Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Имам проблем с арматурното табло на Fiat Brava 1.4 12v. 96 г

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Имам проблем с арматурното табло на Fiat Brava 1.4 12v. 96 г

    Здравейте проблема ми е, че спират показанията на километража и оборотомера , от време на време спира всичко, но като покарам малко всичко пак тръгва, първо оборотомера ,а после километража. Някой има ли идея от къде е този проблем.

    #2
    здравей , поздрави за културния и правилен първи пост!!! ако си го свалял скоро, възможно е да не са хубаво стегнати буксите, а и да не е сваляно, провери ги на първо време тях! фъсни ги малко с контактен спрей. Иначе при какви условия не работят? Или е безразборно - кога си иска?за всеки случай метни един поглед на бушон номер 1 в таблото с бушони, дали е легнал хубаво в леглото си

    Коментар


      #3
      Колега, преди една година имах същия проблем с Брава 1.8 16. Таблото е Veglia. Освен, че уредите / скоростомер и оборотомер/ показваха когато си поискат, уреда за горивото показваше по малко. Оказа се, че един диод беше с голямо съпротивление в права посока. През този диод е захранен един средномощен транзистор /или стабилизатор/, от който се захранват уредите. Свалянето на таблото е описвано във форума. Дано съм ти бил полезен.
      МАРЕЯ 1.8 16V HLX 98
      БРАВА 1.8 16V ELX 96

      Коментар


        #4
        Благодаря ви за съветите. Пръсках с контактен спрей клемите на таблото, но нямаше ефект. Мисля че проблема не е в самото табло, а някъде по връзките, но не мога да проследя къде отиват. Открих разни схеми, но не мога да се справя с тях. За 1 път проблема се появи след като минах през 1 локва и то съвсем бавно. Обиколих цял Бургас и навсякъде ме гледат като теле. Ще съм благодарен на всеки съвет. Иначе колата е перфектна и не съжеляжам за избора си, въпреки ширещото се мнение за ’’калпавите’’ FIAT-и. Още по-доволен съм, че ми я докараха от Италия с метанова уредба и ми гори 5 лева на 100 километра.

        Коментар


          #5
          Без да съм разглобявал цялото табло давам преположение че можеби са някои клеми към таблото. Най вероятно замърсени или пред изкачане от куплунзите. На мен Термометъра не ми показва вярно и като го ’тупна’ си променя показанието. Пекне ли слънце и аз се заемам с разглобяването.Гледам че си от Бургас. Разгледай раздела за Срещи и мероприятия. Събираме се от време на време и със сигурност ще получиш добър съвет.Успех.
          Fiat Brava SX 1.2 16V 82 h.p.


          Когато целта е всичко и пътят е без значение!

          Коментар

          Working...
          X