ogi28b написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Зареждането на капсулован акумулатор
Collapse
X
-
Tornado написа:ogi28b написа:Не си вземай Exide Excell. Инвестирай в българската икономика - купи си Искра. Няма по- и най-добър - всичко е относително - колко караш, как караш, как се зарежда, цялостната култура по поддръжка на акумулатор има значение. Може Монбат-а да ти изкара 8 години, може и Ексайд-а - 20 месеца.
Коментар
-
Еее това за 10-те паления ми се струва малко неверно Днес специално преброих колко пъти запалих колата - резултата беше 28 паления ! Това е всеки ден с изключение на неделята когато паленията са не почвече от 5 :D акумулатора ми е някаква "куча" марка " FIAAM" - гепих го от една автокъща в Германия още през 2007 а на акумулатора има перфорация с дата 8.2006 мисля че тогава е купен ! Та от 2006г до сега никакви проблеми !"окото" си свети зелено и паля без проблеми и в големите студове ! Само веднъш съм му доливал дестилирана вода около 100 гр за да дойде до белезите и това е !LANCIA KAPPA 2.4 TDS 1996g.
Коментар
-
Колега вземи му Старт това е МОНБАТ но с друг етикет и по ниска цена .44 Аh около 98-100 лв. 60Ah 116-120 лв.Зареждане на 15волта е опасно може да гръмне акумулатора. Повече от 14.6 волта е презаряд и унищожава батерията.Този бош го изпрати в музея на производителя, толкова години експлоатация не е за вярване.Повечето производители ги произвеждат с ресурс около 3 години.В нормалните държави акумулатора е консуматив.
Коментар
-
Акумулатора наистина е на 12години и досега си работеше безотказно !Нямаше да е лошо да изкара още 12 години ама неможа :D За музея незнам ама знам че отива във вторични суровини :D Абе от много места чух че акумулаторите на монбат не били много качествени и обикновенно карали по 3 години ! Ако купя на дядото акумулатор и му се скапе след 3 години ще ме убие като знае тоя Бош колко години му служи вярно ! :DLANCIA KAPPA 2.4 TDS 1996g.
Коментар
-
miroslav_cholich написа:Някой знае ли електролитната течност за какво се слага в акумулатора и кога......04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар