Пичове имам един въпрос. В момента имам само 2 говорителя в колата на предните врати. Отзад нямам и на таблото нямам. Значи касетофона разбрах, че е двуканален и за сега не съм решил да го разкаравам, та до него в евробуксата стигат кабели от колоните на вратите и кабели от колоните на таблото. Махнах решетките на таблото под прозорците и гледам, че отвора е някъв супер странен, нито елипса нито кръг. Някой сменял ли ги е тия колонки и какви са подходящи за там? Без да се налага модифициране Другото което искам да питам е колоните по магазините с такива буксички ли се продават, с каквито завършват кабелите в бравата или трябва да се запояват. Благодаря за отговорите
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какви говорители се слагат отпред на таблото
Collapse
X
-
до колкото знам на брава и на браво са двукомпонентни предната линия. демек във вратите ти са среди а пиштялки отгоре. качвах се в едно браво и така бяха вътре фабрично сложени. но нека колегите със брава да потвърдят за да не те излъжа без да искам.УСПЕХФиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
----------------------------
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
-
Днеска свалих кората на врата да видя вътре какво е положението. Фабричните колони са доста зле. Някви Nokia...... Made in Germany Та май ще трябва и за вратите да купувам. Изчетох темите които намерих с търсачката, но никъде не намерих отговор на въпроса си - какви колони могат да паснат отпред на таблото под стъклото, без да трябва да модифицирам нищо, защото формата на отвора е няква шантава нито елипса нито кръг.Fiat Brava 1.4 97
Коментар
-
във вратите са 5 на 7 инча колоните.оригинално се вгражда Нокия /2 модела/и повечето са вече изтърбушени на 10 тата година.По принцип се намират такива колони но цената на комплект маркови стига до около 100 лева.По евтин вариант е да избушиш старите колони и да им присадиш едни 13 см .Идеята е да се ползват оригиналните калъпи от Нокиите иначе надали ще намериш по магазините.А за таблото .....там си присаждаш пищялки /според джоба/Мога да ти препоръчам да си сложиш Херц или Пайнер-те наистина са качествени и съотношението цена/качество е най приемливо.А за задните колони -размера е 10 см и са като екстра /ако така е поръчана колата от завода/.Моето скромно мнение е че ако искаш малко по така музичка......инвестираш 20 или 25 см задни колони монтирани на кората.Предните остават само за фон поздрави от ВарнаФИАТ БРАВО 1.4-ГОЛЕМИЯ МОТОР
Коментар
-
4i4oico написа:във вратите са 5 на 7 инча колоните.оригинално се вгражда Нокия /2 модела/и повечето са вече изтърбушени на 10 тата година.По принцип се намират такива колони но цената на комплект маркови стига до около 100 лева.По евтин вариант е да избушиш старите колони и да им присадиш едни 13 см .Идеята е да се ползват оригиналните калъпи от Нокиите иначе надали ще намериш по магазините.А за таблото .....там си присаждаш пищялки /според джоба/Мога да ти препоръчам да си сложиш Херц или Пайнер-те наистина са качествени и съотношението цена/качество е най приемливо.А за задните колони -размера е 10 см и са като екстра /ако така е поръчана колата от завода/.Моето скромно мнение е че ако искаш малко по така музичка......инвестираш 20 или 25 см задни колони монтирани на кората.Предните остават само за фон поздрави от ВарнаFiat Brava 1.4 97
Коментар
-
ами всякакви можеш да сложиш -трябва да се съобразиш с размера само/вкарай малко въображение и творчество :D /Горе има буксички ама няма да намериш такива най вероятно-затова режеш буксите и запояваш пищялките направо към кабелите...........толкова ли е сложно. А относно модела -монтирал съм и Блаупункт и JBL i Pioneer и ментаци .Айде да ти издам аз как съм монтирал такива пък ти после ще почерпиш JBL-монтират се посредсвом една пластмасова планка в която е гнездото за пищялката.........намира се в комплекта /цена 95 лв/ при Pioneer е същото с подобна планка която пак е в комплекта/цена около 90 лв/При ментаците монтажа е почти същия но там има и двойнозалепваща лепенка/която не държи на топлина/ Другия вариант е да ги захванеш на декоративните капаци посредством поялник с топло лепило/цена на ментраците до 10 лв/.Това е в най общи линии за монтажа им поздрави от ВарнаФИАТ БРАВО 1.4-ГОЛЕМИЯ МОТОР
Коментар
-
lunafiatik написа:Rokambol Доволен ли си от hertz-a ?А за предните на таблото ако купя някви малки 8см примерно дали ще могат да се закрепят?
Коментар
-
Благодаря ви за отговорите. Колегата 4i4oico каза, че е монтирал отред JBL с някви планки ама 95лв за пищялки........ Няма ли по евтин вариант без да трябва да режа и преправям. И повтарям, че става въпрос за предните пищялки на таблото. За вратите ми е ясно.. Съжалявам ако ставам нахаленFiat Brava 1.4 97
Коментар
-
Humppa
Колега, можеш ли снимка да пуснеш на тези инчанчени отвори за предните говорители? Да добием и ние представа за тях, дето не сме си човъркали по/д таблото
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар