Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ксенонов кит от [url]www.pc-link.biz[/url] + подарък = 58 $

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

тази година ксенондогодина така .... и нова кола
    Прикачени файлове

Коментар

Rigel написа:
      догодина така
      "Всеки ден ще е така! До победата!" Няма да насмогнем да им изкупим всичките пошибалки и зарибявки които пускат, така че май победа няма да има - обречени сме :P
      I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

при лупите наистина ефекта ще е по-голямособено при по-стари коли, защото рефлектора си остарява с времето
        2015 Renault Megane Expression GT
        2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
        Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Rigel написа:
          И определено с рефлекторни фарове се наблюдава (поне при мен) явлението disco ball, дано да ме разбирате какво имам предвид.
          Аз именно заради това чакам някой с такъв зенон да снима как му свети колата пред екран на около 7-8 метра, но вече втори месец никой не дава такава снимка, всеки снима пътя напред.Колегата на който не му присветкат: Даже и да ти присветнат, какво от това? Да не би да изгасиш късите? Или пък ще присветнеш и ти за да покажеш че имаш още по-силни светлини? Затова никой не се занимава да присветква на "ксенонови фарове от трети вид", ами само теглят по една бърза и продължават. Докато заводски проектирания фар за ксенон така насочва снопа, че кърти всякакви видове мифки и чертата м/у светло и тъмно е толкова рязка, че в "тъмната част" ако гледаш право във фара няма да ти стане абсолютно нищо, и досега ми е елементарно лесно да различа заводски ксенон от aftermarket такъв.

Коментар

ogi28b написа:
            Rigel написа:
            И определено с рефлекторни фарове се наблюдава (поне при мен) явлението disco ball, дано да ме разбирате какво имам предвид.
            Аз именно заради това чакам някой с такъв зенон да снима как му свети колата пред екран на около 7-8 метра, но вече втори месец никой не дава такава снимка, всеки снима пътя напред.Колегата на който не му присветкат: Даже и да ти присветнат, какво от това? Да не би да изгасиш късите? Или пък ще присветнеш и ти за да покажеш че имаш още по-силни светлини? Затова никой не се занимава да присветква на "ксенонови фарове от трети вид", ами само теглят по една бърза и продължават. Докато заводски проектирания фар за ксенон така насочва снопа, че кърти всякакви видове мифки и чертата м/у светло и тъмно е толкова рязка, че в "тъмната част" ако гледаш право във фара няма да ти стане абсолютно нищо, и досега ми е елементарно лесно да различа заводски ксенон от aftermarket такъв.
            Довечера ще ти направя снимки

Коментар

Колега, ако си мислиш, че фаровете с лупи незаслепяват, жестоко се лъжеш.Загледай се във всеки един фар с лупа произведен след 2005 г. и ще видиш, че въпросната лупа е доста изпъкнала (прави полукръг) и също така свети и нагоре и надолу (все едно си с рефлектор), а не като точките на Фиатите с лупи, чийто светлинен сноб е единствено и само в средата и свети като прожектор (то и заради това всеки се оплаква от фаровете на Браво, Брава, Мареа, Маренго, защото няма осветяване отпред около колата).Само да се сетя и ще ти направя желаната снимка. Имам си една с халогенни крушки и сега остава да направя такава с ксенон и ще търсим разликите П.С. За това присветване ще кажа, че всеки може да си го разбира както иска, но това е един факт, че никой не ми се дразни и то не защо видиш ли съм с ксенон. Много му разбира главата на бай Петко с голфа туй ксенон ли е или обикновена крушка, след като му свети и го заслепява. Ще си набримчи дългите и хич няма да му пука това ксенон ли е, Фиат ли е или още колко фара има. Недей така да си мислиш, че като си с ксенон имаш някакво специално отношение било то положително или отрицателно.

