Първо проблема. Още като взех колата ми направи впечатление, че от време на време светват лампите на ABS-a и тази за ниско ниво на спирачната течност. Казах си някой от датчитчик е взел да си заминава и/или течността е малко. Купих спирачна течност и долях до максимума, но лампите пак светват и изгасват когато си искат. Последната диагностика откри "Слаба маса на ABS-a и/или неизправно реле."Днес ми остана малко свободно време, разхвърлях карантията и почистих със шкурка контактите на всички релета и предпазители, до които успях да се докопам.Като начало проблема изчезна. Но след 30 км. пак светнаха двете лампи.Сега се сетих, че не проверих масата, която отива към ABS-a, и която трябва да е тук:Ще имам работа за утре Въпросите ми са два:1. Защо заедно с лампата на ABS-а светва и тази за ниско ниво на спирачната течност?2. Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем, за да сподели ако има някакъв пиниз, че да не се ровя на сляпо?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ABS - грешка в EBA ПРОБЛЕМЪТ РЕШЕН!
Collapse
X
-
gamma написа:Диагностиката показа проблем с масата или релето...Къде се намира този компютър?FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V
Коментар
-
А случайно да си забелязал, след угасване на лампата за ABS, да ти сработва безпричинно ABS-a (при леко натискане на спирачката, педала почва да вибрира)?Защото както бях споменал в темата която пуснах, при мен проблема беше подобен, но се наблюдаваше и това явление.На диагностика така и не се реших да отида (35 кинта ми се струват малко множко за едно закачане на компютър) и използвах метода на колегата lov (замерване на съпротивлението на датчиците).Резултата отчупено парче и прекъснат кабел на датчика на предното дясно колело.Настоящата - Ford Focus ST
Бившата - Bravo GT - мъничко, черничко, тук - там стъпва ...
Франкенщайн - R.I.P.
Fiat Ducato Heku Wohnmobill 530 '87 - НАБОРЪТ
Коментар
-
Grancharov написа:gamma написа:Диагностиката показа проблем с масата или релето...Къде се намира този компютър?Korun написа:А случайно да си забелязал, след угасване на лампата за ABS, да ти сработва безпричинно ABS-a (при леко натискане на спирачката, педала почва да вибрира)?Korun написа:Защото както бях споменал в темата която пуснах, при мен проблема беше подобен, но се наблюдаваше и това явление.На диагностика така и не се реших да отида (35 кинта ми се струват малко множко за едно закачане на компютър) и използвах метода на колегата lov (замерване на съпротивлението на датчиците).Резултата отчупено парче и прекъснат кабел на датчика на предното дясно колело.Alfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Коментар
-
Светват и двете просто като предупреждение!!! Щом светне лампата на АБСа тои вече не работи!!! Можеш да пробваш особено в твоя случаи! Само да допълня ако ще пробваш пробваи при по голяма скорост при скорост под 30км/ч АБСа на която и да е кола не работи( и аз незнам защо между другото )!А относно релетата те са доста повярвай ми!! Вътре в самия блок на АБСа също има една платчица и там също има реленца! Като пример там е релето на магнетвентила на АБСа! И доколкото знам аз тая платчица вътре е бая усукана двуслоина незнам си каква там сгъната с някви термо споики и силикони!!!
Коментар
-
Дали при него, или при някой друг, тя все тая. Верно, има софтуер, ама какво и теб те прати да се спасяваш сам.Имаше едно момче при Кафеджиев (беше преди това в Пежо), което след диагностика се наемаше и да проследява съобщението и да прави ремонт, ама и той напусна.FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V
Коментар
-
Работата май отива на зле... Вчера тръгнах да меря датчиците и или всички са думнали, или аз не правя нещо както трябва. Според колегата lov, съпротивлението трябва да е 1.2 ком., а при мен няма датчик, който да дава под 1 Мом. До толкова ми стана тъпо, че тръгнах да проследявам дали меря точно това, което трябва. Е, няма грешка.Дайте още някоя идея преди да се нахвърля да купувам/правя четири нови датчика.Alfa 159 SW 2.4 Ti
Коментар
-
Накладките са добре. Оня ден ги проверявах и имат още 8 - 9 мм. Колата спира перфектно. Още не мога да и свикна и често се случва да "набия едни яки кучки" Би ли споделил какво общо има този кабел с ABS-a?Alfa 159 SW 2.4 Ti
Коментар
-
При износена накладка, която е отчетена от датчика, спирачната система по дифолт може да предупреждава че и с ABS колата няма да има правилна работа при спиране. И автоматично да светва лампата на ABS-а. Съшо така ако розетките на ABS-а, които се намират в главините и са запълнени частично от кал и мръсотия също показват на компютъра че няма налични данни и ABS-а отказва да работи. Решетките са и на 4-те колела. Провери ли жичките на датчиците в колелата, да няма разкъсана и да се допира някъде по главината?
Коментар
-
pugsy написа:idm написа:....... Само да допълня ако ще пробваш пробваи при по голяма скорост при скорост под 30км/ч АБСа на която и да е кола не работи( и аз незнам защо между другото ).........http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
FIAT Punto 02' 1.9 JTD
FIAT Punto 99' 1.7 TD
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар