Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пунто 1.7 ТД свети лампа code

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Пунто 1.7 ТД свети лампа code

здравейте колеги.Имах проблем с парното и ми се наложи да свалям таблото.Всичко хубаво ама като го свързах отново таблото и хоп това проблемче ми цъфна като майска роза.Кво става ???.Благодаря предварително.
    PUNTO 1.7 TD

Кодовата защита има връзки на няколко места, при това отваряне на таблото пай не си сложил някоя връзка като трябва, би трябвало да изгасне лампата веднага след като провери че кода е правилен и разрешава паленето и т.н. на двигателя и там още едни неща. Не ми казваш като ти свети лампата - можеш ли да палиш колата, караш ли я , всичко работи ли си ?? Или само е лошо контакт който предизвиква тази лампа да светне - демек утечка и светване, което пък трябва да е по слабо от нормалното светене ..... дай малко повече инфо, и може да ти пратя схема на тая защита - къде е вързана.
    Fiat Palio Weekend TD70
    ПО ВАЖНОТО ОТ РАЗДЕЛ "ДИЗЕЛ"

Коментар

И аз имам същият проблем...Свети ми CODE и не се показва идикатора за свещите и като завъртя, върти но не иска да запали...Все едно не си изключил ИМОБИЛАЙЗЕРА !!!!Как е възможно да се оправи на место...Няма как да я закарам да я вият на диагностика ...?? Мерси предварително !!!
      Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD `02
      Fiat Punto 1.2 16v LPG

Коментар

Ако някой има опит с това и може да предложи начин за решаването му,или поне да се пробва да се реши на място нека сподели ...Мерси !!!!
        Fiat Punto 1.2 16v LPG

Коментар

Две такива Пунотота съм ги лекувал от този проблем ама много радикално - с една голяма отверка и чук се разбива пластмасовия електронен блок на нафтовата помпа и се подава директно захранване на вентила. Някой може да знае и по елегантни методи.

Коментар

Ето и отговора... трябва само малко да се потърси....хайде на готово, ама да не се свиква така:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=20124
            A20DTH ЖТД ама не баш
            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Прегледал съм всичките мнения по въпроса,включително и това...На мен ми се случва за 2ри път...Първият път действах с + към клапана .... и трябва постоянно да е вързан докато работи колата...ина4е ако се прекъсне пак изгасва....Искам да попитам как мога да го махна тоя ТЪП Заводски имобилайзер !!! :
              Fiat Punto 1.2 16v LPG

Коментар

Ами значи много не си чел между редовете.Не си ли чувал за реле? То ще ти реши проблема
                A20DTH ЖТД ама не баш
                1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Working...
                X