ogi28b написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Трети стоп на Брава с диоди - направен, монтиран, работещ
Collapse
X
-
ogi28b написа:bellew написа:Ще публикувам дневни и нощни снимки да се види как изглежа, само че търся втори човек или тухла да натиска педала на спирачкитеFIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
@Spark да не са RGB диоди ? Щом са с 4 крака тази мисъл ми навява в главата ... Те ако са такива, защо не се направиш на голфаджия и да си сменяш цвета им с едно копче ? :D Браво, добре си го замислил, само да видим как ще свети, защото нали това е основната идея ... А за снимките - ако искаш да стават по-хубави снимки снимай малко по-отдалече, защото явно телефона/фотоапарата с който си ги снимал не може да фокусира на толкова близко разстояние ...
Коментар
-
Мисля че ще има полза да се знае как се смятат резисторите за диодите , въпреки че има сайтове за целта.Значи ако искам на мястото на крушка 12 волта да монтирам диод, избирам подходящия диод, и гледам какво пише на него - напрежението му задължително , и големината на тока който протича през него. Приема се напрежението на акумулатора е 12 волта. Да предположим (съвсем примерни числа!) че съм взел диоди работещи на 3.6 волта и тока през тях е 20 милиампера. Какъв резистор ни трябва? Такъв, че като пуснем останалите от 12 - 3.6 = 8.4 волта, през него да преминат 20 милиампера.Напрежението на акумулатора минус напрежението на диода, цялото разделено на тока през диода = съпротивлението на резистора , който търсим.(Ua - Ud) / Id = RВ нашия случай сметката показва 420 омаТака като пуснем 12 волта на последователно свързани диод и резистор, на диода ще паднат 3.6 волта, на резистора 8.4, при 20 милиампера това дава мощност на диода от 0.072 вата, на резистора - 0.168 вата, общо 0.24 вата, или сметнато по друг начин: от всичките 12 волта, при 20 милиампера (12*0.02=0.24) = 240 миливата.Ако вземем 10 диода по 1.2 волта (не знам дали има такива) , вероятно е достатъчно да ги свържем последователно...
Коментар
-
Interceptor написа:bellew написа:Ще проверя какво се намира по магазините за електронни компоненти. Надявам се да намеря подходящ размер който да минава през отворите на оригиналната пластмаса. Останалото е резистор/и и запояване.Fiat Brava SX 1.2 16V 82 h.p.
Когато целта е всичко и пътят е без значение!
Коментар
-
dudulia написа:А какво ще стане,ако навържем 4 диода по 3,5 волта,последователно и ако ги групирам в групи без сзпротивления? 4х3,5=14 волта,при 13,8 в момент на зареждане,работещ двигател?Fiat Brava SX 1.2 16V 82 h.p.
Когато целта е всичко и пътят е без значение!
Коментар
-
dudulia написа:А какво ще стане,ако навържем 4 диода по 3,5 волта,последователно и ако ги групирам в групи без сзпротивления? 4х3,5=14 волта,при 13,8 в момент на зареждане,работещ двигател?Fiat Ritmo 105TC
1600cc 105к.с.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар