Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Регулиране на фарове

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колега, колкото и да обясняваш - просто фаровете са ти били лошо насочени, щом заслепяваш, а това което си направил - ако не си свалил фарът надолу, гарантирано заслепяваш още повече Нали не мислиш че инженери които получават хиляди евро, за да измислят безопасни фарове, не са се сетили че може и да изрежат лявата ламаринка? Понякога това което на нас ни харесва, е забранено. Все пак е интересно какво ще ни обясниш де.... Иначе жалко че си прецакал хубавия фар.

Коментар

Оги е правхората са го измислилифабричния ксенон е със същите "ламаринки"там има и автоматично регулиране по височинано то не е с такова бързо действие и ефекта е същиязаслепяването не може да се избегне на 100%
      2015 Renault Megane Expression GT
      2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
      Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Никой ли не ме разбира. Нарочно пътувах вчера по нощите,да видя какво съм направил на извън градско.Как съм си прецакал фаровете и как заслепявам повече,като не съм дигал по-нагоре лъча.А тези чупки не са ли да осветяват по-добре"шанеца" и табелите.Каква друга функция имат?Аз предпочитам да се лиша от тези 2-те,за сметка на по-спокойно шовиране на мен и околните.
        Marea Weekend
        2,4 JTD 130 '99

Коментар

mareauser написа:
          Как съм си прецакал фаровете и как заслепявам повече,като не съм дигал по-нагоре лъча.
          Заслепяваш с това, че не си го свалил след рязането, никой не казва че си го вдигал. А рязането на практика прави точно това - повдига лъча в лявата част, където е най-опасно. Колега поинтересувай се от устройството на фара, и защо наистина ги има тези чупки. Ето една картинка, която може да те изненада, но е истина. Пак ти казвам - ако си отрязал ламаринката, и после не си свалил левият фар надолу - това гарантирано заслепява повече Правилно се ориентираш - чупките ги има, за да осветяват по-добре знаците в дясната част на платното за движение.
          Прикачени файлове

Коментар

зависи как си ги настроил след товано според мен си сгрешил въпреки всичкобанкета/тротоара е важна част от пътната обстановка - там може да има хора...

Коментар

Точно така колега.Знам,че лупата обръща образа ляво-дясно и горе-доло.Тоооочно това се опитвах да обясна и аз.Като изрязах ламаринките се наложи да преправя и крушките,защото се падаха вече над чертата на ламаринките и лъча се пречупи неправилно.Стана V-образен.По-средата тъмно,а в двата края светло.Махнах пъпките на крушките,за да не ме спират да сваля самите крушки надоло(за да ги центрирам срещу новата черта на ламаринките) и си се получи много прилична права черта,над която е тъмно.Няма да се смеете много.Това трябва да се получи,нали??Табелите пак си се осветяват,но много по-слабо отпреди. Сега не преча и на хората по тротоарите http://www.youtube.com/watch?v=6nOuEDnlx4EТова е от снощи.Малко са по-нагоре.Трябва малко да ги сваля.
              Прикачени файлове
              Marea Weekend
              2,4 JTD 130 '99

Коментар

Колеги,кажете оборих ли ви?Трябва да сваля малко фаровете,та да направя малко снимки за по-голяма яснота?Определено ме е грижа как се отразяват фаровете ми на другите.4 или 5 вечери съм си играл да ги настроя така,че да са добре.
                Marea Weekend
                2,4 JTD 130 '99

Коментар

Е стигнахме до началната позиция - че трябва да свалиш левия. И каква е целта на цялата операция ?

Коментар

- направил си фара по американския стандарт /няколко поста по-нагоре виж - добре е обяснено/- по-добре да беше ’добавил’ за да изравниш , а не да изрязваш -- тогава /при добавяне/ не би се наложило да преправяш и захващането на крушката /2-ра грешка според мен/

Коментар

Защо да свалям левия?Двата са на едно ниво.Горе-доло като спра зад някой,лъча е на нивото на задната броня.Разликата отпреди и сега е,че съм махнал въпросните чупки в дясната страна на 2-та фара(лъчите им).Прост пример:Аз и в дясно от мен друга кола на светофар.Изчакваме коли от дясно.Тръгват колите,минават пред нас и завиват в ляво от нас.Колата в дясно съвсем ясно заслепява точно с тази чупка нагоре.Моите фарове са точно на педя под прозореца(имаше лек наклон).
                      Marea Weekend
                      2,4 JTD 130 '99

Коментар

Аз не разбрах в крайна сметка бутна ли изрязавия фар надолу или не? Ако не си го бутнал, то заслепяваш гарантирано, ако си го бутнал, ще имаш недоосветяване напред и надясно.

Коментар

mareauser написа:
                          Разликата отпреди и сега е,че съм махнал въпросните чупки в дясната страна на 2-та фара(лъчите им).
                          Бих казал че разликата не е в това че си махнал лъчите им горе вдясно, а в това че си махнал сянката в горната лява част.

Коментар

Свалил съм ги.Написал съм в един от предните ми постове.Явно не ви допада идеята ми.На мен така ми е по-добре.И съм сигорен,че не заслепявам. Поздрави на всички.
                            Marea Weekend
                            2,4 JTD 130 '99

Коментар

mareauser написа:
                              http://www.youtube.com/watch?v=6nOuEDnlx4EТова е от снощи.Малко са по-нагоре.Трябва малко да ги сваля.
                              ако клипчето показва реалното положение - фаровете ти светят ниско

Коментар

Здравейте колеги. Някой знае ли как се регулират фаровете на ФИАТ ТИПО 93г. Предварителни Ви благодаря.

Коментар

Working...
                                X