Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Sony говорителят ми се скапа

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

така, така...
    Rokambol написа:
    След като не ти се дават средства за маркови говорители, купи си БГ, за твоя клас радио ще останеш доволен. Колкото до Сони, много сериозна фирма, но ти си извадил "късмет". Случва се.
    Какво значи маркови? Сони не са ли марка?Единствените ми претенции са, че колонките не издържаха по-малка мощност от предписаната им.Сега си взех Hertz и не издават гадни звуци .Толкова по моя въпрос , за усилватели вие си се разбирайте
    Brava 1.6 16V 103hp

Коментар

steven написа:
      Сега си взех Hertz и не издават гадни звуци .
      Е тва е Не си сгрешил и се вижда, че си доволен Със здраве да си ги слушаш

Коментар

сложете си едно усилвателче или много хубав плеър и тепърва ще видите какво могат HERTZ не, че не съм им фен, но моите са HERTZ всичките. елипсите си ги слушам на едни по-обикновен и стар SONY CD с MP3 и като ги сложих на едно обикновно усилвателче просто не можех да повярвам на ушите си. свирнаха 2 пъти, ако мога така да е изразя, по-хубаво. така че ако някои му се отделят 60-70 лева за маалко по добра музика и има колони HERTZ може само едно АМП-че да им сложи и ще остане много доволен.УСПЕХИ
        Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
        182A4.000 IAW49F
        LPG - Lovato EasyFast
        ----------------------------
        "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

Е не’ам думи.Днес левият (Сонито беше дясното) Hertz почна да пращи постоянно - не само при бас.Сега ще сложа здравото Сони на негово място... голям купон.Не знам какво става ама си е .....Между другото като откачах колонките открих, че радиото се усилвало до 62, а не до 50. Аз най-много съм го пускал на 40. Абе просто не знам.. ще взема някой път да дойда на среща да ви покажа тоя феномен Пък и не слушам неща със силен бас... верно, че слушам дандании, ама нали уж басовете са слабото място на говорителите Най-якото от цялта работа е, че предните "stock" колони изобщо нямат грешка PS: Проблемът беше от кабелните обувки, като взех да ги сменям го оправих. Hertz-a си е наред. При Сонито си беше колонката.
          Brava 1.6 16V 103hp

Коментар

Въпреки, че темата е много дърта вече, искам да кажа, че повече Hertz никога няма да си купя! Не стига, че са по-скъпи от SONY, продават се без абсолютно никаква гаранция (105лв отидоха на кино), по-маломощни и по-малки, не стига, че баса им е смешен, ами на всичкото отгоре единия прекъсна вчера. Свалих го, мерих го, няма никой Сега ако някой ми намери модел на SONY 5"/7", хич няма да умувам. Но май такъв няма, остава да се доверя на JVC или LG, щото освен Hertz, никой производител няма този размер P.S. Говорителите са на няма и два месеца. По параметри отговарят напълно на мощността на CD-то. Вярно, аз музика слушам само на МАХ, но такова чудо не съм преживявал. Разбити говорители - да, но след години работа.Ей за това недоразумение става дума: http://www.aval-bg.com/catalog/displ...style_id=533А това са задните (имат невероятен бас): http://www.aval-bg.com/catalog/displ...yle_id=754От това някой има ли впечатления: http://www.aval-bg.com/catalog/displ...ubstyle_id=575
            Fiat Marea 1.8i 16V
            Fiat Tipo 1.4i 8V
            Fiat Punto 1.6i 8V
            www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Така става като се прави музика с 200 лв.Опитайте с 2000-3000 лв да разберем тогава резултата.
              Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
              Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Мисля, че след като на тонколони не се дава гаранция, е логично и за говорители да е така. Кой ще гарантира, че примерно 20-ватов говорител няма да го издухаш на 300-ватов усилвател. Така че е повече от логично за тези неща да няма гаранция. Слушаш, ако ти харесва, купуваш и дотам е гаранцията.
                Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

