Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ксенонов кит от [url]www.pc-link.biz[/url] + подарък = 58 $

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Е по код не мога да ти ги кажа на първо четене, но ако ти е важно, ще потърся да ги сметна колко са тези. То дали са 1 или 2 или 5, важно е сумата от отделните съпротивления да дава колкото трябва. 1х500 , 2 х 250, 3 х 167, 1х200+1х200 ома.... е такива разни.

Коментар

за резисторчетата- един приятел който е МНОГО навътре в електрониката ми каза че основно проблема идва като се слагат маломощни резисторчета--> от нагряването следват проблеми а ти защо не замериш тоя изгорял габарит и кажи какви са резисторите,пусни го и диода на 1000 ома към 12В и виж дали свети

Коментар

диода светва и при обикновена проверка на съпротивление с мултицет - тока му е достатъчен

Коментар

Аве глеи ква работа сега става. На 4,5 волта свети а през 1000 ома не ще . На три опита все тая. Писна ми и му пуснах 12 че се изкефих как гори вътре. Иначе техните съпротивления са 240 ома.х2.
          Fiat Punto 1.7td ELX Alfa Romeo 33 /1.3 vl
          ( Association of Drivers Against Daytime Running Lights - Bulgaria ) --- http://dadrl.hit.bg/

Коментар

На алфата си запоих по 3 диода от малките последователно, ама не помня какви омове слагах. Едно съпротивление беше за трите. Още си светят де и то доста силно, е малко синеят ама бело няма. Утре ще цъкна да ги видите.я вижте................... фара
            Прикачени файлове
            ( Association of Drivers Against Daytime Running Lights - Bulgaria ) --- http://dadrl.hit.bg/

Коментар

Ето и обещаните снимки. На първата е снимано по време на здрачаване, около 8 без 15, нощен режим на снимане, камера 2.0 на мобилен телефон СЕ, пълна резолюция, автоматична настройка на бялото. Втората е снимана по-късно, когато вече астрономически се приема за тъмно. В сумрака габаритите си изглеждат откровено бели, гледани фронтално пред колата, но през нощта се появяват синкавите отенъци. все пак мисля че си личи че това са бели диоди, а не сини.
              Прикачени файлове

Коментар

Да ОГИ28б и при мен е така, само че нямам снимка през деня за да покажа. Ето как си направих габарита: --3 светодиода 5мм- 3,6 волта,запоени последователно --1 съпротивление 300 ома Ето снимки.... поне за мен е добър вариант.
                Прикачени файлове

Коментар

Milen’ko_Punto написа:
                  Да ОГИ28б и при мен е така, само че нямам снимка през деня за да покажа. Ето как си направих габарита: --3 светодиода 5мм- 3,6 волта,запоени последователно --1 съпротивление 300 ома Ето снимки.... поне за мен е добър вариант.
                  защо последователно, не е ли по-добре да е успоредно?ако изгори 1 останалите ще светят , а така .. 1 изгаря и всичко спира.п.с ще споделиш ли как избра 300 ома ?

Коментар

Електричар ми каза че последователно черпи (примерно (0.3А) незнам точно) а паралелно 0,3А х 3 .Светлината която отдават е една и съща ( това го пробвах) Знам че за 1 светодиод му трябва 1000 ома , и от тук делим на 3 и получаваме 300...и няколко си . Ама с 300 ома си свети добре. А и трудно изгарят , а и лесно се прави като ползваш оригиналните им цокълчета.

Коментар

u_bo написа:
                      п.с ще споделиш ли как избра 300 ома ?
                      Изчислява се. Има много калкулатори в нета. Също и във форума в темата за третия стоп на брава с диоди бях пуснал един пост как се смята, но ще го напиша пак:от 12 волта се вади номиналното напрежение на диода, получава се някаква разлика. Подбира се диод с такова съпротивление, че при тази разлика, да минават точно толкова ампера, колкото е показанието на диода.Например при диод 3.6 волта и 30 милиампера (0.03 ампера) получаваме: 12 - 3.6 = 8.4 ; R=U/I ; R = 8.4/0.03 = 280 Ома.Слагането на съпротивления наизуст не е най-добрия избор, а колегата deadairplane ми е казвал че по-добре всеки диод да има резистор, отколкото да се връзват последователно, и с няколко думи ми каза защо е така.

Коментар

С SMD резистори ще стане ли ?Има такива стандартни по 270 и 330 ома мисля че бяха на 0.25W.Искам да използвам случая да изкажа публично благодарности на колегата SEV който беше така добър да поръча ксенони и за мен.Пишете ме и мен в групата за ксенон срещата .поздрави
                        Punto 1.4 gt

Коментар

Milen’ko_Punto написа:
                          Електричар ми каза че последователно черпи (примерно (0.3А) незнам точно) а паралелно 0,3А х 3 .
                          Чак сега обърнах внимание на написаното. Съпротивлението на диода е константа. Големината на тока който ще премине зависи от подаденото напрежение. При 3.6 волта напрежение в/у двата извода на диода, последователно ли е вързан, или паралелно, или на фльонга, на възел, как ще да е, винаги ще премине еднакъв ток, който умножен по напрежението дава мощността. Иначе по улиците щяха да навържат 1 милиард диода последователно и да се получи невиждано количество светлина, с разхода само като за един диод - примерно 0.01 ампера. Магистралата щеше да е осветена като ден от калотина до свиленград. Като се видиш с електричаря, вземи му един учебник по физика за 7 клас, дай му да почете от него и му кажи че това го знае всяко хлапе.

Коментар

При последователно свързване ел съпротивлението се събира а при паралелно е друга бира там се събира и после се дели на броя съпротивления.Или иначе казано когато свържеш 2 крушки последователно на една батерия те ще светят по -слабо в сравнение ако ги свържеш паралелно.Нещо май не се разбрахте ми се струва говорите за едни и същи неща по различни начини и накрая каша.
                            Punto 1.4 gt

Коментар

Маи нещо такова стана ама се разбира за кво иде дума. Маи и аз не обясних както трябва. Затова казах че не съм в час с тези сметки за тоци и правя както ме посъветват. Тази комбинация която сътворих работи и ще карам с нея. Иначе даите точни параметри на 3 светодиода 5мм. Поздрави

Коментар

Е да ама едно е да вържеш 2 лампи за по 12 волта последователно и да им пуснеш 12 волта , така се разпределят на двете по 6 волта, преминаващия ток пада наполовина, а съвсем друго е да вържеш 3 лампи (диоди) за по 3.6 волта и да им пуснеш 12 волта. Ама я им пусни 3.6 волта, да видим какво ще стане Значи връзването на 3 диода последователно, + резистор, и пускането на 12 волта, е равносилно на това да ги вържеш успоредно, и да им пуснеш 3.6 волта без резистор. Та остава в сила грешката на електричаря, ако го е казал точно така - че при последователно харчат по-малко отколкото при успоредно. Да, може да харчат по-малко, но и светят по-малко.

Коментар

Working...
                                X