Знае ли някой къде се намира релето , което включва нагревателя на задното стъкло на Бравата. Дали е това реле, което е на платката на копчето? Но то ми се вижда много малко и сработва при включването на допълнителните светлини за мъгла отзад. Затова си мисля , че има друго голямо реле, но изобщо не можах да го открия. Това вече два дена ме мъчи. Ако някой е имал същия проблем ще съм много благодарен ако сподели!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Нагревател на задното стъкло
Collapse
X
-
Еврика
Еврика, наистина се намира на таблото с бушоните , но е от задната страна ,Има три релета, а въпросното е средното. Наложи се да се свали цялата платформа с бушоните. И след замерване установих че моето реле даже липсва. Съвсем обикновенно е , сложих това на алармата и пасна перфектно и сега всичко е наред. Дано да помогна на някой. ЧАО
Коментар
-
А на някой да му се е случвало като си пусне нагревателя и колата директно да гасне? Колата е Мареа Уйкенд 99’ 1.6 16V. Релето си е там, цъка си, бушон си има. Всичко изглежда отлично. Но включа ли го колата гасне. Ако е само на контакт като го включа и премигва таблото и остава да свети само лампата за маслото и акомулатора. Като го изключа ми се появява веднага всичко + проверката за кода на запалване. Пълен фарс до тук. Днес мисля да ходя на майстор да я погледне ама искам да съм подготвен. Някакви идеи?
Коментар
-
Имаш късо някъде колега, и бушона явно е много як и не може да изгори веднага - затова ти гасне колата - претоварва се ел.системата - ако съм на тебе няма да го пусна копчето хич... а бързо ще се захвана да търся късо по веригата... щото знаеш ли какви бели стават така!Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Yavor написа:Имаш късо някъде колега, и бушона явно е много як и не може да изгори веднага - затова ти гасне колата - претоварва се ел.системата - ако съм на тебе няма да го пусна копчето хич... а бързо ще се захвана да търся късо по веригата... щото знаеш ли какви бели стават така!. Ако е късо се чудя къде може да е станала белята. Гледах схемата с ел. инсталацията и не виждам къде може да се окъси. От зад при релетата буксите и кабелите не са пипани. Релето изглеждаше като чисто ново.ЕДИТ:Погледнаха го и утре в 9 трябва да я откарам да я разхварлят да видят какво е направено. Най-вероятно нещо е объркано или при монтажа на алармата или при монтажа на газовия инжекцион. Дори и да е включено ключето като се изключи от контакт и ключето за нагревателя гасне. Така, че най-вероятно нещо е объркано. А иначе късо няма според майсторите защото ако има би трябвало ако не гръмне бушона нещо да изгори друго. А такова поне на пръв поглед няма. Утре ще се разбере. Да видим кой ще си отнесе малко хранилка след това
Коментар
-
Megadeth написа:Благодаря. Това копче мислех, че е за климатика.При все че в жабката на колата намерих оригиналната книжка с инструкции за потребителя на бравата, нищо не разбрах, защото е само на италиански.
Коментар
-
И така проблема се оказа от алармаджията който довечера ще бъде посетен от мен за кратък и съдаржателен разговор! При положение, че изрично му казах, да не ми слага имобилайзери и тем подобни глупости а само аларма да отключва колата и да плаши наркоманите, той вързал нещо си дето ми гаси бензина и кода на запалване! И така го вързал, че като натисна копчето на нагревателя всичко това става! Бесен съм! 20лв. дадох за откриването на проблема. И сега довечера мисля да си ги върна тези пари!П.С. И за да е пълен кефа някой ми е минал от едната страна на колата с ключ! Явно прекалено лъскава е! Да му изсъхнат рачичките и бял ден да не види ако го е направил нарочно някой!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар