намери ли къде е частичното късо? аз имам същият проблем, и сега умувам от къде може да бъде в събота започвам от алтернатора - нарочих го за виновник!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фиат Браво - губи ток
Collapse
X
-
Synthy написа:намери ли къде е частичното късо? аз имам същият проблем, и сега умувам от къде може да бъде в събота започвам от алтернатора - нарочих го за виновник!
Коментар
-
Значи:- слагате нагоряла клема хлабава - на акомулатора, завъртате клемата, защото е толкова износена, че не може да стегне с корозиралото заоблено болтче- завъртате я докато "затегне" и затваряте капака.Сега вече се ядосах:АБЕ, КАК ИЗВЕДНЪЖ ЩЕ ПРОПАДНАТ ВСИЧКИ ТОКОВЕ И КОЛАТА ЩЕ УГАСНЕ, ЗАЩОТО НЯМА ТОКОВЕ ОТ ДИНАМОТО- МИ БЕЗ ДИНАМО ЩЕ КАРАМ ОТ СОФИЯ ДО БУРГАС, АКО НЕ ВКЛЮЧВАМ ФАРОВЕ.ДА!ДА, АМА НЕ!- никой после не се интересува, че минусовата клема се отхлабва от вибрацийте при движение, освен това от незатегнатата връзка се образува допълнителен нагар и последствията от това са:- лошо(бавно) въртене на стартер,- внезапно губене на токовете при излизане на клемата и т.н.От там се тръгва при диагностика на изгубени токове, иначе за проблеми от клеми за 2-3 лева на година се харчат милиони левове за "ремонти" :D на стартери и генератори... :DBrava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.
Коментар
-
Я малко да съживя темата с полуумрялата ми (вече ) кола. От вчера ми свети индикацията с акумолатор на таблото, при изключен двигател . А днес по време на ход, започна една цветомузика по таблото - светваха еърбеци, абс-и и кво ли още не. Включително и стрелките на скоростомера и оборотомера си играеха както дойде. Съответно след бърза справка с мултицета, установих, че алтернатора е предал богу дух. Та въпроса ми е: На някой да му се е случвало да му свети индикацията (акумолатор) при изключен двигател и ако да, къде е бил проблема?Защото при включване на контакт и при запалване на двигателя, индикацията изгасва, независимо, че алтернатора е на оня свят.Edit: Вече не свети не свети никаква индикация..... Освен алтернатора, умря и акумолатора......Егати късмета!Настоящата - Ford Focus ST
Бившата - Bravo GT - мъничко, черничко, тук - там стъпва ...
Франкенщайн - R.I.P.
Fiat Ducato Heku Wohnmobill 530 '87 - НАБОРЪТ
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар