Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Смущения в радиото при включен ксенон??-проблем открит!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Смущения в радиото при включен ксенон??-проблем открит!

Абе като дойде време да се кара на фарове и ми направи впечатление, че като пусна ксенона и ми се получава заглушаване поне на 50% от радиостанциите, отделно че се чува и шум ? Като спра фаровете проблем няма. Някой имали идея кво да правя?
    Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
    Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
    Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

предполагам на маса се дължи проблема със смущенията. случвало ми се е и при наличие на стапало .... с преместване на масата се оправи проблема. Друго което си мисля да неби баластите да са в близост примерно на електронния блок с бушоните и да създават някакви смущения.Със стандартната музика ли си или е допълнително добавяна ?
    Fiat Punto '01, 1.8 16V HGT Abarth

Коментар

С едно JVC е, баластите са далече от бушоните, масата на антената съм я отделил да не е вързана към касетофона демек ползвам само централния кабел на антената. Ти за коя маса имаш предвид, да хвана маса на касетофона от другаде ли? Абе мако е страна цялата тая работа, значи пускам радиото на някоя станция, пускам ксенона , всичко си е ок, сменям на друга станция и тя шуми (хваща я лошо) спирам ксенона и веднага се оправя, пускам ксенона и не се разваля, сменям на друга и тя се смущава спра ксенона-оправя се, пусна го , нищо и няма

Коментар

За начало си свържи масата на антената. Ако не трябваше да я има, нямаше да слагат екраниран кабел до нея.
        Lancia Delta II 2.0 LS 16V '93

Коментар

От както сложих ксенона и аз го имам този проблем. С оригиналния радиокасетофон съм. Най-интересното е че единствено радио Вроника се смущава и то драстично (може и другите станции, но не съм усетил). То на кутията на ксенона си пише, че монтажа на системата може да доведе до смущения по електрониката в колата. Аз си мисля - високо напрежение от баластите, протича голям ток, създава се силно магнитно поле ииии то смущава радиоприемника... така ли е?
          Fiat Bravo 80 16V

Коментар

Не знам точно как е устроен конкретно баласта на ксеноните, но явно честотният му диапазон е близък до този на станциите, или по скоро с широка чест. лента и предизвиква големи смущения. Некачествено изпълнение.Всичко по ксенона ако е сметални кутии да се даде хубвао на маса!
            Fiat Brava SX 1.2 16V 82 h.p.

Когато целта е всичко и пътят е без значение!

Коментар

syscop написа:
              За начало си свържи масата на антената. Ако не трябваше да я има, нямаше да слагат екраниран кабел до нея.
              колегата е прав според мен ... моите проблеми тогава със стапалата и тн. точно от това бяха ... масата беше взета от различни места и се появяваше един високочестотен звук увеличаващ се правопропорционално с оборотите на мотора .... оправихме масите и всичко си дойде на мястото.
              Fiat Punto '01, 1.8 16V HGT Abarth

Коментар

А дали проблема не е в JVC -то ? Защото и аз имам същото със същия проблем но при пускане на нагревателя на задното стъкло!
                Alfa Romeo 166 2,4 JTD
                Porsche 944 S2
                http://www.valmcrae.snimka.bg/
                http://vbox7.com/user:val_mcrae
                http://autoclubkarlovo.bulgarianforum.net

Коментар

val_mcrae написа:
                  А дали проблема не е в JVC -то ? Защото и аз имам същото със същия проблем но при пускане на нагревателя на задното стъкло!
                  Не е от сиди-то , проблема ти е от това, че купето ползва за антена реотаните, до тях има и усилвател на сигнала - там ти е проблема.

Коментар

Дори и да закача масата на антената нищо не се променя, но балстите наистина са монтирани, така че не са замасени за колата, ша взема да ги замася да вида ще изчезне ли смущението.

Коментар

Баласта трябва да е галванично свързан с корпуса на колата. Тъй като ползваме ментета, а не оригинали, не можем да очакваме качествено екраниране на системата. Ако и това не помогне, може да се пробва захранването на CD-то да мине през филтър.
                      Fiat Marea 1.8i 16V
                      Fiat Tipo 1.4i 8V
                      Fiat Punto 1.6i 8V
                      www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Благодаря колеги като за начало ще замася баластите и ще пиша за резултата

Коментар

Понеже имаме два фиата да кажа че при колата на сина е с ксенони но те са модел при които се захранват от реле и директно от акумолатора неговат музика е паиниер и няма никави смущения при пуснати ксенони. А относно колегата с купето дето му бръмчи когато пусне нагревателя явно е в свирката проблема защото на моето купе няма такъв проблем. Между другото при купето има един кабел на клемите за музиката който трябва да се захрани когато пуснеш радиото тои захранва антенния усилвател.
                          Обичам си работата.

Коментар

Попаднах на темата преди няколко дни и се заканих да проверя как е при мен - имах някакви съмнения по този въпрос.Ами не се усеща абсолютно никакво смущение, заглъхване или какъвто и да било ефект върху приемането на слаби станции в FM банда при мен.Моите трансвертери (ако някой предпочита баласти - ок, баласти да са) са Philips, радиото си е оригиналния Бекер.Не съм правил някакво сериозно замасяване на корпуса освен това, което минава през планката към корпуса.Както е на снимката, и сега си е така. С тази разлика, че гарантирано е доста по-мръсно Моето мнение е, че проблема е в жълтите трансвертери, не в музиката.За подобен тип устройства са много важни специалните филтри които се поставят (обиковено) на входа им (12V), предотвратяващи именно този ефект.Без тези филтри, всяко едно импулсно захранване сее хармоници из целия честотен спектър. Ефекта - това, за което си говорим.Много добър пример в това отношение са компютърните захранвания. Първото и най-важно нещо което отличава хубавото PC захранване (тези над 100лв, Fortron например) от някакво кирливо за 30лв (много има такива) е точно липсата на филтри при последните.Като се отвори, веднага се вижда че няма монтирани един куп части - е, това са точно филтрите за които говоря.Тъй че аз се съмнявам да има особен ефект простото екраниране на кутията но нищо не пречи да се провери.Винаги съм казвал че огромната ценова разлика м/у "фирмените" after market китове и no name такива гарантирано не е само в липсата на изписана марка.До момента не бях се замислял над този аспект но сега залагам дясната си ръка, че първото нещо което ще спестят при евтините китове са именно филтрите. Лошото е че са капсуловани и не се отварят... За разлика от примера с PC захранванията
                            I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

Така колеги трябваше да си чупя крака за да ми остане време да се захвана с шума в ксенона. И така причината е открита. Не помага ни местене на масата ни замасяване на балстите ни маси на касетофона или антената. Проблема е в самите баласти. След като ги откача от колата и почна да ги местя насам натам и шума изчезва. Все едно съм хванал антената на радиото и я местя за да хваща по добре тва се получва като местя баластите наляво надясно.Единствения вариант да спре смущението е да намеря такова място в моторния отсег на което да няма смущения. Такива места намерих ама за жалост не мога да ги вържа там. едното е върху колекторите другото до ангренажа смех голям Или трябва да хвана едно циганче да ги държи в определено положение за да не ми смущават. Сега молба към колегата Esper, в предното мение тои спомена за някви филтри които мога да сложа преди баласта за да уберат шума. Ще съм му благодарен ако ми каже какви точно са тези филтри и под кво име да ги търся в магазина и ако имат някви стоиности. Благодаря му предварително.

Коментар

Working...
                              X