Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Профилактика на фарове (Bravo/a/Marea);Преработка на схемата

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Принципно ако има изпотяване, това означава проблем с вентилационния отвор на фара, добре е да се почисти. Ако е рефлектор де, лупата не знам дали има такъв отвор

Коментар

ogi28b написа:
      Принципно ако има изпотяване, това означава проблем с вентилационния отвор на фара, добре е да се почисти. Ако е рефлектор де, лупата не знам дали има такъв отвор
      Изпотяването се появи от недостатъчното подсушаване иначе за вентилациония отвор знам и е наред.
      Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
      Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

това с вестника става ли и за фарове с рефлектор?

Коментар

u_bo написа:
          това с вестника става ли и за фарове с рефлектор?
          Точно на рефлектор го правих нали лъзгам и едно Браво 1,4.
          Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
          Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Колеги,някой да знае дали се продават стъкла за фарове.Единият ми фар е със счупено стъкло и много бих искал да си намеря само стъклото!
            Fiat Marea TD100

Коментар

iuly_vn написа:
              Колеги,някой да знае дали се продават стъкла за фарове.Единият ми фар е със счупено стъкло и много бих искал да си намеря само стъклото!
              освен в моргата само за стъкло не се сещам и после лепиш със силикон като не става много хубаво :/
              Renault Clio Baccara 1.8 SPI 90hp
              Бившо: Fiat Bravo SX 1.6 16v 103hp

Коментар

Оф то и аз си пукнах едното стъкло и се чудя продават ли само стъкла...? Иначе фаровете станаха като нови, голям кеф е. Е платих си за умението със спукване на стъклото на първия фар. За втория вече нямаше проблеми, ама то безплатен урок няма.
                Прикачени файлове
                TD_100, че е кръгло число.

Коментар

До колкото знам няма самоп стъкла върви целия фар
                  Subaru B9 tribeca 3.0
                  Peugeot 307 04
                  Ex:Alfa Romeo 1,4 T.Spark 103hp 98''
                  Fiat Brava 1.6 16V 103

Коментар

Dikata_BG написа:
                    До колкото знам няма самоп стъкла върви целия фар
                    И аз вчера направих това упражнение с почистването на моята Мареа,която незнам защо не е с лупи,а със цели рефлектори като на Браво.Левия ми рефлектор беше толкова нагорял отгоре,че като го пипнах и се отвори дупка точно колкото да ми влезе палеца Това вече при разлепени стъкла на фаровете с които си играх цял ден заедно после с отстраняването на гадното черно лепило което остана по стъклото на фара и във пластмасата.Е тази лепкава гадна смес няма чистене,ако не се загрее доста добре като за целта аз ползвах една печка духалка...ма голям зор втори път никога няма да се хвана.Мислех да изкарам този изгорелия рефлектор от пластмасата на фара и да се опитам по някакъв начин да залепя тази дупка,но като почнах да го вадя той се държи на два като ябълковидни болтчета взе та се счупи на две .На другия ден почна естествено ходене по мъките да се търси само НОВ рефлектор,но уви само рефлектор не се предлага,но САМО СТЪКЛО ЗА ФАРА има в по-големите вериги магазини за авточасти,но не си заслужава,защото цената е с 10-20 кинта под цената за нов фар.Например в Евро 07 дето и гайка никога няма да си купя от там,защото съм работил известно време като шофьор и знам за какви ВЪРХОВНИ МЕНТЕТА иде реч ми обадиха цена от 110 лв за обикновен фар и 121 лв за такъв с лупа.Във един друг магазин питах-казаха140 лв колкото и Ауто+.Питах в една морга тука Франц,само за рефлектор,но нямаха и ми предложиха чисто нов фар на цена 100лв.Винаги ми е било чудно в тея морги отде внасят и нови части и винаги с цени под магазинските.Вече се бях видял в чудо откъде да си намеря само рефлектор като бях обиколил всички знайни и незнайни морги в района на Бургас(то пък щот многото морги де общо 5-6 на брой и нищо съществено в тях )Последно в една морга имаше една Мареа с ляв волан и фар със лупа като моята щеше да стане ляв фар-лупа/десен рефлектор ма оня търгаш като ми каза цена 100лв на фара побягнах като попарен.А ве тези моргаджии май съвсем ни взеха за мезе..взеха да искат цени по-големи от магазинските на нов детайл Накрая в една Брава имаше фар със счупено стъкло,който закупих за 10лв заради рефлектора.След много старателно изчистване на този мръсен рефлектор с дестилирана вода от която останаха петна въпреки твъденията на някои,че не оставяла петна ги избърсах лекиииинко с микрофибърна кърпа.Залепих стъклата с безцветен силикон и днес ги монтирах.Нямах търпение да ги пробвам като се стъмни,но същевременно си бях купил едни клеми за акумулатор от 2,50 лв от Кауфленд.Разкарах моите старите и вече новите тъкмо последно притягане им правим те взеха и двете се счупиха Баси и грозните ментета дето продават по магазините.После като ги взех в ръцете си вече счупени...ми те се гънат като локум бе от къв материал бяха направени и аз незнам нещо средно между ефтина ламарина и пластмаса.Ма нищо може да е било за добро понеже още силикона ми се видя недобре засъхнал,а днес валеше и можеше да стане кофти,ако я изкарам от гаража.щЕ използувам темата да питам тука някой ползвал ли е допълнителни халогени С ЛУПИ има едни дето се продават за около 50 лева в Практикер та се чудех как ли може да светят понеже все хвалите тука как светели на Мареа-та лупите.Та мисля,ако има добри отзиви да сложа още едни плюс сегашните стандартни халогенни фарове,които за съжаление светят точно като слаба нощна лампичка на метър пред колата когато карам само на тях и на габарити.
                    EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ

Коментар

Колеги имам спешен въпрос понеже съм започнал да разглабям фаровете...Искам да питам дали рефлектор от ляв фар ще стане за десен?
                      Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI

Коментар

Geraka написа:
                        Колеги имам спешен въпрос понеже съм започнал да разглабям фаровете...Искам да питам дали рефлектор от ляв фар ще стане за десен?
                        Няма да стане колега.

Коментар

Tornado написа:
                          ogi28b написа:
                          Изпотяването се появи от недостатъчното подсушаване иначе за вентилациония отвор знам и е наред.
                          къде се намира този вентилационен отвор
                          Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г

Коментар

alvanovo написа:
                            къде се намира този вентилационен отвор
                            Погледни снимката във водещия пост - елемент номер 7 на фара.

Коментар

Айде и аз да се похваля с новите ми фарове....Равносметката два дни си играх с тия фарове....първият разбира се го пукнах - добре че си намерих за 40лв един, та му взех стъклото....Като цяло направиш ли единият, вторият е като детска игра - него го направих за 2 часа и стана доста по-добре...Десният ми фар се оказа 97’ набор - оригиналният в много лошо състояние.... а другият го сменях миналата година и е 01’ в доста по-добро състояние - особено рефлектора....След като ги почистих решх да ги оборудвам и с нови лампи за късите - Osram Night Breaker по 13лв парчето от магазина в Дианабад....Впечетленията - свети доста по-добре от преди особено с тия крушки светлината е по-бяла....обаче имам огромен проблем с настройването всеки си свети накъдето си иска и май сам няма да се справя с тях....трябва да ида някъде да ми ги настроят или някой колега, който по-разбира да помогне Забравих да кажа - лепилото същото, като на Оги за 8,75лв от Mr. Bricolage....първо търсих в Практикер, ама нямеше. След манипулацията - имам 2 фара с пукнати стъкла - единият от чистенето, а другият от миналата година - ако някой закъса за рефлектори ги продавам....цената ще е символична....За подробности ще пусна една обява в продава Ето и малко снимки:
                              Прикачени файлове
                              Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI

Коментар

лудница

Пич , виждал съм ,но подробно описание като твоито не бях виждал досега ...... така както си описал всичко и дете от децката градина ще го направи прашилно ... много сам ти благодарен .... супер си

Коментар

Working...
                                X