Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Регулиране на фарове

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Tadeli написа:
    Днес ходих да ми регулират фаровете - по 5 лева на фар в МОДЕРИРАНО - общо 10 лв
    Къде се намира този сервиз колега .
    Fiat Marea 2001 1.9 110+ powered by Emzo.
    Ex.Bravo 1997 1.8 GT

Коментар

Колеги, моля за малко разяснение относно регулирането на фаровете по височина. Фаровете ми с Депо, на около 3-4 години. Самата врътка гледам, гледам, не мога да разбера на какъв принцип трябва да я въртя. Има едно да го нарека голямо колелце, което може да се върти, но прави само около 1/3 оборот, има си огрничителчета, пластмсови зъби. Има и отгоре някаква по-малка врътка, но нито знам с какво да я развъртя, нито дали изобщо трябва да се пипа. Та дайте малко акъл, че фаровете ми светят изключително ниско.
      Fiat Brava 1.6 16V

Коментар

Покажи със снимка за какво точно говориш. На оригиналния фар няма никакви ограничителчета отникъде. Като цяло - щом фаровете ти са Депо, се ориентирай към смяна с Валео, защото това Депо (ако изобщо може да се регулира) ще се регулира един път и това ще му е завинаги. Иначе врътките се въртят на принципа на въртенето. На оригиналния фар имаш една единствена възможност за въртене - това е един вертикален винт, на края на който има зъбна предавка към хоризонталния винт, който държи самия рефлектор. За тоя вертикалния се бърка с шестостенен ключ или торкс, едно от двете беше, но не ми се слиза до мазето да снимам, през кръглия отвор на гредата отгоре. Въртиш, въртиш и светлината видимо се движи нагоре или надолу. Докато при регулирането наляво-надясно не е така осезаемо и трябва да направиш много, много обороти, за да се премести с малко.

Коментар

Намерих в интернет снимка, че да не ровя под капака.Става въпрос за това голямото, бялото по средата. Фарът е без ел. задвижване. Вижда се по-голямата оребрена врътка в задния край и това отгоре със странната форма.
          Fiat Brava 1.6 16V

Коментар

Ibiza написа:
            Tadeli написа:
            Днес ходих да ми регулират фаровете - по 5 лева на фар в МОДЕРИРАНО - общо 10 лв
            Аз също днес отидох на реглаж, но на мен ми взеха 5лв за двата. В момента светят много добре и е това което искам. От това което видях стигам до извода, че и на стена става, но е малка вероятността да ги нагласиш така както трябва да бъде. За 5лв не си заслужава да търсиш, чертаеш, мериш......

Коментар

chaveto написа:
              Ibiza написа:
              Tadeli написа:
              Аз също днес отидох на реглаж, но на мен ми взеха 5лв за двата. В момента светят много добре и е това което искам. От това което видях стигам до извода, че и на стена става, но е малка вероятността да ги нагласиш така както трябва да бъде. За 5лв не си заслужава да търсиш, чертаеш, мериш......
              Въпросът не е в 5-те лева, а в това, че си си го направил сам, с желание и удоволствие. Няма нищо сложно в стената и ако спазваш точно инструкциите - не може да не ги нагласиш точно. (Аз моите съм ги правил без стена. На стената само ориентировъчно ги свалих и изравних напред. )--------------------------
              Whiskey написа:
              Намерих в интернет снимка, че да не ровя под капака.
              Нямам никаква идея как е устроен този механизъм. Ако това е копие на оригиналното - по-добре да каже някой с такива фарове. Аз други, освен електрически, не съм пипал.

Коментар

Whiskey написа:
                Колеги, моля за малко разяснение относно регулирането на фаровете по височина. Фаровете ми с Депо, на около 3-4 години. Самата врътка гледам, гледам, не мога да разбера на какъв принцип трябва да я въртя. Има едно да го нарека голямо колелце, което може да се върти, но прави само около 1/3 оборот, има си огрничителчета, пластмсови зъби. Има и отгоре някаква по-малка врътка, но нито знам с какво да я развъртя, нито дали изобщо трябва да се пипа. Та дайте малко акъл, че фаровете ми светят изключително ниско.
                Регулират се от малката врътка с шестогран. Голямото отзад, е като си товариш колата, да го завъртиш за да свалиш фаровете, да не светиш в очите на хората.
                00' Bravo 105 JTD

Коментар

T.e. да разбирам, че голямото е с някакъв предварително зададен малък толеранс, докато с това отгоре вече мога в доста по-голяма степен да ги регулирам, така ли?
                  Fiat Brava 1.6 16V

Коментар

Whiskey написа:
                    ... така ли?
                    Точно така.
                    00' Bravo 105 JTD

Коментар

Working...
                    X