Tadeli написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Регулиране на фарове
Collapse
X
-
Колеги, моля за малко разяснение относно регулирането на фаровете по височина. Фаровете ми с Депо, на около 3-4 години. Самата врътка гледам, гледам, не мога да разбера на какъв принцип трябва да я въртя. Има едно да го нарека голямо колелце, което може да се върти, но прави само около 1/3 оборот, има си огрничителчета, пластмсови зъби. Има и отгоре някаква по-малка врътка, но нито знам с какво да я развъртя, нито дали изобщо трябва да се пипа. Та дайте малко акъл, че фаровете ми светят изключително ниско.Fiat Brava 1.6 16V
Коментар
-
Покажи със снимка за какво точно говориш. На оригиналния фар няма никакви ограничителчета отникъде. Като цяло - щом фаровете ти са Депо, се ориентирай към смяна с Валео, защото това Депо (ако изобщо може да се регулира) ще се регулира един път и това ще му е завинаги. Иначе врътките се въртят на принципа на въртенето. На оригиналния фар имаш една единствена възможност за въртене - това е един вертикален винт, на края на който има зъбна предавка към хоризонталния винт, който държи самия рефлектор. За тоя вертикалния се бърка с шестостенен ключ или торкс, едно от двете беше, но не ми се слиза до мазето да снимам, през кръглия отвор на гредата отгоре. Въртиш, въртиш и светлината видимо се движи нагоре или надолу. Докато при регулирането наляво-надясно не е така осезаемо и трябва да направиш много, много обороти, за да се премести с малко.
Коментар
-
Ibiza написа:Tadeli написа:Днес ходих да ми регулират фаровете - по 5 лева на фар в МОДЕРИРАНО - общо 10 лв
Коментар
-
chaveto написа:Ibiza написа:Tadeli написа:Днес ходих да ми регулират фаровете - по 5 лева на фар в МОДЕРИРАНО - общо 10 лвWhiskey написа:Намерих в интернет снимка, че да не ровя под капака.
Коментар
-
Whiskey написа:Колеги, моля за малко разяснение относно регулирането на фаровете по височина. Фаровете ми с Депо, на около 3-4 години. Самата врътка гледам, гледам, не мога да разбера на какъв принцип трябва да я въртя. Има едно да го нарека голямо колелце, което може да се върти, но прави само около 1/3 оборот, има си огрничителчета, пластмсови зъби. Има и отгоре някаква по-малка врътка, но нито знам с какво да я развъртя, нито дали изобщо трябва да се пипа. Та дайте малко акъл, че фаровете ми светят изключително ниско.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар