това е специфичния ъгъл който е придаден на всеки фар произведен за европейска кола. там където границата на наклонената светлина и на хоризонталната се пресичат, там е проекцията на центъра на фара в/у екрана. Да, за да осветява знаците, а също и малка част от светлината да свети много по-напред, за да се виждат по-отрано завоите, и по-специално жълтата линия отдясно. В този ред на мисли, забранено е шофирането с такива фарове във Великобритания.Spark, освен късата светлина да ти е по-надолу от фокуса , в смисъл да не ляга добре във фасунката, или самата фасунка да не е легнала добре, да е наклонена надолу. Или пък същото за дългата, но нагоре. иначе рефлектора е едно цяло, с по 1 винт се регулират и късия и дългия.на 3, на 5 , на 17 метра от стената, дългия трябва да свети право напред, т.е. в/у горната линия
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Регулиране на фарове
Collapse
X
-
Ето и инструкциите от ръководството. Най-важното което пише на тази страница е че наклонът на фаровете на автомобили Брава/Браво трябва да е 1 % , т.е. на всеки метър светлината пада с 1 см. Някъде около 40-45 метра напред трябва да пада на земята. Фаровете за мъгла се регулират като се бръкне с отвертка в една дупка, като на картинката най-долу.
Коментар
-
ogi28b написа:Снмка на добре регулиран ляв фар, чудесно се вижда специфичното отрязване на светлината и чупката (върха, образуван от двете линии - хоризонталната и наклонената). Светлината е от заводски 4100К ксенон.FIAT MAREA 1.9 TD100 ELX
Коментар
-
Никой да не ходи в Мотоексперт (Фулда) в Бургас да ми регулират фаровете на стенд. Освен, че тоя малоумник нищо не е направил (единия фар сваляше прилепи, бяха и накриво) е счупил врътката на десния фар за хоризонтална настройка. Добре, че ги бях раздвижил предварително иначе както смело тръгна да върти щях да остана с 4 счупени врътки. Бягайте от тоя сервиз далече!П.С.: Фара го свалих и залепих врътката с металпластик. Изобщо с това регулиране на стенд само ти вземат парите. Десния ми фар светеше 1 метър встрани към банкета, а оня вика "ми те са добре фаровете". Да им имам смотания стенд!Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар