колеги, моля да постнете схемата на окабеляването на чистачките, помпите, нагряването на задното стъкло, сирените, интересуват ме конкретно връзките под корите на волана. за брава гореизброените неща са дадени на 1 схема, предполагам че и при вас е така. интересува ме конкретно ето този детайл - лоста за чистачките:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Преработка на чистачките: Brava --> Marea
Collapse
X
-
Detron, перфектна работа ми свърши, сега след като ги сравних, вече знам защо на Бравата не и се движат чистачките заедно с помпата за пръскане. Липсва една жица. И разни други разлики има. И така, колеги, фабрично бравите и бравото са така, че ПРЕДНИТЕ чистачки не се задвижват с включване на помпата, както е при Мареа! Не го вярвах докато не го видях.ред.: задната обаче се включва с помпата, ако не ви се включва имате проблем.
Коментар
-
Сега, дали е възможно с монтаж на моторче от мареа, и лека преработка на лоста, или там каквото има под волана, да си стане както трябва? Изобщо дали моторчетата на двата модела са еднакви или разликата е точно в това: на мареата има импулсно реле което генерира няколко импулса когато получи ток от помпата?
Коментар
-
Колега, ogi28b, очевидно от схемите на Bravo/Brava и на Marea се вижда, че има разлика в управлението на предните чистачки при двата модела. При Bravo-то изглежда, че електрониката, която управлява моторчето на чистачките, е по-елементарна и са й "икономисани" 2 извода. Липсва извода, който "да подкара" чистачките с малко закъснение, след като помпата вече е напръскала стъклото. Затова предполагам, че ако сложиш моторче от Marea, би трябвало да стане работата. Ще трябва да се вземе сигнал от релето на помпата за пръскане на фаровете (ако имаш чистачки на фаровете).Alfa Romeo 146, 1.4, TS, 16V, '97
Коментар
-
Lane Staley написа:Колега, поклон пред ентусиазма ти!!!Само едно нещо ме притеснява - обещай да спреш до спирачната система. Искам да кажа, нея не я закачай.
Коментар
-
lov написа:Lane Staley написа:Колега, поклон пред ентусиазма ти!!!Само едно нещо ме притеснява - обещай да спреш до спирачната система. Искам да кажа, нея не я закачай.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Lane Staley написа:Мисля, че адресата на поста е оценил хумора в него и не се е засегнал.
Коментар
-
Lane Staley написа:Е, ако някой може да се откаже от форума заради това... нямам думи.Тогава спирам да се шегувам.П.С.Радвам се, че не съм те засегнал.
Коментар
-
Я кажи, ogi28b, за какъв DRL си се замечтал, че мога да ударя едно рамо. Хоби ми е електрониката, но рядко остава време за нея.Ако си намерил някаква схема, може да я коментираме. Иначе има много видове - по-прости и по-сложни, има за късите, дългите или комбинация от двете. Мисля, че има и отделни фарове за DRL. Ако искаш пиши ми на ЛС.Alfa Romeo 146, 1.4, TS, 16V, '97
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар