Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ксенонов кит от [url]www.pc-link.biz[/url] + подарък = 58 $

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

бляк .. благодаря :D сори за ... алчната ми мисъл и желания :D все пак какво излезе .. ако поръчам какво да очаквам ? на какво да се надявам повече на дефектни или на здрави ксенони защото май има некви отзиви за дефектирали а ?
    Fiat Tipo Turbo Integrale | powered by ICIDesign
    Fiat Marea 1.6 16v

Коментар

дефектите са рядкопри мен се получи такъв, но май беше заради неизправна електроинсталация на колата ми
      2015 Renault Megane Expression GT
      2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
      Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Sev написа:
        дефектите са рядкопри мен се получи такъв, но май беше заради неизправна електроинсталация на колата ми
        каква ти беше неизправноста?

Коментар

u_bo написа:
          Sev написа:
          каква ти беше неизправноста?
          лош контакт на една от клемите на акумулатораи от там пад на напрежението при включване на консуматори

Коментар

ogi28b написа:
            Е да ама едно е да вържеш 2 лампи за по 12 волта последователно и да им пуснеш 12 волта , така се разпределят на двете по 6 волта, преминаващия ток пада наполовина, а съвсем друго е да вържеш 3 лампи (диоди) за по 3.6 волта и да им пуснеш 12 волта. Ама я им пусни 3.6 волта, да видим какво ще стане Значи връзването на 3 диода последователно, + резистор, и пускането на 12 волта, е равносилно на това да ги вържеш успоредно, и да им пуснеш 3.6 волта без резистор. Та остава в сила грешката на електричаря, ако го е казал точно така - че при последователно харчат по-малко отколкото при успоредно. Да, може да харчат по-малко, но и светят по-малко.
            Прав е еликтртичаря.Защо:1. всеки светодиод свети нормално ако му подадеш напрежение, колкото пише в характеристиките му. Пак в характеристики те му е указано какъв ток минава през светодиода. Т.е. всеки светодиод когато свети нормално консумира точно определена мощност.2. Ако свържеш трите светодиода паралелно, баластните резистор/и ще трябва да разсейват по-голяма мощност. Естествено че при паралното свързаване на 3 светодиода ще има консумация 3 пъти повече откокото при един. За по-ясно пример:Имаме светодиоди, които са с номинални напрежение 3 волта и ток 0.1 Ампер. Значи ще консумира 3V*0.1A=0.3 вата.Баластния резистор трябва да е (14V-3V)/0.1A=110 ома. Консумацията ще е 3V*0.1A + 11V*0.1A=1.4 вата, от които 0.3 вата консумира светодиода и 1.1 вата за резистора.Три сетодиода, вкл. баластните резистори, ще консумират 4.2 вата при паралелно свързване... Ако свържем 3 диода последователно, за да светят нормално ще трябва да им подадеш 9 волта. Значи върху баластния резистор трябва да има 14-9=5 волта. Тъй като тока е един и същ при послователното свързване, значи мощноста върху него ще е 5V*0.1A=0.5 вата. Стойността на резистора трябва да е 5V/0.1 А = 50 омаКонсумираната мощност при последователно свързване на 3 диода ще е 1.4 вата - 3 диода по 0.3 вата = 0.9 вата ... плюс 0.5 вата върху резистора.Това горе са примерни данни за светодиода ... за по лесни сметки в примера.Зле съм с обясняването ... но иначе всичко е вярно.
            Renault Clio 1.5 dci / Fiat Brava 105JTD / 1999 год.
            http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=43195

Коментар

Пристигна поредния втори комплект H1 поради заминали баласти.Инфото от половинката на сестра ми е ,че баластите са с нова схема и по-голям пусков ток около 20 ампера.Между другото има вероятност да има за продан 3 бр.кушки H1 ако има мераклии да свиркат.
              Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
              Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Tornado написа:
                Пристигна поредния втори комплект H1 поради заминали баласти.Инфото от половинката на сестра ми е ,че баластите са с нова схема и по-голям пусков ток около 20 ампера.Между другото има вероятност да има за продан 3 бр.кушки H1 ако има мераклии да свиркат.
                то за тези крушки и иска балисти иначе няма да светнат нали колкодо до комплекта още ли е на 75лв ако е така дали ще ти се занимава да ми поръчаш едно комплектче и за мен пък аз като се пребера след кам 50 дена ще оправим сметките ако не тие проблем де
                BMW E39 2.5I
                http://autoclubkarlovo.bulgarianforum.net

Коментар

много дефекти при васна един и същ автомобил ли се получава?

Коментар

Sev написа:
                    много дефекти при васна един и същ автомобил ли се получава?
                    Не на два.На Корса и на Мареата.При мен се опитваше да запали и до там.На Корсата втория се набълбука с вода яко.

Коментар

ееее, това с 20 А пусковия ток уби всичко детско в мен. въпроса е и с що за уред са го измерили,все пак масовите са до 10Аа мойте (от старите) не докарваха и до 10 А .. а сега МНОГО БЕ !!!Добре би било да се провери. както казваше един бивш министър без висшо убразоание

Коментар

u_bo написа:
                        ееее, това с 20 А пусковия ток уби всвичко детско в мен. въпроса е и с що за уред са го измерили,все пак масовите са до 10А ...
                        Ами 50W ксенон кит си дойде комплектован с:- предпазител - 20А- реле - 40АНяма смущения в радио, компютър ...Сега пръчах и за жената (Брава JTD) с няакъв друг, уж по-интелигентен баласт, пак 50W, 9-32V, без релета ... ще видим как е, но поне е по-евтин ... То като четеш - всичко китайско е по-по-най ... (според итайците де) ...
                        Renault Clio 1.5 dci / Fiat Brava 105JTD / 1999 год.
                        http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=43195

Коментар

Tornado написа:
                          Ако случайно имаш път към СФ може да взема 1 крушка за резерва.
                          Fiat Bravo 99г.(Goodbye) ,Citroen Xsara VTS 99г., Mercedes C 220 CDI 2000г.

Коментар

Tornado написа:
                            Тц-тц-тц. на 01.09 поръчах две резервни - за всеки случай.
                            Catalogue: 1A | PUNTO BZ. GAMMA '97 (1997-1999)
                            MVS: 176.526.1(0) | SPORTING (1.2 16V) 3 PORTE
                            Engine Stamp: 176B9.000
                            Version Code: 176BV
                            Version: V5 | SPORTING | 03.'98

Коментар

u_bo написа:
                              ееее, това с 20 А пусковия ток уби всичко детско в мен. въпроса е и с що за уред са го измерили,все пак масовите са до 10Аа мойте (от старите) не докарваха и до 10 А .. а сега МНОГО БЕ !!!Добре би било да се провери. както казваше един бивш министър без висшо убразоание
                              Ето доказателството. В тази опаковка пристига ксенона в момента.
                              Прикачени файлове

Коментар

Tornado написа:
                                u_bo написа:
                                Ето доказателството. В тази опаковка пристига ксенона в момента.
                                Изпробва ли го вече? Дай някакви впечатления, че искам да поръчам един комплект.Ако е като предишния, го взимам без да му мисля
                                BMW E90 320D
                                ех. FIAT COUPE 2.0 16V
                                ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
                                ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine

Коментар

Working...
                                X