Колеги моита мареа е с това радио.Първо купих колонки за отзад,там имаше букси свързах ги но колоните не тръгнаха.След доста мъка извадих касетофона и се оказа че отзад има преходна букса за колоните която обединява двата усилвателя на касетофона.Махнах я включих евробуксата на колоните директно и засвириха и четирите колони.От както купих мареата пробвах различни трансмитери даже си купих един ама не че не свири ама радиото и касетката по добре.Днес се порових малко по схеми и касетофона и си извадих извод към които си включих мп3.Трябва да кажа че сега свири наи качествено на мп3,а си имам радио,касетка,диск.Та савета ми е да пробвате така штото с трансмитери и адапторни касети работата е менте.А до сега не можех да го махна,даже и в италсервиз ходих и те не можаха и твардяха яе штипките са от страни.ДА АМА НЕ.Моят се даржи на штипки от горе и от доло.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
mp3 към оригиналното радио 182М на мареа
Collapse
X
-
Re: mp3 към оригиналното радио 182М на мареа
snk1 написа:Колеги моита мареа е с това радио.Първо купих колонки за отзад,там имаше букси свързах ги но колоните не тръгнаха.След доста мъка извадих касетофона и се оказа че отзад има преходна букса за колоните която обединява двата усилвателя на касетофона.Махнах я включих евробуксата на колоните директно и засвириха и четирите колони.От както купих мареата пробвах различни трансмитери даже си купих един ама не че не свири ама радиото и касетката по добре.Днес се порових малко по схеми и касетофона и си извадих извод към които си включих мп3.Трябва да кажа че сега свири наи качествено на мп3,а си имам радио,касетка,диск.Та савета ми е да пробвате така штото с трансмитери и адапторни касети работата е менте.А до сега не можех да го махна,даже и в италсервиз ходих и те не можаха и твардяха яе штипките са от страни.ДА АМА НЕ.Моят се даржи на штипки от горе и от доло.FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC
Коментар
-
Re: mp3 към оригиналното радио 182М на мареа
snk1 написа:Колеги моита мареа е с това радио.Първо купих колонки за отзад,там имаше букси свързах ги но колоните не тръгнаха.След доста мъка извадих касетофона и се оказа че отзад има преходна букса за колоните която обединява двата усилвателя на касетофона.Махнах я включих евробуксата на колоните директно и засвириха и четирите колони.От както купих мареата пробвах различни трансмитери даже си купих един ама не че не свири ама радиото и касетката по добре.Днес се порових малко по схеми и касетофона и си извадих извод към които си включих мп3.Трябва да кажа че сега свири наи качествено на мп3,а си имам радио,касетка,диск.Та савета ми е да пробвате така штото с трансмитери и адапторни касети работата е менте.А до сега не можех да го махна,даже и в италсервиз ходих и те не можаха и твардяха яе штипките са от страни.ДА АМА НЕ.Моят се даржи на штипки от горе и от доло.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
A мен ме интересува къде е тази преходна букса защото и аз имам изведени кабели отзад, но са свързани към предните колони (защото касетофона е бил двуканален) и сега искам да ги вържа отзад. Обаче при буксата не отиват тези кабели дето са отзад при колоните а са други кабелите ...Fiat Brava 1,6 16v '96, Fobos
Коментар
-
Колеги ако касетофона ве е 182H може да се направи като включиш средни вълни да се стартира мп3 входа.Тъи като на моя модел саунд процесора е друг /за средни вълни има специален моно вход/аз го включих паралелно през кондензатори по 10 микро фарада с касетофона/на входа на саунд процесора/По този начин двата сигнала не си пречат.Махнах от механиката една блокировка така че :1.Свири касетка по нормалният начин2.свири радио като натиснеш бутона за вадене но касетката си седи /не я вземаш а си се показва/3.Свири мп3 като извадиш касетката от мястото иНа дисплея си пише tape.По хубаво щте стане с моделите 182H,185h,185B.При тях входа на саунд процесора е стерео и външно е обединен с кондензатори,ама моя не е такъв.Буксата преходник е включена в касетофона,а в нея е включена буксата с колоните която има 8 кабелчета.Преходника е бял,а другите са черни.
Коментар
-
евала колега
несъм правил нищо по касетофона на моята мареика защото "майсторите " само ми казват това не може, онова не може. А ЕТО, ЧЕ МОЖЕ. Дай моляте по подробно описание какво се прави, кое е вход/изход и т.н. СНИМКИ ако може .Напиши го като за малоумни. Така че всеки да може сам да си го направи, защото в един сервиз само за някакъв кабел "адаптер" ми изкат 130лв. а аз изкам точно това МP3 в касетофона.
Коментар
-
На различните модели е различно,така че универсална схема прави 1 прави 2... не може да се даде.Те отван изглеждат почти еднакво но вътре не е така,тъи като са използвани различни интегрални схеми ,на които крачетата са различни.Ако не си се занимавал поне малко с електроника не е препорачително да пипаш.Ако искате щте помогна на всеки като се разберем да се видим за да бъде всичко точно.
Коментар
-
ами колега на интегрална схема ТЕА0676Т на 1 и 16 крак по един кондензатор 10 микрофарада /минъсите на електролитния кондензатор/,а плюса на кондензаторите ги ползваш за вход.Масата си е маса ,и използваи екраниран кабел за да нямя шумове.В касетофона сложи касетка без лента тъи като по механиката ми е трудно да ти обясня,но така щте имитираш съштото.Успех и внимаваи да не прецакаш нешто
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар