Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ксенон и преправяне на инсталацията

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ксенон и преправяне на инсталацията

Да се похваля, вече съм с ксенон 5000К :D , но и веднага се появи и проблем (Комплекта е с реле, бушон и всичко друго) !!! При превключване от къси на дълги, ксенона гасне за 1-2сек. първо го бях вързал без релето и мислех, че проблема идва от там, но не, защото и след свързването на релето проблема си остана, инересно е че като дръпна лоста назад за присвяткане с дългите този проблем го няма всичко е ОК !! Няакъкви идеи от къде може да идва проблема ????
    Fiat Bravo 1,6 16v, JR Sport Filter

Ксенона не трябва да спира да свети.Подаването на ток на късите и на дългите при крушки тип H1 и H4 е независимо. Което ще рече да си огледаш начина на свързваме или да си видиш волтажа при пускане на дългите - единствения възможен проблем според мен е ако имаш сериозен пад на напрежението.
    Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
    Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
    ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Аз си мислех да го проверя напрежението, но на мен ми си струва че има проблем с контакта на лосчето(Възможно ли е ????) при превключване на дългите, като го блъснеш плавно лосчето което в реални условия при превключване е малко възможно, късите непрекъсват !!!

Коментар

Като си само на къси ток се взима от ключа за фаровете на волана. Като превкючиш на дълги се затваря едно реле и тока на късите вече идва от акумулатора, а дългите взимат ток от ключа на волана. В момента, когато щраква релето ксенона премигва. С обикновена крушка това не си го усещал, защото тя пали бързо. Така, че не се шашкай нормално е.
        Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

spark написа:
          Като си само на къси ток се взима от ключа за фаровете на волана. Като превкючиш на дълги се затваря едно реле и тока на късите вече идва от акумулатора, а дългите взимат ток от ключа на волана. В момента, когато щраква релето ксенона премигва. С обикновена крушка това не си го усещал, защото тя пали бързо. Така, че не се шашкай нормално е.
          Да ама на мен ксенона се захранва направо от акумулатора (+/- са вързани на акумулатора от там влизат в релето и от релето отива в баластите)!!!!

Коментар

Няма значение бе пич, в това реле дето си сложил нали влизат две кабелчета от късите. Тока по тея кабелчета, които са ПРЕДИ твоето реле като прекъсне за малко докато вкючваш на дълги ти щраква и новото реле и ти премигва ксенона!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Коментар

spark написа:
              Няма значение бе пич, в това реле дето си сложил нали влизат две кабелчета от късите. Тока по тея кабелчета, които са ПРЕДИ твоето реле като прекъсне за малко докато вкючваш на дълги ти щраква и новото реле и ти премигва ксенона!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              Да така де аз се заблудих, но имам друг въпрос, като дръпнеш лосчето към теб дългите свеатват без да премигват късите ????

Коментар

JO_666 написа:
                Да ама на мен ксенона се захранва направо от акумулатора (+/- са вързани на акумулатора от там влизат в релето и от релето отива в баластите)!!!!
                По некадърен монтажист не можа ли да намериш ??? Така ли се свързва ксонон бе момче... Изоб6то не се зима нищо от акумолатора но щом при теб е так прати много поздрави на монтажиста ...

Коментар

Sparco_Racing написа:
                  JO_666 написа:
                  По некадърен монтажист не можа ли да намериш ??? Така ли се свързва ксонон бе момче... Изоб6то не се зима нищо от акумолатора но щом при теб е так прати много поздрави на монтажиста ...
                  Колега комплекта ксенон, е с реле, бушон, което е в един сноп и преставлява +/- които влизат в релето, на плюса има бушон от релето излизат двата кабела дето захранват баластите + двата кабела за управлението. Къде да се върже +/- според теб, в къщи в контакта ли ?????

Коментар

@Sparco_Racing: И ти монтираш ксенони? Ти ксенон кит с реле виждал ли си изобщо?! И си говорим за некадърни монтажисти тука...@JO_666: За дългите не съм забелязал, при теб какво става като не си пуснал фаровете и дръпнеш лостчето?

Коментар

И моя ксенон е свързан директно към акумулатора

Коментар

spark написа:
                        @Sparco_Racing: И ти монтираш ксенони? Ти ксенон кит с реле виждал ли си изобщо?! И си говорим за некадърни монтажисти тука...@JO_666: За дългите не съм забелязал, при теб какво става като не си пуснал фаровете и дръпнеш лостчето?
                        Мисля че се изказа много не подготвен колегата Sparco_Racing, по мое скромно мнение !!! Като не съм ги пуснал и дръпна лосчето светват и ксеноните и дългите !!!

Коментар

Сега гледах схемата, точно така трябва да е.

Коментар

spark написа:
                            От акумолатора ли ???

Коментар

Sparco_Racing написа:
                              spark написа:
                              От акумолатора ли ???
                              Прочети първо за какво става дума и тогава коментираи, и моляте не продължаваи да се исказваш неподготвен !!! И не се излагай защото ако съм решл да си монтирам ксенони и ти прочета постовете никога не бих си дал колата на теб !!!

Коментар

Working...
                              X