Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Sony говорителят ми се скапа

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Sony говорителят ми се скапа

В колата съм с радио PIONEER DEH 2920MP, а задните ми говорители са Sony XS-A1327. Единият говорител след 1 месец работа започна при силен бас да издава пукащ звук (четох, че нещо мембраната правела по-голям ход от нормалното). Радиото го усилвам най-много до 40 от 50 и не включвам LOUD режима, щото звукът се изкривя. Тея говорители ги дават 30W, а радиото 22W.Предните говорители не съм ги сменял като взех колата и не ги знам - на тях пише само Made In Germany, но свирят прекрасно.Понеже не съм фен на Sony, нямаше как да изпусна повода да се оплача А ако някой има някакви предложения за говорители 13см, щото нямам представа какво да си взема сега.ПС: ето това са предните говорители, дето си бяха с колата
    Brava 1.6 16V 103hp

http://www.aval-bg.com/catalog/displ...ubstyle_id=297

Коментар

Добре де, 145 лв, 70W... това ясно, че няма да прави проблеми, но все пак това радио нали се води нисък клас - няма смисъл да взимам говорители, дето никога няма да се използват дори на 2/3 от възможностите им Предполагам, че същата работа ще свършат и тия 40W 60лв? Аз щото основно по това се ориентирам - ватовете да се покриват и цената да е нормална, но явно не е достатъчно
      Brava 1.6 16V 103hp

Коментар

Това ти е достатъчно:http://www.aval-bg.com/catalog/displ...44Просто ти дадох повече възможности, пък ти да си решиш за цена. Каквото и да вземеш на Hertz ще останеш доволен. Аз лично съм доволен и от Sony, такива са ми на кората, но ти изглежда не си извадил късмет.

Коментар

Еми 30W естествено че ще заминат при това радио. Херц имат и добри попадения може да слижиш нещо такова http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09012163 Сони http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09024453 Стабилната работа: http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09017370 http://technomarket.bg/product_detai...009917Общо взето ако не си претенциознен търси нещо поне 60W
          Fiat Brava SX 1.2 16V 82 h.p.

Когато целта е всичко и пътят е без значение!

Коментар

Няма 13см от линковете, дето си дал Добре де, нали радиото е 4x22W, а говорителите 30W? Какво му е естественото да се развалят?След като говорителят е направен до 30W да може да работи, то на 22W (и по-малко, защото радиото не го усилвам докрай) би трявало да свири без изкривявания, камо ли физически да се повреди!?
            Brava 1.6 16V 103hp

Коментар

steven написа:
              Няма 13см от линковете, дето си дал Добре де, нали радиото е 4x22W, а говорителите 30W? Какво му е естественото да се развалят?След като говорителят е направен до 30W да може да работи, то на 22W (и по-малко, защото радиото не го усилвам докрай) би трявало да свири без изкривявания, камо ли физически да се повреди!?
              Взимай Hertz и стига си се чудил. От 13-ките имат най-добрите говорители. Колегата горе ти е дал 6x9", но те са в случай, ако режеш кората, а до колкото разбирам ти си ползваш фабричните отвори отзад. Всички варианти, които ти изредих, ще издържат на player-а ти.Където и да попиташ ще ти препоръчат Hertz (става дума за такива, които разбират).

Коментар

steven написа:
                Не, тук страшно грешиш.Никъде не пише че издържат на постоянни 30W. Само пиково до толкова няма да ги скапеш. Това всъщност означава че издържат на 1.5W синуидална мощност. Или около 15W RMS.Поп принцип се слагат говорители, които да са два пъти над ватовете на усилвателя. За да могат да издържат на всеки пик, който се получи и на продължително натоварване/загряване. Ти си ги държал на предела на възможностите им, затова така се получава. Това е Сони, не е професионална озвучителна техника.
                Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
                Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

GTipo написа:
                  Никъде не пише че издържат на постоянни 30W.
                  Пише, пише
                  Код:
                  # Maximum input power; 150 W# Rated Input Power: 30 W

Коментар

След като не ти се дават средства за маркови говорители, купи си БГ, за твоя клас радио ще останеш доволен. Колкото до Сони, много сериозна фирма, но ти си извадил "късмет". Случва се.
                    Fiat Marea 1.8i 16V
                    Fiat Tipo 1.4i 8V
                    Fiat Punto 1.6i 8V
                    www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

GTipo написа:
                      ... Това е Сони, не е професионална озвучителна техника.
                      Някой пак се изказват неподготвени...Всяка марка има различни класове продукти. Това, че българите купуват предимно евтини неща от ниския клас не е проблем на Сони!!!Щото за качествено СОНИ трябва да се "киха" , ама повечето искат евтино и хубаво... ...да ......обаче - ЧУДЕСА ПО СВЕТА НЕ СТАВАТ!!!
                      Fiat Tipo <<149C2>> + momo pack
                      Alfa145 16V TC <<AR67601>> RossoCorso
                      BlueStorm transforms . . .
                      . . . !!!

Коментар

BlueStorm написа:
                        GTipo написа:
                        Някой пак се изказват неподготвени...Всяка марка има различни класове продукти. Това, че българите купуват предимно евтини неща от ниския клас не е проблем на Сони!!!Щото за качествено СОНИ трябва да се "киха" , ама повечето искат евтино и хубаво... ...да ......обаче - ЧУДЕСА ПО СВЕТА НЕ СТАВАТ!!!
                        Кажи ми един про усилвател на Сони?Където и да отидеш. никъде където се изисква сила и качество няма да видиш Сони - просто те си правят хи-фи и това е - ако е имал това предвид колегата. И има разлика между про и хи-фи клас, която може би не я правиш.
                        A20DTH ЖТД ама не баш
                        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
                          BlueStorm написа:
                          GTipo написа:
                          Кажи ми един про усилвател на Сони?Където и да отидеш. никъде където се изисква сила и качество няма да видиш Сони - просто те си правят хи-фи и това е - ако е имал това предвид колегата. И има разлика между про и хи-фи клас, която може би не я правиш.
                          Първо: Покажи ми къде горе съм споменавал нещо за ПРО!?!?Второ: Колко от нас имат Про аудио техника в колата си, та изобщо повдигаш темата!?!?Трето: Човека си е купил колони за 40лв. ние си говорим за хай-енд и про класове. Много странно...Това, което исках да кажа , е че Сони имат много добри неща в средния клас и още по-добри във високия, които задоволяват нуждите на нормалния и на по-претенциозния потребител.
                          . . . !!!

Коментар

Много качествен карсаунд Сони, цена: 1200-1500лв. Професинално карозвучаване Накамичи, цена 15000лв. мин. Какво про за автомобили от по 5-6000лв.
                            Fiat Marea 1.8i 16V
                            Fiat Tipo 1.4i 8V
                            Fiat Punto 1.6i 8V
                            www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Rokambol написа:
                              Какво про за автомобили от по 5-6000лв.
                              Именно!!!
                              . . . !!!