Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Инсталиране на DRL-модул - УСПЕШНО ЗАВЪРШЕНО!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Единствено което може да се промени и спред мен няма да е трудно е да се удължи времето на Home Light -а за времето което е в момента докато сваля панела на касетофона и взема нещо от колата фаровете вече почват да гаснат за следващата си кола ако има възможност ще го искам с поне 30 сек време за гаснене.

Коментар

stenli написа:
      Единствено което може да се промени и спред мен няма да е трудно е да се удължи времето на Home Light -а за времето което е в момента докато сваля панела на касетофона и взема нещо от колата фаровете вече почват да гаснат за следващата си кола ако има възможност ще го искам с поне 30 сек време за гаснене.
      Това ми е лесно няма грижи напомни ми

Коментар

Ето и снимки как свети Алфата с DRL и на къси снимките са правени от около 20 метра с ГСМ
        Прикачени файлове

Коментар

stenli написа:
          ... да се удължи времето на Home Light -а ... ако има възможност ще го искам с поне 30 сек време за гаснене.
          Аз пък мисля, че 2-3 сек са достатъчни за ефектното загасване на светлините. Паркирам под светеща улична лампа и загасващите фарове едва ли ще ми "светят" за изваждането на панела на касетофона. Усещам, че започваме с прищевките си, но от това L&R може да си направи извод за по-нататъшно усъвършенстване на великото си произведение. Предлагам това време да може да се програмира според желанието на потребителя.
          Alfa Romeo 146, 1.4, TS, 16V, '97

Коментар

ще помисля върху програмиране на времето за изкл. от шАфьора

Коментар

Отдалечаваме се доста от истинското предназначение на DRL-а, но като има кой да ни ходи по гайдата :D , поне ще си го нагодим според потребностите си. Естествено, че ще си плащаме за това.

Коментар

а може ли първо да докарам свързването докрай? ако позволите? сега мисля в/у преработка на фабричната схема, предложена от Detron, с която ще спестим 2 релета , а именно това което отваря масата на фабричното, и другото което го турих на мястото на диода.ред.2: добре, ще стане: жицата излизаща от F4 я режем там където излиза, и я връзваме към C2 на волана. така управлението на бобината на реле 5/317 чрез дългите се премахва, отпадат допълнителните релета които щях да слагам, и преминава към управление през C2, както е в най-новите инсталации. това важи както за инсталации с реле 5, така и за такива с реле 317. Тази преработка ще доведе до подобряване на работата на чистите къси светлини, тъй като те винаги ще получават директно захранване от акумулатора, съответно и максимално напрежение, защото загубите ще са елиминирани.ред.3: Да, определено това ще е най-доброто решение. Чудесна идея на Detron! Връзката може да стане и в шината 286. Едновременно ще постигнем: 1. Подобряване работата на късите и 2. улесняване със свързването на ДРЛ.ред. 4: ето го и на живо: жицата с червените чертички я прекъсваме от F4, не я режем изцяло, и я връзваме на C2, на картинката това е черно-светло-синята връзка. Така всеки път когато врътката е в позиция светлини, си подава ток едновременно към бобината на 317. и към бобината на релето на задните светлини за мъгла. Съответно релето 317 си затваря директната верига акумулатор-къси. Жицата HR (оградена в червено кръгче) вече не играе. по нея пак ще има ток, но той ще спира в релето , което вече е прекъснало веригата по тази жица. АБСОЛЮТНО СЪЩОТО е и ако релето е 5, а не 317, прави се същата връзка, и се постига същият ефект!
                Прикачени файлове

Коментар

Реално куплунг C на волана не се използва и може се окаже, че е "празен", без изводи. Оги, ще трябва да провериш това! Ако са "спестени" изводите, трябва да се върнем на предишния ти вариант.

Коментар

колега, грешиш използва се и то доста стабилно. от там минават мигачите. сега ще видя в схемите какво точно даваха за конекторите на волана, защото се появи едно съмнение снощи: този извод C2 кога е захранен: дали когато врътката е в положение габарити, или когато е в положение светлини? защото от него принципно си излиза една жица, която отива в обща спойка, от която пък тръгват сигнали насам-натам. в старите инсталации вместо спойката е наличен елемент 286. Шинаред.: съмнението вече го няма, врътката подава ток към C2 когато е в положение светлини, а самия C2 е означен като "Rear fog lamps enablement" - най-общо към бобината на релето им тече ток, остава да се нтисне копчето на конзолата и да даде маса. Веднага след като влезе в конзолата, жицата идваща от C2 минава през диод, което значи че смело преди нея може да направим преработката F4 --> C2, и да не се притесняваме че късите може да светнат случайно. Това е теоретично!Колега L&R, когато прочетеш това, обърни внимание на конектор B: там имаме 2 извода Northern Europe Legislation. Единият е B1 който искам да използвам като "+12 при контакт" и на него да вържа червената захранваща на ДРЛ. Другият е B2 който има същата функция, но вече паралелно с него са захранени и габаритите. Като цяло врътката на лоста прехвърля тока така: B1 -> B2 -> B3 , съответно за позициите "0" , "габарити" , "светлини". долу е цялостното свързване на лостовете. Имам предвид че можем да го вържем и така, че габаритите да светят с дневните. Разбира се, от твоето устройство това може да се управлява, докато ако свържем към B2, става фиксирано: винаги има, или никога няма
                    Прикачени файлове

Коментар

Нещо сравнително важно, което видях току-що. При инсталация от този тип (2000 UPDATE), не виждам да има връзка м/у захранването на дългите светлини и захранването на късите светлини - минават си по 2 отделни вериги. Това означава че присветване със светкавицата задейства само дългите, докато в старите инсталации задейства и късите. Ако е инсталиран ДРЛ модул, това значи че дългите светейки през ДРЛ, няма да се различават чувствително много при присветване! В старите инсталации светва целия фар, т.е. светва допълнителната секция на фара. За да остане така - при ДРЛ и светкавица да светнат късите, като отделна секция, трябва да се върнем към старата схема на свързване с релета. Това цялото нещо е компенсирано с функцията Easy Strobe, която присветва няколко пъти, което увеличава значително шанса насрещният водач да разбере за присветването, а не да се чуди дали е било подскачане на колата в дупка, или за миг да се е разсеял и да не е видял. крайно време е да взема да преработа темата и в нея да остане само съществената информация, щото много оплетено вече стана.....

Коментар

ogi28b написа:
                        Нещо сравнително важно, което видях току-що. При инсталация от този тип (2000 UPDATE), не виждам да има връзка м/у захранването на дългите светлини и захранването на късите светлини - минават си по 2 отделни вериги. Това означава че присветване със светкавицата задейства само дългите, докато в старите инсталации задейства и късите. Ако е инсталиран ДРЛ модул, това значи че дългите светейки през ДРЛ, няма да се различават чувствително много при присветване! В старите инсталации светва целия фар, т.е. светва допълнителната секция на фара. За да остане така - при ДРЛ и светкавица да светнат късите, като отделна секция, трябва да се върнем към старата схема на свързване с релета. Това цялото нещо е компенсирано с функцията Easy Strobe, която присветва няколко пъти, което увеличава значително шанса насрещният водач да разбере за присветването, а не да се чуди дали е било подскачане на колата в дупка, или за миг да се е разсеял и да не е видял. крайно време е да взема да преработа темата и в нея да остане само съществената информация, щото много оплетено вече стана.....
                        Не се притеснявай, че светят секциите само за дълги, много добре се забелязват, дори има коли фабрично светкавицата им е само вътрешните секции на фара, а при дългите светят и двете.Ти май ще напишеш дисертация на тема ел.инсталация на брава

Коментар

играчка ми е. вече имам чувството че аз съм измислял инсталацията..... КРАЙ НА СПАМА... СЕГА!то и на тия идеята е да светят само вътрешните, но за да светат късите като сме надълги е правено онова захранване на бобината от дългите, което вярвам че чак после са забелязали че при светкавица светкат и късите, и в края на миналиуя век са го оправили с инсталацията 2000 UPDATE

Коментар

Градски монтирай DRL-a на букса, аз използвам ISO за кАстофон.Трябва ми бета тестер.Ексклузивно за фиат-форума извадих версия с програмиране времето на изключване(3сек.-1мин), сега вървят тестове дали е стабилна Както и на всички препоръчвам да поставят модула на букса.

Коментар

сподели повече, какво точно ще рече това? дай малко инфо + цени на букси и такива работи? идеята е ако нещо се прецака, да може да се сваля свободно ли ?

Коментар

Буксите ги има в почти всеки магазин за електроника, те ще послужат да се маха джаджата по желание за ъпдейт примерно.Дано до прецакване не стигаме никога.Ето голяма снимкаhttp://www.installer.com/photos/wh85.jpgМоже да си купите и друга букса комплект, аз сложих такава защото се намира навсякъде.При ISO конектора са 8 пина 2 използвам за +, 2 към дълги светлини за всички останали по един стигат точно.

Коментар

Working...
                                X