Пиша тази тема защото всеки ден се появява по една тема за ксенони, и всеки път се пише едно и също надявам се след тази тема на колегите които се интересуват от ксенон системи да им стане по-ясно !!!!КСЕНОНo 3 Пъти по-добро осветяване на пътяКсеноновите светлини излъчват светлинен поток от около 3000 лумена, за сравнение обикновените крушки постигат по-малко от 1000 лумена. В резултат виждате много по-ясно и по-далеч, пътните знаци и маркировка се осветяват много по-добре, пътувате по-безопасно, по-комфортно и с по-малко умора.o по-добра визия на автомобилаКсеноновите светлини придават на автомобила по-добър и модерен външен вид.oСветлина, максимално близка до дневнатаСпектътър на светлината на ксеноновата крушка е максимално близък до този на дневната светлина. Така зрението се натоварва по-малко при нощно шофиране.o 5 пъти по-дълъг живот на крушкитеЖивотът на обикновената крушка рядко надвишава 500-600 часа, докато този на ксеноновата е повече от 3000 часа. Затова е много вероятно да смените автомобила, преди да ви се наложи да смените ксенонова крушка.o 40% по-ниска консумацияСъс мощност от 35 вата, ксеноновата крушка консумира около 40% по-малко ток от 55-60 вата при обикновената. Така ксеноновата система натоварва по-малко електрическата система на автомобила и отделя по-малко топлина. Какво представлява ксеноновата система Единият компонент на системата са газоразрядни крушки, в които светлината се получава чрез йонизиране на смес от Ксенон и други газове, затворени в капсула между два електрода. Другият компонент от системата е баластът. Той представлява електронен модул, който генерира необходимото за запалването на ксеноновата крушка напрежение от 23000 волта и след това поддържа работното напрежение от 85 волта. Консумацията на системата е 35 вата, което е с около 40% по-малко от консумацията на обикновените крушки, които консумират 55 или 60 вата в зависимост от типа. Въпроси и отговори:Може ли да се монтират ксенонови светлини на всeки автомобил? Ксенонова система може да се монтира на абсолютно всеки автомобил, автобус, камион или мотоциклет, тъй като всички те използват някой от стандартните цокли за автомобилни крушки. Подменят ли се фаровете при монтаж на ксенонова система?Ксеноновата система е независима от фаровете и затова не е необходима тяхната подмяна. Ксеноновите крушки се монтират директно на мястото на обикновените. Широко разпространена заблуда е, че само прожекторните фарове (фаровете с
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ксенон
Collapse
X
-
Здравейте, тъй като смятам да си направя коледен подарък - такава система и след всичко изчетено по темата не намирам отговор на един въпрос и моля някой да ми помогне. Разбрах, че китайските системи при минусови температури трудно стартирали, това вярно ли е? И трябва ли да изисквам такава информация при покупка...... че да не ми се смеят. P.S. Мисля тук му е мястото да питам.Fiat Punto 1.7td ELX Alfa Romeo 33 /1.3 vl
( Association of Drivers Against Daytime Running Lights - Bulgaria ) --- http://dadrl.hit.bg/
Коментар
-
Моята е китайска система, тези дни беше -6, не съм забелязал такова нещо. Тръгвам си от работа в 5 сутринта и щях да забележа, ако имаше нещо нередно.Искам и аз да питам нещо: става дума за монтаж на ксенон (китайски, естествено) на автомобил с "check panel", подобен на този в нашите коли, но с разликата, че сигнализира и при изгоряла къса или дълга светлина. След монтажа на ксенона, това съобщение непрекъснато излиза. На колегата са му казали, че се поставят някъде, някакви кондензатори и системата бива успешно излъгана. Някой да знае с какви стойности са въпросните к-ри и къде точно трябва да се монтират?
Коментар
-
И отново лъвчетата са полезни.....Как сами да си направим ксенон, с пълен Xenon Kit - баласти , лампи, и ОПТИКА (която често се спестява, за да е по евтин комплектът). Статията е на много хитър език, който не ме кефи особено, но снимките са красноречиви.http://www.geceucusu.com/mods/xenon/18/ред. (04.01.08 ): цитат: "Ксеноновите светлини" работят на съвсем различен принцип от халогенните светлини. Използването на ксенонови светлини е свързано с монтирането на специално електронно устройство, а тъй като и геометрията на ксеноновите лампи е различна, за да бъдат използвани трябва да бъдат заменени и рефлекторите на фаровете на автомобила (с лупи, които липсват в китайските комплекти - б.а.). Освен това ще трябва да се промени електрическата уредба на Вашия автомобил и да закупите устройство за автоматично регулиране на височината на светлинния лъч. Поради тези причини препоръчваме ксенонови крушки да се монтират само на автомобили, за които в завода-производител е било предвидено да използват именно този тип крушки.
Коментар
-
За моя въпрос май никой не знае, но намерих въпросните кондензатори, които хич не са кондензатори, а по-сложна система с реле и някакъв LC филтър. Сега ме интересува друго: фаровете с лупи, знаете са с габарит, изнесен при мигача. Доста грозна картинка са светещия ксенон с мъждукащата жълта светлина на габарита. В комплекта ксенон, произведен от Hella, H7 за Volvo имаше и две малки безцокълни лампи за габарити. Въпросните лампи имат лупичка на върха и светят със същия цвят като ксенона - бял. Има ли някъде в БГ магазин, където се продават такива лампички?
Коментар
-
предполагам става въпрос за габаритчета които също се захранват от трафа? иначе ако говориш за обикновени габаритчета-диоди, има ги навсякъде в магазините за аксесоари и тунинг, аз метнах 2 такива по необходимост, бели. А другите - евентуално в магазинчетата за ксенон, или някой магазин - вносител на хела?24. Какви са предимствата на крушките Philips Bluevision, използвани за габаритни светлини? Тези крушки имат специално покритие, което е причината те да излъчват синя светлина. Този тип крушки са ценно допълнение към ксеноновите крушки и халогенните крушки от типа BlueVision за къси и дълги светлини, тъй като придават на включените фарове елегантност и завършен вид. 25. Какви са предимствата на крушките Philips Bluevision, монтирани в купето (например в лампите за четене)? Тези крушки излъчват ярка бяла светлина, която е много подходяща за четене, разглеждане на карти и др., тъй като осигурява по-добър контраст отколкото светлината, излъчвана от обикновените крушки.
Коментар
-
ogi28b написа:предполагам става въпрос за габаритчета които също се захранват от трафа? иначе ако говориш за обикновени габаритчета-диоди, има ги навсякъде в магазините за аксесоари и тунинг, аз метнах 2 такива по необходимост, бели. А другите - евентуално в магазинчетата за ксенон, или някой магазин - вносител на хела?
Коментар
-
Fiat Punto 1.7td ELX Alfa Romeo 33 /1.3 vl
( Association of Drivers Against Daytime Running Lights - Bulgaria ) --- http://dadrl.hit.bg/
Коментар
-
точно с такива иДиодчета като колегата милен’ко съм и аз, и светят нормално, просто светлината не се отразява от рефлектора, а се фокусира напред от самата геометрия на идиодчето и затова изглежда че свети по-слабо. А на гърба на опаковката им пише "Мигновено осветяват пътя с ярка светлина" нещо такова :mgreen:
Коментар
-
Днес монтирах ксенон-а и утре ще направя малко снимки да се види ( габарит, къси и дълги ) а също и къде забучих игнитера ( баласта ). А също и как светят 6000к. Взех ги от съфорумец. Само дето дългите са голяма херня. Може да ги ползвам за дневни светлини. Сега отивам да празнувам с колеги, затова и утре снимките. Не съм сигурен дали е тук мястото за снимки ама ако не се намери съвет от вас ще ги пусна тука. Поздрави.Fiat Punto 1.7td ELX Alfa Romeo 33 /1.3 vl
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар