ogi28b написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ксенон
Collapse
X
-
Fiat Punto 1.7td ELX Alfa Romeo 33 /1.3 vl
( Association of Drivers Against Daytime Running Lights - Bulgaria ) --- http://dadrl.hit.bg/
-
ако си сигурен че е тази схема, и доколкото си спомням - левия фар ти прави проблемите, ще те помоля да направиш следното - вадиш и хубаво почистваш бушончето което отговаря за левия фар, през това време ако запалиш къси, трябва да светне само десния къс, БЕЗ лампата на таблото. Монтираш бушончето обратно, и следиш за следното: Когато светне със закъснение, т.е. десния вече свети, а левия все още не, свети ли лампата на таблото ? Обръщал ли си внимание?М/у другото много лошо напълнихме темата за ксенон с постове по друга тема, за което извинете! дали да не продължим на ЛС, или в отделна тема??
Коментар
-
Искам да питам едни крушки h1 колко пари са .Вече имам ксенон НО стана фал малкия ми племенник си е поиграл с тех и не стават за нищо.кабелите направо са измъкнати от крушката.Ако може по-бърз отговор че съм без крушки а след една седмица ще пътувам по надалечко.Fiat Bravo 1.4 12v Turbo Makaron
Коментар
-
6ma7ka7a написа:Искам да питам едни крушки h1 колко пари са .Вече имам ксенон НО стана фал малкия ми племенник си е поиграл с тех и не стават за нищо.кабелите направо са измъкнати от крушката.Ако може по-бърз отговор че съм без крушки а след една седмица ще пътувам по надалечко.Fiat Bravo 1,6 16v, JR Sport Filter
Коментар
-
ogi28b написа:ако си сигурен че е тази схема, и доколкото си спомням - левия фар ти прави проблемите, ще те помоля да направиш следното - вадиш и хубаво почистваш бушончето което отговаря за левия фар, през това време ако запалиш къси, трябва да светне само десния къс, БЕЗ лампата на таблото. Монтираш бушончето обратно, и следиш за следното: Когато светне със закъснение, т.е. десния вече свети, а левия все още не, свети ли лампата на таблото ? Обръщал ли си внимание?М/у другото много лошо напълнихме темата за ксенон с постове по друга тема, за което извинете! дали да не продължим на ЛС, или в отделна тема??Fiat Punto 1.7td ELX Alfa Romeo 33 /1.3 vl
( Association of Drivers Against Daytime Running Lights - Bulgaria ) --- http://dadrl.hit.bg/
Коментар
-
Значи или не идва ток към левия баласт, или няма накъде да отиде, т.е. маса. Когато си ги разменил левия баласт е работил нормално на десния фар, така ли ? А пробва ли да размениш местата на лампите - лявата лампа на десния фар и обратно и да видиш дали ще светне нормално? Размени ги и кажи какво се случва. Най-добре се въоръжи с един мултицет, и дебни момента в който левия фар не пали, и когато го издебнеш, оставяш го така - десния да свети, левия -не, и започваш с мултицета поред: - има ли напрежение на бушончето за левия фар, ако да -- светли ли лампата на таблото, ако да -- има ли напрежение на входа на бобината на релето което включва левия баласт, ако да -- изхода на бобината свързан ли е коректно към маса, ако да -- ако захранването на бобината е наред или пък няма реле - има ли напрежение на входа на баласта, ако да -- ако намериш високообхватен мултицет - има ли напрежение на изхода на баласта, ако да -- лампата на ксенона коректно ли е свързана към маса.
Коментар
-
ogi28b написа:- има ли напрежение на бушончето за левия фар, ако да -- светли ли лампата на таблото, ако да -- има ли напрежение на входа на бобината на релето което включва левия баласт, ако да -- изхода на бобината свързан ли е коректно към маса, ако да -- ако захранването на бобината е наред или пък няма реле - има ли напрежение на входа на баласта, ако да -- ако намериш високообхватен мултицет - има ли напрежение на изхода на баласта, ако да -- лампата на ксенона коректно ли е свързана към маса.Fiat Punto 1.7td ELX Alfa Romeo 33 /1.3 vl
Коментар
-
Днес при монтирането, едната крушка се счупи, по точно най-външната и стъклена част. Самия газ се намира в една сфера (която остана здрава). След това крушката си работеше... 1. Има ли някакъв проблем да я оставя така във фара или да си купя нова?2. И какви габарити да си сложа да не ми "жълтее" светлината?
