Колега, колкото и да обясняваш - просто фаровете са ти били лошо насочени, щом заслепяваш, а това което си направил - ако не си свалил фарът надолу, гарантирано заслепяваш още повече Нали не мислиш че инженери които получават хиляди евро, за да измислят безопасни фарове, не са се сетили че може и да изрежат лявата ламаринка? Понякога това което на нас ни харесва, е забранено. Все пак е интересно какво ще ни обясниш де.... Иначе жалко че си прецакал хубавия фар.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Регулиране на фарове
Collapse
X
-
Никой ли не ме разбира. Нарочно пътувах вчера по нощите,да видя какво съм направил на извън градско.Как съм си прецакал фаровете и как заслепявам повече,като не съм дигал по-нагоре лъча.А тези чупки не са ли да осветяват по-добре"шанеца" и табелите.Каква друга функция имат?Аз предпочитам да се лиша от тези 2-те,за сметка на по-спокойно шовиране на мен и околните.Marea Weekend
2,4 JTD 130 '99
Коментар
-
mareauser написа:Как съм си прецакал фаровете и как заслепявам повече,като не съм дигал по-нагоре лъча.
Коментар
-
Точно така колега.Знам,че лупата обръща образа ляво-дясно и горе-доло.Тоооочно това се опитвах да обясна и аз.Като изрязах ламаринките се наложи да преправя и крушките,защото се падаха вече над чертата на ламаринките и лъча се пречупи неправилно.Стана V-образен.По-средата тъмно,а в двата края светло.Махнах пъпките на крушките,за да не ме спират да сваля самите крушки надоло(за да ги центрирам срещу новата черта на ламаринките) и си се получи много прилична права черта,над която е тъмно.Няма да се смеете много.Това трябва да се получи,нали??Табелите пак си се осветяват,но много по-слабо отпреди. Сега не преча и на хората по тротоарите http://www.youtube.com/watch?v=6nOuEDnlx4EТова е от снощи.Малко са по-нагоре.Трябва малко да ги сваля.Marea Weekend
2,4 JTD 130 '99
Коментар
-
u_bo
- направил си фара по американския стандарт /няколко поста по-нагоре виж - добре е обяснено/- по-добре да беше ’добавил’ за да изравниш , а не да изрязваш -- тогава /при добавяне/ не би се наложило да преправяш и захващането на крушката /2-ра грешка според мен/
Коментар
-
Защо да свалям левия?Двата са на едно ниво.Горе-доло като спра зад някой,лъча е на нивото на задната броня.Разликата отпреди и сега е,че съм махнал въпросните чупки в дясната страна на 2-та фара(лъчите им).Прост пример:Аз и в дясно от мен друга кола на светофар.Изчакваме коли от дясно.Тръгват колите,минават пред нас и завиват в ляво от нас.Колата в дясно съвсем ясно заслепява точно с тази чупка нагоре.Моите фарове са точно на педя под прозореца(имаше лек наклон).Marea Weekend
2,4 JTD 130 '99
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар