Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фиат Браво - губи ток

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

намери ли къде е частичното късо? аз имам същият проблем, и сега умувам от къде може да бъде в събота започвам от алтернатора - нарочих го за виновник!
    "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
    Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
    Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Synthy написа:
      намери ли къде е частичното късо? аз имам същият проблем, и сега умувам от къде може да бъде в събота започвам от алтернатора - нарочих го за виновник!
      Не знам къде може да е проблема при теб, но при мен беше в зле ремонтирания алтернатор, колко проблеми имах с тия пишман майстори идея си нямаш...

Коментар

мда, и това ми е достатъчно като отговор. Благодаря
        "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
        Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
        Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Май колегата"blagun" уцели десятката .Поздрави.
          www.webasto.snimka.bg www.duratorq.snimka.bg

Коментар

Пиши поне къде си го "ремонтирал",че да не се излъже някой да отиде там.
            Fiat Tempra 1.8 i.e. DOHC SW

Коментар

perfekt написа:
              тоз благунчо всеки път познава, все едно има кристална топка
              lu40 написа:
              Пиши поне къде си го "ремонтирал",че да не се излъже някой да отиде там.
              сервиза в който аз отидох се намира в надежда на ломско шосе срещу автогарата

Коментар

Значи:- слагате нагоряла клема хлабава - на акомулатора, завъртате клемата, защото е толкова износена, че не може да стегне с корозиралото заоблено болтче- завъртате я докато "затегне" и затваряте капака.Сега вече се ядосах:АБЕ, КАК ИЗВЕДНЪЖ ЩЕ ПРОПАДНАТ ВСИЧКИ ТОКОВЕ И КОЛАТА ЩЕ УГАСНЕ, ЗАЩОТО НЯМА ТОКОВЕ ОТ ДИНАМОТО- МИ БЕЗ ДИНАМО ЩЕ КАРАМ ОТ СОФИЯ ДО БУРГАС, АКО НЕ ВКЛЮЧВАМ ФАРОВЕ.ДА!ДА, АМА НЕ!- никой после не се интересува, че минусовата клема се отхлабва от вибрацийте при движение, освен това от незатегнатата връзка се образува допълнителен нагар и последствията от това са:- лошо(бавно) въртене на стартер,- внезапно губене на токовете при излизане на клемата и т.н.От там се тръгва при диагностика на изгубени токове, иначе за проблеми от клеми за 2-3 лева на година се харчат милиони левове за "ремонти" :D на стартери и генератори... :D
                Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

Rigel написа:
                  perfekt написа:
                  тоз благунчо всеки път познава, все едно има кристална топка
                  Имам тамън 2 ... Радвам се, че мога да помогна
                  BMW E90 320D
                  ех. FIAT COUPE 2.0 16V
                  ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
                  ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine

Коментар

Я малко да съживя темата с полуумрялата ми (вече ) кола. От вчера ми свети индикацията с акумолатор на таблото, при изключен двигател . А днес по време на ход, започна една цветомузика по таблото - светваха еърбеци, абс-и и кво ли още не. Включително и стрелките на скоростомера и оборотомера си играеха както дойде. Съответно след бърза справка с мултицета, установих, че алтернатора е предал богу дух. Та въпроса ми е: На някой да му се е случвало да му свети индикацията (акумолатор) при изключен двигател и ако да, къде е бил проблема?Защото при включване на контакт и при запалване на двигателя, индикацията изгасва, независимо, че алтернатора е на оня свят.Edit: Вече не свети не свети никаква индикация..... Освен алтернатора, умря и акумолатора......Егати късмета!
                    Настоящата - Ford Focus ST
                    Бившата - Bravo GT - мъничко, черничко, тук - там стъпва ...
                    Франкенщайн - R.I.P.
                    Fiat Ducato Heku Wohnmobill 530 '87 - НАБОРЪТ

Коментар

Working...
                    X