Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Някой знае ли къде се намира релето за късите?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Някой знае ли къде се намира релето за късите?

Реле означено като елемент номер 5 от окабеляването на фаровете? виждал ли го е някой изобщо?
    Прикачени файлове

Мисля, че релето 5 е за късите светлини и е зад жабката, около контролера за централното заключване.
    Alfa Romeo 146, 1.4, TS, 16V, '97

Коментар

колега, вярваш ли ми че от три дни чета и препрочитам схемите - или аз съм сляп, или релето го има само теоретично! има го в схемата на фаровете, но го няма означено на НИТО една рисунка на автомобила, или тази на която го има, е единствената която аз нямам. сега пак ще гледам окабеляването, дано го срещна някъде. виж как е дадено - някъде около JUNCTION UNIT, или над него...нищо, ако трябва ще го хвана по жицата, но ще го намеря, стига да го има!

Коментар

Не съм сигурен, само предполагам, че реле 5 е зад жабката, защото там се намира реле 32 за фаровете против мъгла. В крен случай тръгваш по жиците, но са бандажирани и е трудно проследяването.

Коментар

за мъгла релето е там, имам го поне на 5 картинки, но "мойто" - цъ.

Коментар

Защо не опиташ да напипаш това реле по "цъкането" при включване и изключване на късите?

Коментар

ами колега цъкане не чувам, или поне досега не съм чувал, но може би и защото не ми е трябвало да го чуя, после обаче ще се опитам да го хвана по цъкането. а там дето са предпазителите е да си е*е майката - сичко е нагъчкано като за последно. не мога дори да бръкна и да хвана реле 317, което е едва ли не пред мен.

Коментар

Както се вижда от картинката релето се намира отдясно на блока с предпазителите ...

Коментар

Re: Някой знае ли къде се намира релето за късите?

Не се отчавай ами сам си го потърси.И не вярвай много на схемните.И аз като тебе реших да питам тук във форума и едва не ме изядоха с парцалите като им обеснявам че даже ми се разминава цветовата маркировка на окабеляването.Гадните италиански инжинери си имат тоя гаден навик да правят промени които никъде после не се отразяват.Това е от мен човек които повече от четвърт век си е вадил хляба с жици и токове.Запрятай ръкави и действай по метода на пробите.
                  BRAVA 1.4 12v - 1998г.

http://vbox7.com/play:124bedab

Коментар

...а просто искам да го пръсна с контактен спрей, за да знам че и там загубите са сведени до минимум....

Коментар

Working...
                    X