Rokambol написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ксенонов кит от [url]www.pc-link.biz[/url] + подарък = 58 $
Collapse
X
-
Fiat Bravo 80 16V
-
kondov написа:...Колега, аз имам този проблем с прекъсването. Ако може да споделиш лесното решение ....
Коментар
-
dudulia написа:Малко извън темата,за да не пускам нова,но някой знае ли доколко се нагряват крушките и прегарят ли рефлекторите?Също доколкото ми е известно при ксенона има датчик,който регулира интензитета на светлината според осветеноста,т.е. ако идва отсреща друг автомобил с включени фарове намаля интензитета,за да не заслепява,та точи комплект има ли такова регулиране?Колко е живота на крушки ментаци?Fiat Marea Weekend 2,4 JTD 130 HLX
2000г.
Fiat Tempra 1'8 ie 1990 /покойница/
Коментар
-
Rokambol, мисля че беше коректно да посочиш името на Detron за идеята за преработка на схемата, която е 100% негова, а не да я споделяш на ЛС с колегата kondov, така изглежда че едва ли не си платил патент за нея и си я измислил сам и никой няма право да я ползва, а вероятно и моето име, защото такава преработка беше изпълнена първо в моят автомобил и не беше сигурно дали ще проработи както е на теория; както и това че при палене фаровете не гаснат първо аз го забелязах, или поне първи писах за него - и двете неща в темата за "профилактика на фарове". както и да е. Нямам нищо против това че не споменаваш имена, но мисля че в този форум сме за да си помагаме , а не да споделяме добрите идеи на ЛС. знам че си разумен човек и ще приемеш критиката позитивно. беше обещал да постнеш снимки на DRL + Xenon, или все още не сте готови?HID лампите консумират 35 вата , като много по-голяма част от тях отиват за светлина, отколкото за нагряване, в сравнение с халогенната лампа, 55 вата. Ако имате енергоспестяващи крушки 220 волта - същите са - много по-малко топлина , много повече светлина.sev , 2 консултативни въпроса: коя година е произведен твоят автомобил? При присветване със светлинния клаксон целият фар ли светва, или само "дългата" част, при иначе изгасени къси светлини?
Коментар
-
ogi28b написа:sev , 2 консултативни въпроса: коя година е произведен твоят автомобил? При присветване със светлинния клаксон целият фар ли светва, или само "дългата" част, при иначе изгасени къси светлини?
Коментар
-
ogi28b написа:Rokambol, мисля че беше коректно да посочиш името на Detron за идеята за преработка на схемата, която е 100% негова, а не да я споделяш на ЛС с колегата kondov, така изглежда че едва ли не си платил патент за нея и си я измислил сам и никой няма право да я ползва, а вероятно и моето име, защото такава преработка беше изпълнена първо в моят автомобил и не беше сигурно дали ще проработи както е на теория; както и това че при палене фаровете не гаснат първо аз го забелязах, или поне първи писах за него - и двете неща в темата за "профилактика на фарове". както и да е. Нямам нищо против това че не споменаваш имена, но мисля че в този форум сме за да си помагаме , а не да споделяме добрите идеи на ЛС. знам че си разумен човек и ще приемеш критиката позитивно. беше обещал да постнеш снимки на DRL + Xenon, или все още не сте готови?HID лампите консумират 35 вата , като много по-голяма част от тях отиват за светлина, отколкото за нагряване, в сравнение с халогенната лампа, 55 вата. Ако имате енергоспестяващи крушки 220 волта - същите са - много по-малко топлина , много повече светлина.sev , 2 консултативни въпроса: коя година е произведен твоят автомобил? При присветване със светлинния клаксон целият фар ли светва, или само "дългата" част, при иначе изгасени къси светлини?Fiat Bravo 1,6 16v, JR Sport Filter
Коментар
-
Колеги,малко офтопик,който повечето предпоалгам няма да ги интересува,но сега се натъкнах на някои интересни за мен факти.Според законодателството на ФРГ,колите преоборудвали светлините си с ХИД нямат право да се движат,ако не са минали техническа инспекция,която изисква да има автоматично регулиране на осветеноста на фаровете и пръкалки(чистачки) на фаровете.Дали подобно нешо няма да се приеме и в БГ,като страна от ЕС?Според прочетеното стигам до извода,че все пак тези светлини,ако нямат такова регулиране явно доста заслепяват.Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
нормално е да заслепяватвсе пак "светят" около 2-3 пъти по-интензивнои ако не са настроени представи си как пречат на другите водачитова за миенето също е вярноима няколко причинидве от тях са че фаровете не се загряват и при валеж снега не се топи; и това че ако фарът не е чист светлината се разсейва (и може би заслепява, което в някаква степен важи и нармалните светлини)това обаче да се приеме в БГ няма да стане скороа и да стане, нали знаеш къде живеем и как стават нещата тук...
Коментар
-
ogi28b написа:Rokambol, мисля че беше коректно да посочиш името на Detron за идеята за преработка на схемата, която е 100% негова, а не да я споделяш на ЛС с колегата kondov, така изглежда че едва ли не си платил патент за нея и си я измислил сам и никой няма право да я ползва, а вероятно и моето име, защото такава преработка беше изпълнена първо в моят автомобил и не беше сигурно дали ще проработи както е на теория; както и това че при палене фаровете не гаснат първо аз го забелязах, или поне първи писах за него - и двете неща в темата за "профилактика на фарове". както и да е. Нямам нищо против това че не споменаваш имена, но мисля че в този форум сме за да си помагаме , а не да споделяме добрите идеи на ЛС. знам че си разумен човек и ще приемеш критиката позитивно. беше обещал да постнеш снимки на DRL + Xenon, или все още не сте готови?HID лампите консумират 35 вата , като много по-голяма част от тях отиват за светлина, отколкото за нагряване, в сравнение с халогенната лампа, 55 вата. Ако имате енергоспестяващи крушки 220 волта - същите са - много по-малко топлина , много повече светлина.sev , 2 консултативни въпроса: коя година е произведен твоят автомобил? При присветване със светлинния клаксон целият фар ли светва, или само "дългата" част, при иначе изгасени къси светлини?
Коментар
-
Rokambol написа:JO_666 има разлика в схемната реализация при някой модели. За това се получава така. Грешката ми е , че не уточних точната версия на модела, както и годината на производство, за което се извинявам. Това е схема на Мареа, ELX, Sedan, 1.8 16V, 1998г.Fiat Bravo 1,6 16v, JR Sport Filter
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар