Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ксенон

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

xarixito написа:
    Ето и една идея от мен. Аз въпреки, че все още нямам ксенон. Си направих една подготовка прекъснах късите с едно реле за време за 6 лв. Което реле при подаване на контакт гаси късите за 20сек.
    Предполагам си пущал допълнителен плюс...???Аз точно обмислях такава идея да си направя ксеноните като дойдат.Обаче ми се искаше и да ги направя да се палят само след като е запуснат мотора - т.е. да се взема за още едно реле сигнал от някъде другаде.Вместо по едно реле за всеки фар, да изпълня с двете релета някоя екстричка а едно по-яко реле да пали и двата ксенона.
    Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
    Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
    ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Прекъсвам директно от ключа късите. Когато подам на контакт задеиства релето което изброява 20сек. Несъм пускал допълнителен +. Просто когато се задеиства релето прекъсва веригата. Може да се вземе сrгнал и от стартера и ще стане същото.http://www.vikiwat.com/index.php?pag...=1&lang=bgЗа ксеноните може и да се окаже слабо това реле и да се наложи платката да оправлява друго по мощтно. Аз лично ще пускам допълнителна инсталация за ксеноните и ще остана с това.
      FIAT BRAVA 1.2 16V 1999г. HSX

Коментар

Като се добави едно мощно реле и става, макар това да го дават 15ампреа, ама ако ще се прекарат и двата през него са много.Добавя се едно мощно - да кажем 50 ампера със директен ток от акумулатора и готово. Чудя се само от къде да се вземе ток индикиращ запален двигател.От стартера не става - там има ток като върти, а аз искам като вече работи - не знам дали не става от някой пин на ЕКУ-то. Трябва да огледам схемата.
        Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
        Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
        ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

ксенон

аз вече смиквам първо паля и тогава включвам светлини така не ми прави проблем ако нещо падне акумулатора
          КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
          Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
          http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Tornado написа:
            Хайде сега на дилемата.Защо ми се нулира дневния километраж ако не съм запалил двигателя и включа ксенона/късите светлини/?Аз ще си отговоря сам ,но все пак и вашите предложения приемам.Нулира се поради по голямата първоначална консумация за запалване.Мисля да си поставя все пак две релета или едно стига за ксенона което ще захраня директно от акумулатора.Опитвали ли сте дали и при вас не е така?
            От два дни съм с релета, захранени директно от акумулатора, но и при мене вече е така. Дори трябва да отбележа, нулира се при запален мотор и то не при всяко включване. Не съм много убеден че е акумулатора виновен. Защо при монтажа без релета го нямаше това нулиране, акумулаторът е същия, е сега е по-студено. Да не би при палене на тоя дизелов мотор да няма значително по-голяма монсумация, или пък когато бях със стария скапан аку-тор, никога съм го имал това нулиране. Имам и друго предположение, но нека първо изключа акумулатора. Дано пък се окаже той, че да спра да се занимавам с тия светлини. Цяла нощ и в момента го зареждам. След малко ще се разбере.Ей за това не обичам да преработвам и подобрявам фабрични схеми. В повечето случаи правиш нещо, а то излиза че е са сметка на друго нещо.Ние гледаме да прекараме Дявола във въздуха, а той ни чака на земята.
            FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V

Коментар

Зареден акумулатор, включвам и се нулира още с първото пускане на светлините. После докато ходих напред назад го направи още веднаж. Бях прекарал захранващия кабел от акумулатора към релетата по кабелните трасета. Предполагам че по-вероятно е нулирането да идва от индуциране на напреженов пик в сигналните кабели разположени в трасетата при първоначалното присвяткане на ксенона. Взех нов кабел и навих едно жило в/у феритна пръчка от антена на стар радиоапарат. Прекарах +са през така навития дросел и подведох захранващите кабели към левия фар, а от там под предната маска по захранващите кабели на вентилаторите към десния. След като възтанових схемата няколко пъти пробвах и понеже бях свалил аку-ра, километража си беше нулиран, но ми направи впечатление, че дисплеите сега изобщо не примигваха както при старата обвръзка. Утре ще се разбере имало ли е смисъл да си играя.

Коментар

На мен датчика за външна температура е под десния фар ( от тези термуметри дето ги продават из практикерите) И като включа ксенона термуметъра изгася .
                Fiat Punto 1.7td ELX Alfa Romeo 33 /1.3 vl
                ( Association of Drivers Against Daytime Running Lights - Bulgaria ) --- http://dadrl.hit.bg/

Коментар

Днес имах многобройни включвания на светлините, но с новото прекарване на захранващите кабели за релетата, нулирането на дневния километраж е отстранено. Дисплеите вече изобщо и не примигват при запускането на ксенона. Приключвам, малко дългата за мене тема, като за колегите които мислят да монтират ксенон с релета ще напиша - макар и противно на правилата, захранващите кабели за релетата прекарвайте по-далеко от кабелните пътища на автомобила, за да избегнете смущенията, които ксенона внася в ел-системата.

Коментар

някой има ли наблюдения кой фарове светят по-добре с ксенон обикновенните или тея с лупите

Коментар

По принцип си има лампи за лупи и за рефлектор Примерно: D2S-- се вгражда в лупа D2R-- се вгражда в рефлекторА тези системи които обсъждаме тука са си за рефлектор и си светят прекрасно, е има и лупи с Н1,Н7 също светят отлично с тези комплекти. Ако питаш дали си заслужава моето мнение е позитивно, няма да сбъркаш.
                      ( Association of Drivers Against Daytime Running Lights - Bulgaria ) --- http://dadrl.hit.bg/

Коментар

интересува ми да ли си заслужава да сменя фаровете и да сложа новите фарове с лупи понеже ми харесват повече да ли ксенона при тях свети по-добре

Коментар

Да, аз бих ги сменил. Не си писал за ква кола става дума но за БРАВО,БРАВА,МАРЕА има прекрасни такива с лупи. Аз лично смених моите но при мен беше по трудоемко. Ако те интересува темата е 5-6 поста по надолу. Все още не съм ги пробвал но на моторетката си сложих ксенон с лупа а там е поразяващо.

Коментар

за браво става въпрос еи сега ще я намеря темата да почета :D

Коментар

blagun написа:
                              Купете си Филипс Блу Вижън габарити около 5 лева комплекта - светвт бяло 4000К и доста по-силно от стандартната крушка!
                              Като ги закачиш, дали ти изпичат пластмасовите букси на който стоят, защото единствената причина поне аз да си сложа диоди е точно да не нагарят
                              Renault Clio Baccara 1.8 SPI 90hp
                              Бившо: Fiat Bravo SX 1.6 16v 103hp

Коментар

ами те пак са си нажежаема жичка, само дето стъклото има филтър в съответната цветова температура, и затова са синкави. Иначе пак си пекЪт. Диодите имат и друго предимство - ниската консумация Можеш да си оставяш колата на габарити, и ще ти дърпа по-малко от ампер на час, а с нормални крушки - над ампер и 1/2

Коментар

Working...
                                X