Днес си разглобих третия стоп по постовете във форума. Озорих се докато сваля кората, но това няма значение.Та идеята ми дойде след като разбрах, че съм си купил крушки, които не стават за третия стоп.Ако някой се е пробвал да направи такова нещо нека да сподели малко опит.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Трети стоп на Брава с диоди - направен, монтиран, работещ
Collapse
X
-
MartoModev написа:Ами и моят не свети.Когато го свалих бяха изгорели всичките,а самата лента беше окислена.Смених крушките и почистих лентата и беше ок няколко дни и после пак спря да свети.А цял стоп нов е от порядъка на 120лв.А на лентата с крушките е около 70лв.Space Star 1.9 DID
Коментар
-
Не говоря за крушки - говоря за LED. От горната снимка/тема съм се ръководил при разглобяването. Темата я пуснах защото единственото което намерих в търсачката за "диод" което се отнася до стопве беше препратка към Рено форума.Отделно някой беше снимал една Брава със сини светлини на третия стоп, което според мен не може да стане с лампички - само със сини диоди от типа на тия по чистчките на гоуфовете. Аз не иска да са сини, а примерно бели или червени (белите предполагам ще са по ярки). Идеята е, че веднъж като сложа диоди, няма да ми се налга повече да се занимавам с този стоп, защото диодите (доколкото ми е известно) имат много по-дълъг живот от лампичките (да не казвам че са вечни).
Коментар
-
bellew написа:Аз не иска да са сини, а примерно бели или червени (белите предполагам ще са по ярки). Идеята е, че веднъж като сложа диоди, няма да ми се налга повече да се занимавам с този стоп, защото диодите (доколкото ми е известно) имат много по-дълъг живот от лампичките (да не казвам че са вечни).Stop giving directions, just say "Follow me."
Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit
Коментар
-
bellew написа:Не говоря за крушки - говоря за LED. От горната снимка/тема съм се ръководил при разглобяването. Темата я пуснах защото единственото което намерих в търсачката за "диод" което се отнася до стопве беше препратка към Рено форума.Отделно някой беше снимал една Брава със сини светлини на третия стоп, което според мен не може да стане с лампички - само със сини диоди от типа на тия по чистчките на гоуфовете. Аз не иска да са сини, а примерно бели или червени (белите предполагам ще са по ярки). Идеята е, че веднъж като сложа диоди, няма да ми се налга повече да се занимавам с този стоп, защото диодите (доколкото ми е известно) имат много по-дълъг живот от лампичките (да не казвам че са вечни).
Коментар
-
bellew написа:Ще проверя какво се намира по магазините за електронни компоненти. Надявам се да намеря подходящ размер който да минава през отворите на оригиналната пластмаса. Останалото е резистор/и и запояване.Fiat Brava SX 1.2 16V 82 h.p.
Когато целта е всичко и пътят е без значение!
Коментар
-
Ако не можеш да се справиш с R=U/I, тo тук може да сметнеш какво съпротивление ти трябва (указва и начина на свързване)http://ledcalc.com/Днес цял ден обикалях и не можех да намеря лампички за таблото, че имам 4-5 изгорели. Познайте с какво ще ги заменя :DAlfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Коментар
-
Баща ми го направи с диоди, че е на ТИ с електрониката. Диодите са червени силносветещи... едни квадратни, с по 4 крачета са. Направи цяла платка. Какво смята той си знае, направи го само с два резистора. Ако правим среща скоро може да видиш как свети стопа. Като току що излязал от завода еFiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
Третия стоп е готов, малко се забавих с реализацията ама все няма време. 10 диода (но не от най-силните) по 0.22 лв, два резистора от по 1 KOhm (изпаднаха от някъде) и млако жица.Най-лошата част стопа ми е страшно прегорял от слънцето, при свалянето се счупи, залепих го. При поставянето се счупи почти на същото място, но не където го бях залепил, гадна работа.П.П. Снимките са ужасни
Коментар
-
да , наистина буса е супер фокусиран!! да споделя опит - на моя трети стоп лампиччките си светят коя когат си иска, обикновено поне 8 работят след като се запознах с начина им на свързване към пистите от темата на Pecho, (нали правилно съм разбрал че не са запоени, а само притиснати?) смятам, че това притискане веднъж лови, веднъж не, и затова понякога ми светят всички, понякога по-малко.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар