Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ксенон

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ogi28b написа:
    нямам представа как изглежда схемата на пунто, за това не бих могъл да предполагам дали е от някакво прекъсване, от някое реле, или нещо от оригиналната инсталация. Възможно ли е да е нещо от самата ксенон-система? Ако не е твърде неприятна процедура, можеш ли да сложиш единия траф на мястото на другия? А всъщност това за което говориш - зависи ли от някакви условия - температура, вибрация, някакви консуматори в повече ако са включени? Или е съвсем безразборно? Предвид това как е било преди - може би някъде има някакво прекъсване, нещо маса, захранване.... Дай отнякъде 1 схема точно на твоя модел, и да видим какво ще излезе? Подозирам копчето за вкл/изкл на фаровете, но само ако го прави и на двата. А то май не е...
    Става въпрос за схема на алфа 33 , незнам това дали ще помогне.....ама нямам друго
    Прикачени файлове
    Fiat Punto 1.7td ELX Alfa Romeo 33 /1.3 vl
    ( Association of Drivers Against Daytime Running Lights - Bulgaria ) --- http://dadrl.hit.bg/

Коментар

ако си сигурен че е тази схема, и доколкото си спомням - левия фар ти прави проблемите, ще те помоля да направиш следното - вадиш и хубаво почистваш бушончето което отговаря за левия фар, през това време ако запалиш къси, трябва да светне само десния къс, БЕЗ лампата на таблото. Монтираш бушончето обратно, и следиш за следното: Когато светне със закъснение, т.е. десния вече свети, а левия все още не, свети ли лампата на таблото ? Обръщал ли си внимание?М/у другото много лошо напълнихме темата за ксенон с постове по друга тема, за което извинете! дали да не продължим на ЛС, или в отделна тема??

Коментар

Искам да питам едни крушки h1 колко пари са .Вече имам ксенон НО стана фал малкия ми племенник си е поиграл с тех и не стават за нищо.кабелите направо са измъкнати от крушката.Ако може по-бърз отговор че съм без крушки а след една седмица ще пътувам по надалечко.
        Fiat Bravo 1.4 12v Turbo Makaron

Коментар

6ma7ka7a написа:
          Искам да питам едни крушки h1 колко пари са .Вече имам ксенон НО стана фал малкия ми племенник си е поиграл с тех и не стават за нищо.кабелите направо са измъкнати от крушката.Ако може по-бърз отговор че съм без крушки а след една седмица ще пътувам по надалечко.
          Ето тук има по 30лв. бройката http://209.85.129.104/search?q=cache...nk&cd=10&gl=bg
          Fiat Bravo 1,6 16v, JR Sport Filter

Коментар

ogi28b написа:
            ако си сигурен че е тази схема, и доколкото си спомням - левия фар ти прави проблемите, ще те помоля да направиш следното - вадиш и хубаво почистваш бушончето което отговаря за левия фар, през това време ако запалиш къси, трябва да светне само десния къс, БЕЗ лампата на таблото. Монтираш бушончето обратно, и следиш за следното: Когато светне със закъснение, т.е. десния вече свети, а левия все още не, свети ли лампата на таблото ? Обръщал ли си внимание?М/у другото много лошо напълнихме темата за ксенон с постове по друга тема, за което извинете! дали да не продължим на ЛС, или в отделна тема??
            Здрасти, много се радвам на помоща ти. Значи това всичко дето го казваш вече го бях направил, и още размених местата на баластите ама проблема си остана пак на същия фар даже стана и по лошо , тогава реших друго. Върнах баластите на първоначалните им места и взех сигнал от десния фар , а главния ток за баласта го пуснах през бушон и реле ( фактически за двата фара общо пуснах 1-ин бушон и 1-но реле като от релето тока отива на двата баласта , а сигнала от ключа на таблото го взех само от десния фар ) . пуснах и една 3-квадратова маса която вързах директно на купето. И утре сутринта ако пак запали от 3-ия път значи проблема е в лампата ( така ли да го разбирам ) .
            ( Association of Drivers Against Daytime Running Lights - Bulgaria ) --- http://dadrl.hit.bg/

Коментар

Значи или не идва ток към левия баласт, или няма накъде да отиде, т.е. маса. Когато си ги разменил левия баласт е работил нормално на десния фар, така ли ? А пробва ли да размениш местата на лампите - лявата лампа на десния фар и обратно и да видиш дали ще светне нормално? Размени ги и кажи какво се случва. Най-добре се въоръжи с един мултицет, и дебни момента в който левия фар не пали, и когато го издебнеш, оставяш го така - десния да свети, левия -не, и започваш с мултицета поред: - има ли напрежение на бушончето за левия фар, ако да -- светли ли лампата на таблото, ако да -- има ли напрежение на входа на бобината на релето което включва левия баласт, ако да -- изхода на бобината свързан ли е коректно към маса, ако да -- ако захранването на бобината е наред или пък няма реле - има ли напрежение на входа на баласта, ако да -- ако намериш високообхватен мултицет - има ли напрежение на изхода на баласта, ако да -- лампата на ксенона коректно ли е свързана към маса.

Коментар

ogi28b написа:
                - има ли напрежение на бушончето за левия фар, ако да -- светли ли лампата на таблото, ако да -- има ли напрежение на входа на бобината на релето което включва левия баласт, ако да -- изхода на бобината свързан ли е коректно към маса, ако да -- ако захранването на бобината е наред или пък няма реле - има ли напрежение на входа на баласта, ако да -- ако намериш високообхватен мултицет - има ли напрежение на изхода на баласта, ако да -- лампата на ксенона коректно ли е свързана към маса.
                Значи това всичко го правих днес отново през обедната си почивка и всичко си беше наред. Но нали вчера пуснах управлението на двата баласта през реле а релето го включвам само от десния фар. Сутринта нямаше проблеми , на кучешкия студ запали от раз но преди малко като се прибирах от работа пак не запали от раз а от втория път. Вече не знам от къде е причината но си мисля че е калпава лампа. Както ме съветваш утре ще разменя местата на лампите , защото само тях не съм местил. Но незнам ако купя други дали няма пак да имам проблеми. Ако взема само една си мисля че няма да съвпадне цвета и ще е кофти, затова маи две ще поръчвам. Ама сега да не мисля за това дано се оправят нещата ама кои знае.....P.S.- Ето една набързо начертана схема как го направих за да игнорирам повечето възможни причини. Не се смеите.P.S.-2- Сега прочетох в алфа-форума че на някои му опирала едната лампа в металния предпазител в самия фар и давала на късо, възмогно ли е според теб да има такъв момент и при мен.
                Прикачени файлове

Коментар

Днес при монтирането, едната крушка се счупи, по точно най-външната и стъклена част. Самия газ се намира в една сфера (която остана здрава). След това крушката си работеше... 1. Има ли някакъв проблем да я оставя така във фара или да си купя нова?2. И какви габарити да си сложа да не ми "жълтее" светлината?
                  Прикачени файлове

Коментар

Milen’ko_Punto написа:
                    Здравеите, аз ползвам такива ( диодни ) ако мога така да ги нарека, светят бяло.И са 2 лв. комплекта.
                    :D е това са диодчетата да не ти е жълто във фара само с/у 2 лв.

Коментар

Milen’ko_Punto написа:
                      Milen’ko_Punto написа:
                      Здравеите, аз ползвам такива ( диодни ) ако мога така да ги нарека, светят бяло.И са 2 лв. комплекта.
                      :D е това са диодчетата да не ти е жълто във фара само с/у 2 лв.
                      Прикачени файлове

Коментар

искам да изкажа дълбокото си възмущение от тези диодчета!!!!! Или съм попаднал на калпава партида, или просто са НЕВЕРОЯТНО ГОЛЕМИ БОКЛУЦИ!!!! вчера единия диод ми светеше като дискотека, с честота около 5 херца, уж го наместих, заработи ок, обаче днес пак така. Викам я да го сваля, за да го погледна у дома на хубава светлина и ..... МИ СЕ РАЗПАДНА В РЪЦЕТЕ!!!! Поне сега мога да ви кажа - вътре в бялата пластмаса, има резистор 563 ома, мерено с китайски мултицет. Милен’ко - да, възможно е и да дава накъсо, но тогава мисля че няма да светне никога ... Схемата по която е свързано е напълно изрядна, само да не стопиш релето, нали поема нормално + малко аванс и двата баласта когато са максимално натоварени? Просто не ми идва на акъла абсолютно нищо освен калпава лампа - при здрави баласти, стегнати връзки, ново реле..... но не мога да свържа обаче това, че преди ти е давало проблем на левия фар. всъщност това което ставало с левия фар, е нормално да става и с ксенона - да прекъсва от време на време, но после пак да пали, май така ще да е... И в комбинация с кофти лампа.... Смени лампите и пиши какво е станало.

Коментар

много са фалшиви тези идиотчета като сложих ксенона си купих такива издържаха точно три дена както каза колегата ogi28b почна като дискотека да свети искарах го настихго по добре включвам фаровете и се чува ффффффффф и идиотчето изгоря.Сега съм с едни други с подобна упакофка но са различни самите диотчета са с различна форма и досега не са ми правили проблем.
                          Fiat Bravo 1.4 12v Turbo Makaron

Коментар

ogi28b написа:
                            искам да изкажа дълбокото си възмущение от тези диодчета!!!!! Или съм попаднал на калпава партида, или просто са НЕВЕРОЯТНО ГОЛЕМИ БОКЛУЦИ!!!! вчера единия диод ми светеше като дискотека, с честота около 5 херца, уж го наместих, заработи ок, обаче днес пак така. Викам я да го сваля, за да го погледна у дома на хубава светлина и ..... МИ СЕ РАЗПАДНА В РЪЦЕТЕ!!!! Поне сега мога да ви кажа - вътре в бялата пластмаса, има резистор 563 ома, мерено с китайски мултицет. Милен’ко - да, възможно е и да дава накъсо, но тогава мисля че няма да светне никога ... Схемата по която е свързано е напълно изрядна, само да не стопиш релето, нали поема нормално + малко аванс и двата баласта когато са максимално натоварени? Просто не ми идва на акъла абсолютно нищо освен калпава лампа - при здрави баласти, стегнати връзки, ново реле..... но не мога да свържа обаче това, че преди ти е давало проблем на левия фар. всъщност това което ставало с левия фар, е нормално да става и с ксенона - да прекъсва от време на време, но после пак да пали, май така ще да е... И в комбинация с кофти лампа.... Смени лампите и пиши какво е станало.
                            Днес извадих лампата от фара и установих че металната пластинка на самата лампа опира на жичката която влиза в предната част на лампата,та си рекох "сигурно прави електрическа дъга и дава така на късо за малко" лекичко изкривих пластинката да остане около 1-1,5мм място и я сложих пак на мястото и ,зарадвах се че може да е това проблема но......като си тръгвах от работа паля и тои пак гасне, при втория опит запали. А сутринта на студа пак запали. Не мога да намеря логично обяснение и точно кога е последователноста на това "НЕ-ЗАПАЛВАНЕ" прави го когато иска. Преди да включа фаровете работи само ДВГ-ля и никакъв друг консуматор, даже и лампата на плафона не свети. Утре вече наистина ще сменя местата на лампите че днес ме подлъга тази пластинка. Мисля си утре да взема да пусна още едно реле с бушон за другия баласт и пак да взема сигнал от десния фар.P.S.- За диотчетата и при мен първия комплект едното светеше много слабо че си купих други , ама стъклото им отпред беше по различно и вдлъбнато навътре. Още си работят.За 2лв кво да им очакваш.

Коментар

и аз днес взех нови - светят по-бяло, не толкова синкаво, изглеждат по-стабилни, пак са 2 лева, и отпред са правоъгълни, а не заоблени, но не са пък и вдлъбнати - прави са си. Светят Готино. ПП: При мерене с мултицетър на 200 ома, диодчетата светват ама не на 100% Милен’ко, не пречи че си ремонтирал пластинката, все пак сега отпада като възможен проблем

Коментар

ogi28b написа:
                                и аз днес взех нови - светят по-бяло, не толкова синкаво, изглеждат по-стабилни, пак са 2 лева, и отпред са правоъгълни, а не заоблени, но не са пък и вдлъбнати - прави са си. Светят Готино. ПП: При мерене с мултицетър на 200 ома, диодчетата светват ама не на 100% Милен’ко, не пречи че си ремонтирал пластинката, все пак сега отпада като възможен проблем
                                Здрасти, сега чета в книжката с упътването на ксенона и открих следния текст : АКО ДВЕТЕ ЛАМПИ НЕ СВЕТНАТ ЗАЕДНО ПО ЕДНО И СЪЩО ВРЕМЕ ИЛИ МИГАТ ( ПРЕМИГНАТ ) СМЕНЕТЕ БАТЕРИЯТА С 60Аh ИЛИ ПОВЕЧЕ.ТРЯБВА ДА СМЕНИТЕ ПРЕДПАЗИТЕЛЯ (мисля за бушона става дума) С 20А И АКО ПОЛЗВАТЕ РЕЛЕТА НА ПОВЕЧЕ ОТ 15А Доколкото мога да си преведа текста. В твоя комплект какво пише . Би ли пгледнал те моля и да споделиш Моя акумолатор не се сещам в момента ама мисля че м/у 50 и 55 Аh. Искам да разбера дали наистина е лампа да не като взема нови и пак да е така.

Коментар

Working...
                                X