Коментар
-
Milen’ko_Punto написа:Здравеите, аз ползвам такива ( диодни ) ако мога така да ги нарека, светят бяло.И са 2 лв. комплекта.Fiat Punto 1.7td ELX Alfa Romeo 33 /1.3 vl
Коментар
-
Fiat Punto 1.7td ELX Alfa Romeo 33 /1.3 vl
Коментар
-
искам да изкажа дълбокото си възмущение от тези диодчета!!!!! Или съм попаднал на калпава партида, или просто са НЕВЕРОЯТНО ГОЛЕМИ БОКЛУЦИ!!!! вчера единия диод ми светеше като дискотека, с честота около 5 херца, уж го наместих, заработи ок, обаче днес пак така. Викам я да го сваля, за да го погледна у дома на хубава светлина и ..... МИ СЕ РАЗПАДНА В РЪЦЕТЕ!!!! Поне сега мога да ви кажа - вътре в бялата пластмаса, има резистор 563 ома, мерено с китайски мултицет. Милен’ко - да, възможно е и да дава накъсо, но тогава мисля че няма да светне никога ... Схемата по която е свързано е напълно изрядна, само да не стопиш релето, нали поема нормално + малко аванс и двата баласта когато са максимално натоварени? Просто не ми идва на акъла абсолютно нищо освен калпава лампа - при здрави баласти, стегнати връзки, ново реле..... но не мога да свържа обаче това, че преди ти е давало проблем на левия фар. всъщност това което ставало с левия фар, е нормално да става и с ксенона - да прекъсва от време на време, но после пак да пали, май така ще да е... И в комбинация с кофти лампа.... Смени лампите и пиши какво е станало.
Коментар
-
много са фалшиви тези идиотчета като сложих ксенона си купих такива издържаха точно три дена както каза колегата ogi28b почна като дискотека да свети искарах го настихго по добре включвам фаровете и се чува ффффффффф и идиотчето изгоря.Сега съм с едни други с подобна упакофка но са различни самите диотчета са с различна форма и досега не са ми правили проблем.Fiat Bravo 1.4 12v Turbo Makaron
Коментар
-
ogi28b написа:искам да изкажа дълбокото си възмущение от тези диодчета!!!!! Или съм попаднал на калпава партида, или просто са НЕВЕРОЯТНО ГОЛЕМИ БОКЛУЦИ!!!! вчера единия диод ми светеше като дискотека, с честота около 5 херца, уж го наместих, заработи ок, обаче днес пак така. Викам я да го сваля, за да го погледна у дома на хубава светлина и ..... МИ СЕ РАЗПАДНА В РЪЦЕТЕ!!!! Поне сега мога да ви кажа - вътре в бялата пластмаса, има резистор 563 ома, мерено с китайски мултицет. Милен’ко - да, възможно е и да дава накъсо, но тогава мисля че няма да светне никога ... Схемата по която е свързано е напълно изрядна, само да не стопиш релето, нали поема нормално + малко аванс и двата баласта когато са максимално натоварени? Просто не ми идва на акъла абсолютно нищо освен калпава лампа - при здрави баласти, стегнати връзки, ново реле..... но не мога да свържа обаче това, че преди ти е давало проблем на левия фар. всъщност това което ставало с левия фар, е нормално да става и с ксенона - да прекъсва от време на време, но после пак да пали, май така ще да е... И в комбинация с кофти лампа.... Смени лампите и пиши какво е станало.Fiat Punto 1.7td ELX Alfa Romeo 33 /1.3 vl
Коментар
-
и аз днес взех нови - светят по-бяло, не толкова синкаво, изглеждат по-стабилни, пак са 2 лева, и отпред са правоъгълни, а не заоблени, но не са пък и вдлъбнати - прави са си. Светят Готино. ПП: При мерене с мултицетър на 200 ома, диодчетата светват ама не на 100% Милен’ко, не пречи че си ремонтирал пластинката, все пак сега отпада като възможен проблем
Коментар
-
ogi28b написа:и аз днес взех нови - светят по-бяло, не толкова синкаво, изглеждат по-стабилни, пак са 2 лева, и отпред са правоъгълни, а не заоблени, но не са пък и вдлъбнати - прави са си. Светят Готино. ПП: При мерене с мултицетър на 200 ома, диодчетата светват ама не на 100% Милен’ко, не пречи че си ремонтирал пластинката, все пак сега отпада като възможен проблемFiat Punto 1.7td ELX Alfa Romeo 33 /1.3 vl
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар