Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Видеонаблюдение-предложете самоделка

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Видеонаблюдение-предложете самоделка

Става въпрос за:Надраха ми Пунтото пред нас.Замислям се да сложа някаква камерка.Разполагам със РС-да записва.Порових за програмка,но все разни за няколко дни работещи ми попадат.Някой ако е правил нещо подобно,моля да сподели.На 3 етаж съм,колата е под терасата.Знам,че фирмите правят всичко но тук ми трябва нещо ефтино и непретенциозно. Моля само за смислени отговори.

Asus video security Работи безпроблемно и има интересни настройки вкл. да записва само когато засече движение. Не знам обаче дали ще стане за камерата с която разполагаш. Трябва да се пробва.Ако не можеш да намериш програмчето - кажи ще ти я пратя.
    Alfa 159 SW 2.4 Ti
    Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
    "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

не знам с каква камера си, но аз съм с Havit ... За 30 лв има си функцията при движение да записва определено време и/или да ти пусне аларма на тонколоните на компютъра ! Когато на чинкуечентото ми бяха счупили огледалото и аз бях направил така, но понеже съм на 8мия етаж - сложих камерата на статив, пред нея бинокъл плътно и всичко обвито в тиксо ... но после разтурих всичко, защото никой не пипна колата дни наред а не можех да го оставя така ... а и през нощта много гадно снима камерата... Ако можеш да си осветиш колата с инфрачервени лъчи - това също няма да е проблем ...

Коментар

Камера още не съм купил умишлено,докато не съм наясно как да стане.Програмката предложена от gamma изглежда добра.Проблем ще е и удължаването на кабелчето-нали все пак ще трябва да се изнесе камерката.

Коментар

Има и вариант да си купиш една черно-бяла или цветна камерка (20-30 лв)и директно да я свържеш към видеото (ако разполагаш с такова). Лошото е,че ще си ограничен до 4 часа (май толкова бяха касетките)В допълнение може да си вземеш един wireless receiver, за да не опъваш кабели,ама отиваш към 100лв.Другия вариант е на РС-то да записваш с уеб камера (може да не правиш видео,което само ще ти гълта място на харда, ами само снимки през 1 секунда примерно,софтуерите си имат такава опция)Цифров фотоапарат който да записва снимките на харда (но май малко моделимогат това)за друго не се сещам сега.
          Ex Fiat 126P
          Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
          Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
          Alfa Romeo 147 1.6 TS
          Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

Камерата през кондензатор 10µF и директно подаваш на телевизора. ТВ черно-бели има за 40-50лв на метро. Камета черно-бяла - 30-40лв ако не ме лъже паметтаВарианта с УЕБ камерата не го виждам, тъй като на повече от 2-3 метра не може да фокусира и файловете стават обемни.Не виждам смисъла от камерата. Ако е комшия злосторника добре, ама иначе .....
            Fiat Brava SX 1.2 16V 82 h.p.

Когато целта е всичко и пътят е без значение!

Коментар

черно-бялаhttp://www.pazaruvaj.com/kameri-za-n...p16094979.html
              Ex Fiat 126P
              Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
              Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
              Alfa Romeo 147 1.6 TS
              Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

Колега,трябва колата да е осветена иначе няма да направиш никакъв запис.Евтините камери имат изискване минимална осветеност на обекта от ??? лукса(зависи от модела) иначе записът не е на фокус и едва ли ще видиш лицето на извършителя. Скъпите модели снимат в инфрачервения спектър и не е необходимо никаква осветеност на обекта за да станат прекрасни снимки.Обемен датчик за да снима само когато има движение също е препоръчителен-ти обаче търсиш евтин вариант.Моето мнение: Сложи една от тези лампи с обемен датчик които светват като има движение. Трябва да е достатъчно да уплаши хлапетата които сигурно са истинските извършители на тази простотия.

Коментар

lubobg написа:
                  Колега,трябва колата да е осветена иначе няма да направиш никакъв запис.Евтините камери имат изискване минимална осветеност на обекта от ??? лукса(зависи от модела) иначе записът не е на фокус и едва ли ще видиш лицето на извършителя. Скъпите модели снимат в инфрачервения спектър и не е необходимо никаква осветеност на обекта за да станат прекрасни снимки.Обемен датчик за да снима само когато има движение също е препоръчителен-ти обаче търсиш евтин вариант.Моето мнение: Сложи една от тези лампи с обемен датчик които светват като има движение. Трябва да е достатъчно да уплаши хлапетата които сигурно са истинските извършители на тази простотия.
                  Съгласен съм, обаче примерно на съседа лампата я счупиха на втората вечер. Сложи си пак лампа и до нея имитация на камера(~10лв) и никой не пипна колата повече. П.П Обемния датчик не хваща на повече от 3метра, на по-скъпите модели стига до 20метра.

Коментар

Working...
                  X