Здравейте, наскоро си взех Фиат Браво TD100 (1.9TD) 1997 година.След 2-3 седмици каране спря да ми свети таблото, единствените светлини, които имам са на радиото, мигачите, аварийни и дълги светлини. Друго нищо не свети. Спряха да ми работят габаритите и халогените.Понеже не разбирам много, един приятел провери бушоните под таблото и каза, че са в ред. Тези, които са под капака на двигателя също са ОК.Някой може ли да ми каже от какво може да произлиза този проблем? Дали някой е имал същия?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с електричеството на таблото!
Collapse
X
-
Проверете буксата на патрона за палене на колата. Вероятно е нагоряла. При мен проблема беше почти същият, с тая разлика, че ми работеха фаровете, а мигачите ги нямаше(както и всичко останало което си описал).Настоящата - Ford Focus ST
Бившата - Bravo GT - мъничко, черничко, тук - там стъпва ...
Франкенщайн - R.I.P.
Fiat Ducato Heku Wohnmobill 530 '87 - НАБОРЪТ
-
Korun написа:Проверете буксата на патрона за палене на колата. Вероятно е нагоряла. При мен проблема беше почти същият, с тая разлика, че ми работеха фаровете, а мигачите ги нямаше(както и всичко останало което си описал).Fiat Bravo 1997 TD100
Коментар
-
Понеже тая букса е част от окабеляването на колата, не се продава като резервна част. Но в някоя авто морга ще имат със сигурност (на мен ми струваше 3 лв.). Ако е от това, като си взимаш буксата от моргата им кажи да оставят по-дълги кабелите. После свързването - малко лустер клеми и свързваш по цветове . Дано да съм ти бил полезен.Настоящата - Ford Focus ST
Франкенщайн - R.I.P.
Коментар
-
Здравейте колеги,и при мен се появи подобен проблем - нямам мигачи, уредите по таблото не работят, светлинките на разничните диагностики не се запалват като се даде на контакт. Май нямам и спирачни светлини. Напротив, аварийките работят, фаровете (дълги и къси) - също, радиото също. Колата пали и върви. Проблемът се появи в движение. Korun, би ли пояснил за тия, дето не разбират - какъв е този патрон и къде се намира ? Правилно ли схващам, че става дума за това, в което се слага ключа, за да дам на контакт и да запаля ? Лесно ли се сменя ? Колко кабели излизат от него ? Предварително благодаря !
Коментар
-
Rayo написа:Здравейте колеги,и при мен се появи подобен проблем - нямам мигачи, уредите по таблото не работят, светлинките на разничните диагностики не се запалват като се даде на контакт. Май нямам и спирачни светлини. Напротив, аварийките работят, фаровете (дълги и къси) - също, радиото също. Колата пали и върви. Проблемът се появи в движение. Korun, би ли пояснил за тия, дето не разбират - какъв е този патрон и къде се намира ? Правилно ли схващам, че става дума за това, в което се слага ключа, за да дам на контакт и да запаля ? Лесно ли се сменя ? Колко кабели излизат от него ? Предварително благодаря !Настоящата - Ford Focus ST
Франкенщайн - R.I.P.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар