Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мулти волан

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Мулти волан

    Здравейте!Има подобни теми във форума обаче на мен не ми е съвсем ясно.Моята мареа TD100 е с мулти волан (това е страшно удобство).Изкам да си сложа мp3, но тогава бутоните по волана няма да ми работят,затова трябва да купя и някакъв преходник който за звърже волана с мp3-то.Дотук добре, ама мp3=200 лв., а преходника за него струва 150 лв. (technopolis)мp3 е jvs kd-g311ако някой знае по-евтин вариант, нека ми пише.

    #2
    Флашка 1GB и FM трансмитер в запалката
    Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
    Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
    Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

    Коментар


      #3
      Виж тук може да има нещо полезно. http://www.opelclub-bg.com/forum/ind...pic=9824&st=0#
      Marea Weekend HLX Jtd 110

      oO(_)____////____(_)Oo

      Коментар


        #4
        Най елементарно и евтино според мен е ако си всемеш радио с инфрачервен пулт за дистанционно управление.Разглобяваш го и свързваш кабелите към бутоните му.Накрая остава да му намериш място откъдето надежно командва радиото

        Коментар


          #5
          Аз работя от известно време по въпроса но все не ми остава свободно време...Идеята ми е да взема сигнал от конектора към оригиналното радио - има два проводника, които идват от мултиволана и за 6-те бутона дава 6 различни съпротивления между тях. Тези съпротивления ги преобразувам в 6 отделни сигнала, които управляват 6 рид-релета, а те от своя страна ще управляват съответните 6 бутона от произволно дистанционно с инфрачервени лъчи. Преобразуването ще го правя с ИС LM3915 (Level-Meter) в точков режим. Когато проработи, ще публикувам схемата, защото предполагам ще има заинтересовани.

          Коментар


            #6
            За да не пускам нова тема искам да попитам нещо тук. Някой, може ли да ми каже как се разглобяват бутоните на мултифункционалния волан. Понякога натискам един бутон, а касетофона прави друго. Щом е със съпротивления искам да ги проверя, а и спойките.
            Fiat Marea 1.8/16v '96 HLX
            Български газов инжекцион - Бардолини

            Коментар


              #7
              Колегата от опел е направил супер изобретение на добра цена но става само за опелЗа Фиат трябва някои разбирач да направиТака че колеги топката е в нащо поле и трябва да действаме

              Коментар

              Working...
              X