Та значи проблема тръгна от нежеланието на перката да включи, дори и на 2-та чертичка над средата. Първо си помислих, че е от датчика и съответно го смених. Да ама пак не иска да тръгне перката. След това свалих буксата, която влиза в датчика и извадих клемите. Едната е маса а другите 2 предполагам са за 2-те скорости на вентилатора. Значи да уточня, че реостата, който е в долния край на радиатора ми е шунтиран и 2-та кабела са свързани без него. Та като свържа масата с едната клема вентилатора си тръгва без никакъв проблем, чува се и релето че щраква, но като свържа другата клема с масата излизат страшни искри, вентилатора пак завърта обаче става напечено в буквалния смисъл, клемите се нагряват така, че не можеш да ги пипнеш с пръст. След като проверих веригата надолу установих, че почти всички букси са разтопени, после свалих всички кабели и презапоих връзките им обаче никаква промяна. Та въпроса ми е къде може да е проблема? Ако изолирам проблемната клема и на датчика подам само едната и масата дали ще включва перката? Ако някой е имал подобен проблем или предполага къде може да е причината моля да сподели.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за вентилатора на радиатора?
Collapse
X
-
munkata написа:искам само да разжиеш капа4ката на радиатора жаж запалено полойение, и да е загрqла колата и да ми кайеш дали надужа, защото и аз имах сащиq проблем!!!, загрqжаше ми и на мене, но же4е q опражих.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
munkata написа:tctcttctc... opravi li go tova BravoFiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Не го прави нарочно - просто му виж ника и не очаквай да спре да пише на маймуница...Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
munkata написа:Oправих го НикМар, няма проблеми.Мерси все пак. Просто не се бях занимавал с това и незнаех 4е даржат толкова на тая кирилица. Поздрави на женшен73!!!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар