Вчера сутринта оставих колата на сервиз да сменят разни работи (масло, филтри, подгревни свещи и датчик на коляновия вал) и вечерта като я взимах, не работеше алармата....В сервиза казаха, че не са забелязали нищо нередно с нея. Ето какво прави/не прави алармата:1. Всеки път като натисна бутона на дистанционното и светва за кратко зеления светодиод на плафона, т.е. приемника на алармата работи.2. Когато всички ръчни палци за заключване на вратите са в долно (заключено) положение и натисна бутона на дистанционното, всички палци се вдигат едновременно и след около 1 сек. се заключват отново.3. Когато всички палци са в горно положение (отключени врати) и натисна бутона на дистанционното, всички палци падат едновременно и след около 1сек. се вдигат.4. Когато един от палците на предните врати е в положение, различно от останалите палци, при натискане на бутона, нищо не става.5. Независимо от положението на палците, при натискане на бутона не се чува нито звуковия сигнал, нито пресветват мигачите.6. Тествах с резервния ключ и положението е същото.7. Пробвах да откача акумулатора с надеждата да "ресетна" алармата, ако нещо е "забила", но нямаше ефект.8. Когато вдигна или сваля палеца на предна врата с ръка, другите палци не реагират, а преди се движеха заедно, т.е. централното сега не работи както трябва.Четох във форума и разбрах, че има някаква батерия, която сдава багажа, но не знам къде се намира и как да стигна до нея, за да я проверя/заменя.Имате ли някакви идеи какво може да са сгафили в сервиза или по случайност нещо по алармата се е прецакало точно тогава?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фабричната аларма на Marea Weekend се прецака
Collapse
X
-
Не съм 100% сигурен но мисля че проблема може да е в централното заключване а не в алармата. Този номер с вратите ми е много познат имах го на Темпрата. Успех.P.S. Сега се сетих, защо не пробваш да изключиш алармата с ключето (ключалката се намира се при бушоните обикновено). След това заключи за да видиш дали ще ги прави същите номера. По принцип централното трябва да работи и без алармата.Fiat Marea Weekend 2,4 JTD 130 HLX
2000г.
Fiat Tempra 1'8 ie 1990 /покойница/
-
Добре де след като при изключена аларма ти прави същите номера значи проблема е в централното. Остава да локализираш вратата. Най вероятно е шофьорската. Трябва да извадиш куплунка на ЦЗ (на вратата) и да пробваш пак отключване и заключване но този път от другата предна врата. Би трябвало и двете да са водещи.Fiat Marea Weekend 2,4 JTD 130 HLX
2000г.
Fiat Tempra 1'8 ie 1990 /покойница/
Коментар
-
Приключено!Странен проблем - странно решение. Ходих при приятел - майстор по алармите и тъкмо да вдигне ръце и да се откаже, извади куплунга, който влиза в приемника на алармата (горе в плафона) и го сложи обратно....След тази процедура алармата заработи??!!...Не видяхме каква е логиката, но важното е, че се оправи :D Благодаря за вниманието!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар