Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ксенон

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

В момента бели диоди от плоските по 1.80 двата има в магазина на бензиностанция петрол която е малко след сервиза на Дунев, бившата феникс, дето е комплекса с автомивка, сервиз, автоклиматици, смяна масла и др. Днес си купих от там , понеже единия от старите замина за Малашевци... Ако някой иска - утре може да мина да ги изкупя и да ги раздам в неделя на бояна, с/у 2 лв. ( 20 стотинки е моята търговска надценка ) Ето снимка на ксенон - 5000 К , монтиран във оригинален Валео-рефлектор. Другия фар е оригинален Валео-Лупа. Очертанието при рефлектора - каквото е с халогенна - такова е и с ксенонова, докато при лупата е .... уникално добро! Оставям на вас да отгатнете кой от двата е лупа и кой рефлектор, без да гледате къде е габарита
    Прикачени файлове

Коментар

Оги, къде точно се намира този Петрол до Дунев? Аз се сещам само за два Дунев сервиза, единия в студентски град и другия срещу 4ти Километър на Шипченски, но никъде наоколо не ми се върти да има бензиностанция на Петрол?

Fiat Bravo T-Jet 120

Коментар

този на шипченски както е - ако идваш по шипченски от румънското - караш направо и подминаваш дунев. ако идваш откъм 4-ти км - завиваш надясно при дунев, и пак го подминаваш. След като вече си го подминал, на около 200 метра, преди следващия светофар за борсата, вдясно последния автокомплекс преди светофара - има голяма автомивка, и бензиностанция, автосервиз, климатици, и др. продават масла също... та там в магазинчето на една витринка са. Довечера ще кача снимка, че сега не мога.
        Прикачени файлове

Коментар

За мен наи добре е така както на снимката само помоли OGI28b да ти сметне точно как да стане с омовете.
          Прикачени файлове
          Fiat Punto 1.7td ELX Alfa Romeo 33 /1.3 vl
          ( Association of Drivers Against Daytime Running Lights - Bulgaria ) --- http://dadrl.hit.bg/

Коментар

Прикачени файлове
            ( Association of Drivers Against Daytime Running Lights - Bulgaria ) --- http://dadrl.hit.bg/

Коментар

Milen’ko_Punto написа:
              ти май последователно ги вързваше нали ?

Коментар

Да последователно :D

Коментар

То тия с плоската глава м/у другото не са захванати пластмасовия цокъл, със стъклото на диода, и мисля като изгори , вече и аз да си ги направя тройка като Milen’ko Punto, като използвам само пластмасата, а в нея има и достатъчно място за резистори, така че мога да си ги свържа както си искам.

Коментар

Еми ... И аз с вас в същия глас! Но принципно съм против слагането на ксенон на рефлектор за халоген, нали знаете Свети мноу яку!

Коментар

ogi28b написа:
                      Еми ... И аз с вас в същия глас! Но принципно съм против слагането на ксенон на рефлектор за халоген, нали знаете Свети мноу яку!
                      сектант :D
                      2015 Renault Megane Expression GT
                      2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                      Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

После ще намятам още снимки, понеже снощи беше дъждовито, и нямаше как да снимам на сухо. Искам да кажа че цвета който излъчват тея лампи е супер близо до цвета на найт-брейкъра. Понеже едната осран-ка предаде богу дух, като я разглабяхме, другата здравата я сложих на дългия рефлектор, и като работи моторя, гледайки под определен ъгъл, и двете лампи - и късата ксенонова,и дългата халогенна светят 1:1 в цветово отношение.Да добавя че не са салгани допълнителни релета, използвам фабричното след преправяне на инсталацията. Баластите не ги знам колко дърпат, на тях не пише нищо но имаше едно бушонче от 7.5 ампера на десния къс, и с него лампата запали и работи в продължение на 10 минути безпроблемно. Та дори и да има някакъв пик от над 10 ампера (колкото са фабричните бушони) той може би не се отразява чак в такава степен, защото е супер кратък и бушона няма време да реагира и да се стопи.

Коментар

мисля че съм изчел де що има писано на тема ксенонОбаче не ми станаха ясни 2 неща:фарове с лупиако слагам ще слагам нещо около 4300 келвина (не ща цвят, искам да виждамсамо на късите1). дали ще заслепявам насрещните?2). във връзка с по-слабото нагряване зимата ще ли има драми/проблеми откъм ледено/снеговалежно естество.благодаря предварително на отзовалите се
                          http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=101168

Коментар

1. Това зависи от регулирането на фаровете. Ако сложиш ксенон най-вероятно ще трябва леко да ги повдигнеш нагоре, тъй като крушката е по дълга от тази с която си сега.2. Проблем може да е ако не затоплят достатъчно за да разтопят леда по фаровете. Нямам опит още в зимни условия така че НЕЗНАМ.
                            Catalogue: 1A | PUNTO BZ. GAMMA '97 (1997-1999)
                            MVS: 176.526.1(0) | SPORTING (1.2 16V) 3 PORTE
                            Engine Stamp: 176B9.000
                            Version Code: 176BV
                            Version: V5 | SPORTING | 03.'98

Коментар

easylife написа:
                              1. Ако сложиш ксенон най-вероятно ще трябва леко да ги повдигнеш нагоре, тъй като крушката е по дълга от тази с която си сега.2. Проблем може да е ако не затоплят достатъчно за да разтопят леда по фаровете. Нямам опит още в зимни условия така че НЕЗНАМ.
                              1 - не е вярноза july`s:с лупите е идеално, при правилно регулиране няма да заслепявашза снега и леда..зависи колко е студено е навън, обикновено няма никакви проблемиосвен това лупата има малка площ, не е като рефлектораобикновено ледена коричка се образува в долната част на фара, което при теб няма да влияе
                              2015 Renault Megane Expression GT
                              2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                              Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Тва ксенона е луда работа!! Никога повече халогенни крушки Сложих си кит 6000к н1 и се родих! Сега ще слагам на дълги (макар че не ми трябват откакто сложих на късите) и на фаровете за мъгла! Поръчах си 2 крушки с по 8 диода т10 цокъл за габарити макар че сега сам с диоди от 2 лева които светят що годе добре