ами колони MAGNAT добри ли са ?
                  Fiat Bravo '95, 1.8 16v

Коментар

sugarboy написа:
                    Мисля, че след като на тонколони не се дава гаранция, е логично и за говорители да е така. Кой ще гарантира, че примерно 20-ватов говорител няма да го издухаш на 300-ватов усилвател. Така че е повече от логично за тези неща да няма гаранция. Слушаш, ако ти харесва, купуваш и дотам е гаранцията.
                    Това е вярно, но говорителите на SONY са с една година гаранция.
                    Tornado написа:
                    Така става като се прави музика с 200 лв.Опитайте с 2000-3000 лв да разберем тогава резултата.
                    Точно така и ще направя, но когато си купя кола за 50 000лв. Иначе музиката става по-скъпа от колата :P
                    Fiat Marea 1.8i 16V
                    Fiat Tipo 1.4i 8V
                    Fiat Punto 1.6i 8V
                    www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Здравейте година по късно Вече и двата Херца DCX-130 сдадоха багажа Първо единият почна да прекъсва, както на колегата Rokambol. Установих, че е от лоша връзка на говорителя с контактната пластина (дето се закачат кабелните обувки) и презапоих един проводник - оправи се. След време пак почна да си пращи по малко, след още 2 месеца и другия почна да пращи... стана непоносимо и в момента съм ги изключил.Та аз пак ще си търся говорители... дали има някъде магазин, който да дава някаква гаранция? Баси, това е просто едно тъпо радио, омръзна ми вече...
                      Brava 1.6 16V 103hp

Коментар

steven написа:
                        Здравейте година по късно Вече и двата Херца DCX-130 сдадоха багажа Първо единият почна да прекъсва, както на колегата Rokambol. Установих, че е от лоша връзка на говорителя с контактната пластина (дето се закачат кабелните обувки) и презапоих един проводник - оправи се. След време пак почна да си пращи по малко, след още 2 месеца и другия почна да пращи... стана непоносимо и в момента съм ги изключил.Та аз пак ще си търся говорители... дали има някъде магазин, който да дава някаква гаранция? Баси, това е просто едно тъпо радио, омръзна ми вече...
                        Мини на по-големи говорители и ще получиш по-качествен и силен звук!
                        Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

steven написа:
                          мда много хора се опитват да получат силен и плътен бас от обикновени колони. да кажа на колегата че тези 13ки пише че са 40 вата но ако усилиш от касетофона ниските може да го изгориш дори с под 20 вата касетофон. съвременните СДта на които пише че са 4х50 реално са 4х22-26 в най добрият случай. аз лично бях в началото с един фабричен касетофон от Голф3 и тои беше реални 2х20 и учудващо мощен тонкоректор,тоест ще рече че с много дезцибели вдигаше ниските. при повечко усилване и имайки се предвид че все пак това са 13см говорители и продължителна работа ще ги стопиш като стой та гледай. според мен рецептата е да не се усилват ниските и колкото по малак е диаметарана говориля толкова повече да се оряават. и друговажно, ПЛС не си оставяйте говорителите непокрити,иначе след едно прекарано лято и мембраните отиват директно за кофата. на мен ми излезна за елипсите към 40 лева само системата за покриване. хем да не заглушава звука хем да не ги пече цяло лято сланцето. а и джамбазите не им фурлят око.
                          182A4.000 IAW49F
                          LPG - Lovato EasyFast
                          "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

Ewing, тия говорители не трябва ли да имат нещо като филтър (кондензатор?), което да ги предпазва от такова нещо? Щото аз елипси и за 300 лева да взема ако се опитват да вършат работата на woofer сигурно пак ще се развалят.Общо взето с оригиналните размери на говорителите да забравя да си усилвам радиото над средата ли?
                            Brava 1.6 16V 103hp

Коментар

не естествено че не трябва да забравиш за усилване но просто по хубавите говорители че държат и на по голяма мощности и най-вероятно че изработката ще е по хубава...надявам се иначе не нямат филтър имат само между ниски и среди или между високите и останалите.по принцип това ограничаване е хубаво да се прави от касетофона или усилвателя посредством HPF (high pass filter).хубаво е на говорители на които има дават някакви честотни характеристики да не се пускат извун тях. демек на тези 60херца да не се надуват на бас колкото могат да носят.
                              182A4.000 IAW49F
                              LPG - Lovato EasyFast

Коментар

Днес си нямах работа и взех да ги разгледам тия Херцове, дето ги откачих.Проблемът пак е в спойките, иначе си работят чудесно. Явно не държат много на вибрации Тоя проводник на картинката какво точно представлява, някой знае ли?
                                Brava 1.6 16V 103hp

Коментар

Working...
                                X