Коментар

когато колата е с лупи има и друг моментдаже светлината да е еднакво интензивна и насоченаедно е да видиш примерно кола срещу тебе с рефлектор, друго е лупа с 5 пъти по-малка площдаже и да светят по еднакъв начин, чисто визуалното възприятие е различно
                2015 Renault Megane Expression GT
                2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

абсолютно си прав! после се сетих че е така... Нищо де, нека раЗГЛЕДАМЕ снимките и то на тях ще се види къде какви петна има, разлика в снопа и т.н. Дали някой от вас се доближава до онзи светлинен сноп който публикувах в темата за регулиране на фарове, една снимка на ксенон на рефлектор, с невероятно рязка граница м/у светло и тъмно Yellow_Flash_Colorz_PDT_28 Yellow_Flash_Colorz_PDT_28 Yellow_Flash_Colorz_PDT_28 Yellow_Flash_Colorz_PDT_28

Коментар

обящаните снимки специално за ogi28bксенон H1 6000K и халогениснимките са само след поставянето на ксенона! някои от тях са правени с телефонпри мен определено липсва рязка граница П.П. измъчих се докато намеря стена ....
                    Прикачени файлове

Коментар

ксенон фарове за мъгла всички светлини +дълги
                      Прикачени файлове

Коментар

визия
                        Прикачени файлове

Коментар

колега, ама това регулирани фарове ли са?!?! Ако така свети тоя ксенон при регулирани фарове, малииииииииииии.......Така като гледам левия фар свети ниско долу, а десния - високо над левия... може и да бъркам..... после ще снимам и аз халогенната лампа, да видим какво ще изскочи.

Коментар

ogi28b написа:
                            колега, ама това регулирани фарове ли са?!?! Ако така свети тоя ксенон при регулирани фарове, малииииииииииии.......Така като гледам левия фар свети ниско долу, а десния - високо над левия... може и да бъркам..... после ще снимам и аз халогенната лампа, да видим какво ще изскочи.
                            регулирани лично от мен на око (знам че десния фар трябва да е малко по-нависоко от левия)знам че ефекта е по скоро Yellow_Flash_Colorz_PDT_31 Yellow_Flash_Colorz_PDT_37 Yellow_Flash_Colorz_PDT_40 отколкото Yellow_Flash_Colorz_PDT_01 когато имам време ще ида на стенд да ми ги регулират като хората...на първата снимка не си личи толкова как се пречупва светлината при отражението от рефлектора, най-добре това явление се наблюдава при мъгла

Коментар

ogi28b написа:
                              абсолютно си прав! после се сетих че е така... Нищо де, нека раЗГЛЕДАМЕ снимките и то на тях ще се види къде какви петна има, разлика в снопа и т.н. Дали някой от вас се доближава до онзи светлинен сноп който публикувах в темата за регулиране на фарове, една снимка на ксенон на рефлектор, с невероятно рязка граница м/у светло и тъмно Yellow_Flash_Colorz_PDT_28 Yellow_Flash_Colorz_PDT_28 Yellow_Flash_Colorz_PDT_28 Yellow_Flash_Colorz_PDT_28
                              Колега аз съм с такъв ксенон, регулирани и чисто нови фарове и резултата е впечатляващ, така беше и с осрам куул блу и никога не съм се оплаквал от лоши фарове! Сега с ксенона светлината е х3 по-силна! Имам я рязката граница на светлото и тъмното, и тя е огромна - там където свършва свтлината е пълна тъмнина!!!! Нямам хубаво фото за снимки , за да видиш как изглеждат нещата!
                              BMW E90 320D
                              ех. FIAT COUPE 2.0 16V
                              ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
                              ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine

Коментар

blagun написа:
                                ogi28b написа:
                                Колега аз съм с такъв ксенон, регулирани и чисто нови фарове и резултата е впечатляващ, така беше и с осрам куул блу и никога не съм се оплаквал от лоши фарове! Сега с ксенона светлината е х3 по-силна! Имам я рязката граница на светлото и тъмното, и тя е огромна - там където свършва свтлината е пълна тъмнина!!!! Нямам хубаво фото за снимки , за да видиш как изглеждат нещата!
                                Blagun-е ти си с фарове с лупи Говорим за без лупи.

Коментар

Working...
                                X