Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Не работят късите, дългите, чистачките и още куп ел. уреди

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Не работят късите, дългите, чистачките и още куп ел. уреди

    Колата е Fiat Brava ELX 1.9 TD (100 TD).Изведнъж спряха да светят дългите и късите, а габаритите работят. Индикацията на таблото за дълги също не работи.Освен светлините спряха да работят чистачките, реотаните на задното стъкло, бутона за вътрешна циркулация на въздуха, парното ... Веднъж ми се беше случил същия проблем с дългите и късите, но като загасих колата и я запалих отново се оправиха.Моля помогнете, в случай че имате представа от какво може да е? Дали са бушоните или по - сериозен проблем.Благодаря
    Brava 1.9TD (TD100)

    #2
    Всеки консуматор си има бушонче- мери се с пробна лампа при контакт- дали има ток на бушончето.Ако е изгоряло се сменя.Случва се и по-голям проблем по пистите на таблото - тогава се сменя с втора употреба и си прехвърляш реленцата и бушончетата, а самата смяна не е сложна - всичко е на букси.
    Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

    Коментар


      #3
      я провери бушони номера 9 (аварийки), 10 (светлини в купето), 11, 12, 13 (клаксон), 14 и 15 дали имаш ток на тях, като на 14 и 15 трябва да е при контакт, а на другите - безконтакт? ако нямаш , провери много старателно дали ДЕБЕЛИТЕ (наистина са дяволски дебели) червени кабели влизащи отпред на таблото с бушони, горе вдясната му част, дали буксата им е здраво захваната, стои стабилно в гнездото си, и ако можеш я извади и провери дали по тази жица идва +12. Ако правилно предполагам, трябва мигачи (не аварийки!) , спирачки, светлини за назад, ел. стъкла, габарити, осветление на таблото и задни светлини за мъгла - да работят нормално, а в същото време да нямаш осветление в купето, в багажника, може би не работи и радиото, ако е фабричното, не ти работи също клаксона, както и запалката и най-лошо от всичко: НЯМАШ ТОК КЪМ РЕЛЕТАТА ЗА ПЕРКАТА/ПЕРКИТЕ НА РАДИАТОРА. Дано да греша.... Ако идва ток по тази жица, давай смело по стъпките описани от колегата Kimi, а ако не идва - бушоните в ДВГ-отсек, особено тези по 80 А ги провери внимателно. УСПЕХ!

      Коментар


        #4
        Първо погледни за разкачени или леко отворени съеденителни куплунзи около таблото с бушоните. Два пъти ми се случва да ми чезнат фаровете и веднъж да откаже да запали именно заради счупени защипващи зъбчета на въпросните куплунзи, които от вибрациите лека-полека се разединяват.
        Fiat Marea 1.8i 16V
        Fiat Tipo 1.4i 8V
        Fiat Punto 1.6i 8V
        www.italauto-bg.net/forum/

        Коментар


          #5
          Благодаря за информацията.Оказа се, че таблото с бушоните, което е в купето се е повредило.Оправиха го, като го побългариха по някакъв начин и ме убедиха, че няма да има проблем с вибрациите и лош контакт на клемите повече.Не знам обаче, дали в резултат на повреденото табло ми е изгоряло лостчето за къси и дълги. Така, че ако някой продава цялата тази част с лостчетата, която е зад волана, няка да ми пише на alexander.velikov@gmail.com. В отговор на ogi28b : Прав си за нещата, които си изброил, че работят. Запалката и осветлението в жабката не работят. Освен това обаче работят и осветлението в купето, в багажника, радиото, както и перките. За последното съм сигурен, защото карах доста време, но колата не загря.Благодаря отново на всички, дано тази информация да послужи на някого със същия проблем.
          Brava 1.9TD (TD100)

          Коментар


            #6
            колега, в този студ, ако ти работи термостата, и се движиш, перките няма да се включат квото ще да става. потока студен въздух е напълно достатъчен. Все пак се радвам че съм грешал! весело посрещане!

            Коментар


              #7
              Ключа за светлините си е слабо място на фиат-а, поне 10 съм поправил щото по моргите свършиха :D
              FIAT BARCHETA 1.8 16V 2003G.CHRYSLER 300C 2008G.

              Коментар

              Working...
              X