светлина, а третия стоп не минава през чек-а, иначе колегите с диоди които го направиха, щаяха да са писали за проблема.

Коментар

отговор

още като си взех колата ми светеше тази лампа но пък одзад всичко работи и така си карам
                    ex. punto elx 1.2i
                    Lancia Libra 1.6

Коментар

Тази лампа по принцип светва предупредително, когато някоя от задните стоп светлини не е както трябва. Ако колеги забравяте - някои от стоп светлините са двойни - когато е на габарити и когато скочите на спирачките И на мен ми светеха ОК, като съм извън колата и/или натисна спирачките, но по едно време след някое друсване в дупките примигваха. Ядосах се и разглобих стоповете - оказа се, че на двойните лампи едната жичка е скъсана и едва-едва си личи, но като чукна с пръст лампата и жичката вътре играе като махало. Смених ги с нови по 50ст. и всичко е ок - не светят предупреждения, нищо Така, че зарежете "стоп машинките", а си вижте двойните лампи (те са тези с 2 жички вътре и две пъпки вънка)...
                      Steliyan's Life!
                      FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

само да вметна - при Брава крушката с 2 светлинки 5/21 няма никакво значение, защото при нея едната светлинка е габаритната, а другата се използва за задна светлинка за мъгла, а стоп-светлината се използва самостоятелна крушка от 21 вата, която светва в най-горната секция, далече от габаритите и светлините за мъгла. Но все пак е добра идея да се проверят всички, така и така ще се разглабя

Коментар

Единствено и само стопове. При мен беше десен стоп. Виж дали правят хубав контакт крушките (или буксите).
                          Fiat Brava 1.6
                          Дядо Коледа - директно от Лапландия http://vbox7.com/play:93526954
                          Дядо Коледа - мерки за безопасност http://vbox7.com/play:488dccf8

Коментар

Re: Лампа "stop" на таблото на Brava

fihi написа:
                            Здравейте,Тази лампа светва когато натисна педала на спирачката.Каква е според вас причината и начинът за отстраняване?Предварително ви благодаря.
                            На мен ми присветка лампичка номер 10, като преди това закачих на 2 пъти гърнето и сега потропва, преди това не светеше. А тази лампичка доклокото знам е за накладките
                            Fiat Croma 1.9 16V MJet

Коментар

Ако накладките ти не са си заминали, виж дали не ти е прекъснато кабелчето някъде и да дава на маса. При теб трябва да е на предно ляво колело ако не се лъжа.
                              Manowar - Татко
                              Еx Fiat Brava 1,6 16v 103hp ELX '97 LPG - Брависима
                              Ex Fiat Marea Weekend 2.0 20v 147hp HLX '97 CNG - Марчето
                              Ex Lancia Thesis 3.2 V6 230hp '06 LPG - Теси
                              Fiat Multipla 1,6 16v 103hp Bipower '00 - Боко

Коментар

Working...
                              X