Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Инсталиране на DRL-модул - УСПЕШНО ЗАВЪРШЕНО!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

HOME LIGHTS

Днес отивам с колата там където си излизам вечер, гася късите, гася габаритите, ДРЛ се включва, гася ДВГ и светлините продължават да светят.... няколко човека тръгнаха да ми казват че съм забравил светлините, и в тоя момент .... FADING OUT .... светлините изгасват лекичко лекичко бавничко. И 6 човека гледат е така Направо избих всичката риба, изкъртих всякакви мивки, свалих всички плочки, вкарах ги в музиката, направих ги да се*ат и квото още се сетите..... И ми стана едно такова мазно готино "абе баце тва преди не правеше така??!?!?! " - "вече прави "

Коментар

L&R написа:
      На някои коли е работа за 10 мин. Yellow_Flash_Colorz_PDT_06 , ако не се връзват габарити особенно.Стенли е сложил най-много тук , той да каже
      Монтажа отнема около час - час и полвина, най важното е да намериш кабелите за задните габарити наличието на схема улеснява нещата /не и при френските коли с тия едноцветни кабели с някаква ситна номерация по тя си е ужас/ подготвят се кабелите с диодите и още малко жици и се започва връзването. Най лесно е да намерите снопа който отива към задната част на колата за връзка към габаритите и снопа към ключа за светлините за връзка на дългите, и снопа към контактния ключ за останалите връзки.

Коментар

Днес успешно монтирах един модул и на Пунто при интерес от някого - направил съм и някой друга снимчица.

Коментар

stenli написа:
          Днес успешно монтирах един модул и на Пунто при интерес от някого - направил съм и някой друга снимчица.
          Аз имам интерес. Благодаря предварително.
          Пунто 1.1 1994 г.

Коментар

Днес Stenli ми монтира и на моето пунто. Трябва да ви кажа че е много яко!

Коментар

Ето как се монтира на пунто. На снимката са показани къде се намират изводите за габаритите. Прекъсвате двата кабела на разстояние удобно за свързване на диодите.
              Прикачени файлове

Коментар

Направа на свръзките с диодите
                Прикачени файлове

Коментар

Връзване на дългите светлини и 12 волта на контакт.Сивата букса се намира под двете бели букси на бушонната кутия не може да я объркате .
                  Прикачени файлове

Коментар

И последно връзване на постоянните 12 волта. Може да се включи на кой да е от 4 те бели кабела с червена ивица на посочената букса. Остава да прикачите направените изводи към модула и сте готови.
                    Прикачени файлове

Коментар

Тъй като не съм монтирал диоди за габаритите, и съответно не съм ги свързвал, ще премина към друг начин на свързване, а именно ще свържа масата на машинката през късите, вместо през габарити. така ще мога когато си искам едновременно с дневните, да включвам и габарити, което пък от своя страна ще ми позволи да включвам предни и задни светлини за мъгла, което е допълнителен плюс, защото дневни + предни и задни светлини за мъгла както и да го гледаме е по-добра комбинация отколкото къси + светлини за мъгла.

Коментар

първоноемврийско да изтупам темата от праха,разбирам че колегата L&R ги предлага тези модули ДРЛ, нали?но гледам последно е писал във форума март тази година.някой да му има координати , че искам да взема един модул?

Коментар

http://drl.hit.bg/ , има мейл и телефон, на мейла му писах наскоро.

Коментар

Как никой не се досети досега да направи темата Важна.Четох,четох ама нещо не ми се захваща сам.Ако Оги има желание да помага на следващата среща ако и времето позволява може да се навия за DRL.
                            Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                            Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

с поялник на 12 волта ще го направим за около 1/2 - 1 час. Само дето при мен не съм слагал диоди за да ми светят и габаритите, ама мога да се науча на твоята кола Майтап, Rokambol ще ни даде точните инструкции за мареа

Коментар

ogi28b написа:
                                с поялник на 12 волта ще го направим за около 1/2 - 1 час. Само дето при мен не съм слагал диоди за да ми светят и габаритите, ама мога да се науча на твоята кола Майтап, Rokambol ще ни даде точните инструкции за мареа
                                за по 10 -15 лв. има поялници на газ. с една бутилка от 1,50 лв. може да запояваш 3 - 5 часа ( ха ха искам почерпка за информацията )това не е ли обратно , че ако не се сложат диоди габаритите ще светят ? аз така го бях разбрал ?п.с. ogi28b ако имаш път към Пд се обади ! да монтираме един ДРЛ с газовия поялника ти какъв ДРЛ би ми препоръчал:1. тоя за 100 % къси ( с ксенон на фарове с лупа съм)2. тоя за 30% дълги ?

Коментар

Working...
                                X